Zeybekci: Kürtlere baskı yapılıyor

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, HDP'ye oy vermeleri konusunda batı da Kürt kökenli vatandaşlara yönelik baskı yapıldığını belirtti.

Zeybekci: Kürtlere baskı yapılıyor
Zeybekci: Kürtlere baskı yapılıyor
GİRİŞ 28.05.2015 14:00 GÜNCELLEME 28.05.2015 14:00
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Doğu ve Güneydoğu'da "HDP'ye oy vermeleri" için Kürt kökenli vatandaşlara yönelik baskının batı illerinde de yapıldığını belirterek "Özellikle Aydın'da, İzmir'de, Denizli'de, etrafımızdaki Muğla'da kısmen bazı yerlerde aynı şekilde ellerinde listeyle bazı Güneydoğu'dan gelen kardeşlerimize, 'Güneydoğu'dan gelen' demek bile bana son derece yanlış geliyor, buradaki Kürt kardeşlerimize, Kürt kökenli kardeşlerimize bu şekilde psikolojik baskı kurduklarını biliyoruz, tespit ediyoruz bunları" dedi.

Seçim çalışmaları kapsamında Denizli'de bulunan Zeybekci, Bayramyeri Kaleiçi esnafı ile kahvaltıda bir araya gelerek sohbet etti.

Bir kaç ayda bir Kaleiçi esnafıyla beraber olduğunu, bundan mutluluk duyduğunu dile getiren Zeybekci, esnaftan seçimde "Denizli milliyetçisi, ülke geleceğinin milliyetçisi" olmalarını istedi.

Kaleiçi'nin kapalı çarşı haline getirilmesi için Büyükşehir Belediyesi'nin bir pilot çalışma başlattığını ifade eden Zeybekci, önümüzdeki süreçte bunun gerçekleşeceğini kaydetti.

"BATI'DA DA SEÇMENE YOĞUN BASKI VAR"

Bakan Zeybekci, sohbetin ardından gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.

Bir gazetecinin "Doğu ve Güneydoğu'da, HDP'e oy vermeleri için Kürk kökenli vatandaşlara yapılan baskının bir benzerinin batı bölgelerinde olup olmadığı" şeklindeki sorusu üzerine Zeybekci, şunları söyledi:

"NELER YAPILDIĞINI BİLİYORUZ"

"Genetiğinde terörizm olan ve bu ülkenin 40 bin evladının şehadetine ve kandırıp götürdükleri çocuklarının dağlarda katledilmesinin, öldürülmesinin sebebi olan bir terör örgütünün destekçisi siyasi partinin farklı bir yöntem izlemesini beklemek biraz saflık olurdu. Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde insanlara uyguladıkları o tehdit, seçmen listeleri ellerinde, varıp herkesi yoklayarak, onlara tek tek 'bakın işte sizi izliyoruz, sizi görüyoruz' ve oraya tek tek not ederek, köylerde, kırsaldaki insanlara çok daha farklı yöntemler uygulayarak. Aynı yöntemi buralarda da uygulamaya çalıştıklarını görüyoruz. Yani özellikle Aydın'da, İzmir'de, Denizli'de, etrafımızdaki Muğla'da kısmen bazı yerlerde aynı şekilde ellerinde listeyle bazı Güneydoğu'dan gelen kardeşlerimize, 'Güneydoğu'dan gelen' demek bile bana son derece yanlış geliyor, buradaki Kürt kardeşlerimize, Kürt kökenli kardeşlerimize bu şekilde psikolojik baskı kurduklarını biliyoruz, tespit ediyoruz bunları.

YORUMLAR 2
  • Musa 8 yıl önce Şikayet Et
    Sayın bakan baskı yapılıyorsa (Ki yapılıyor) bunu vatandaş değil devlet hükümet engeleyecek.Orası şikayet makamı değil.İcraat makamı.Kim vatandaşı tehdir ediyorsa derdest etme makamı bulunduğunuz makamlar.
    Cevapla
  • mehmet 8 yıl önce Şikayet Et
    güney doğuda değil tüm türkiyede alani baskı yapılıyor vermezseniz vururuz diyorlar
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ne R. Madrid, ne M. City, ne B. Münih... Avrupa'nın zirvesinde tek Türk!
Yeni gelişmeyi duyurdular! İsrail ve Hamas'tan beklenmedik ateşkes adımı!