4 partinin de en yakın olduğu ilde fark açılıyor

7 Haziran’da Meclis’e 11 milletvekili gönderecek olan Mersin’de seçim günü yaklaştıkça partilerin çalışmaları da yoğunlaşmış durumda.

4 partinin de en yakın olduğu ilde fark açılıyor
4 partinin de en yakın olduğu ilde fark açılıyor
GİRİŞ 29.05.2015 13:02 GÜNCELLEME 29.05.2015 13:47
Bu Habere 32 Yorum Yapılmış

Ferhat Esnek'in haberi

Meclis'te temsil edilen 4 partiden de milletvekili olan Mersin, kozmopolit nüfus yapısıyla dikkat çekiyor.


Geçen dönemki seçimi CHP’nin önünde 1. parti olan AK Parti, 7 Haziran’da da ipi göğüsleyecek görünüyor.

CHP HIZLI BİR ŞEKİLDE KAN KAYBEDİYOR

CHP’nin 30 Mart’ta yapılan yerel seçimlerde Büyükşehir’i de kaybetmesiyle hızlı bir düşüşe geçtiği Mersin’de AK Partili adaylar gece gündüz demeden seçmenle beraber geçen dönemde 4 olan milletvekili sayısını daha da fazla çıkarmak için çalışıyor.

Sahada en fazla görülen iki isimden ilk sıra adayı Mustafa Gültak ile Mehmet Emin Kaplan çalışmalarını Haber7’ye anlattı.

MUSTAFA GÜLTAK

Seçim çalışmalarınız nasıl gidiyor, Mersin’de atmosfer nasıl?

Partimizin eski il başkanı da olmam münasebetiyle teşkilatlar ve vatandaşlar üzerinde sorumluluğumuz olduğunu biliyoruz ve bunun için de canla başla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Mersin nüfus yapısı bakımından Türkiye’de farklı bir konuma sahip. Bunu da biliyoruz. Çalışmalarımızı da kimseyi ayırt etmeden, herkesin sorununu derdini dinleyerek yapıyoruz. Seçmenin AK Parti’ye olan ilgisi büyük. Biz onları onlar da bizi dikkatle dinliyor. 

Mersin’de seçmen sizden ne gibi taleplerde bulunuyor? Önerileri ve şikayetleri hangi konularda oluyor?

Genelde burada yerel yönetimle ilgili sıkıntılar var. Büyükşehir köylerde su paralarını artırdı. Örneğin 0,5 TL ile 1 TL arasında su içerken şimdi 4-5 TL oldu. Köylerde sorun TEDAŞ’la var. Yıllar önce Kepez ve Çukurova Elektrik UZAN’lara verildiği için bütün alt yapıları ve sistemleri değiştirilmesi için verilmiş. Ama o dönemin siyasetçileri bunun denetimini yapmadıkları için Uzan’lar parayı cebe atmış. Ancak bizim il başkanlığımız döneminde gerekli parayı temin ettirdik, il ve ilçe merkezlerinde elektrik problemi yok ancak köy ve yaylalarda bu sorun devam ediyor. Enerji bakanımız bu sorunun çözümünde sona yaklaşıldığını söyledi. 

Milletvekili olarak Meclis’e girmeniz durumunda Mersin’e ne gibi projeleriniz var?

Mersin turizm bölgesi olarak da öne çıkmalı. Bu bağlamda Çukurova Havalimanı’nın en hızlı şekilde bitirilip hizmete sokulması, Kazanlı-Seyhan hattının turizm alanı olarak faaliyet geçirilmesi, Tarsus’a üniversite ve Mersin-Antalya karayolunun 2 yıl içinde bitirilmesi gibi projelerimiz var. Bunun için de Mersin’e verilmiş sözlerimiz var. 

Mersin’de anketlerde ne çıkıyor? 

Parti olarak kamuoyunun nabzını tutuyoruz. AK Parti Mersin’de 1. Parti olarak önde gidiyor. Biz çalışmalarımızı daha da artırıp farkı açmak amacındayız. Çünkü insanlar geçmişte Mersin’de yerel yönetimlerden bir şey göremedi. Bu yüzden o partilerde ısrar etmeyeceklerdir. Aday seçimi konusunda doğru tercihler yaptık. Bu tercihimiz bile AK Parti’ye olan ilgiyi artırmış durumda. 

Paralel yapının Mersin’de de aktif olduğu biliniyor. AK Parti’ye karşı hangi partiyi destekliyor?

Paralel yapı dediğimiz bu örgüt Mersin’de açık olarak HDP’ye çalışıyor. Onların barajı aşmalarını istiyorlar. Ev ev geziyorlar. Yerel seçimde de MHP’ye çalışanları olmuştu. 7 Haziran’da inşallah millet bunlara gerekli cevabı verecek. ’Taksim bizim Kabemizdir’ diyen bir partinin başkanına karşı Mersin’de de Türkiye’de olduğu gibi büyük tepki var. Yüzde 99’u Müslüman olan bir ülkede bu hassas konularda gereksiz konuşmalar yapmak sadece Kürt kardeşlerimizin değil herkesin tepkisini çekti.

MEHMET EMİN KAPLAN

AK Parti’nin bir diğer adayı Mehmet Emin Kaplan da kendi seçim bürosunda Haber7'ye yaptığı açıklamada Mersin’in yerel yönetimlerden kaynaklı problemler nedeniyle köy anlayışından çıkamadığını söyledi. 

Kaplan şunları söyledi; 

Mersin’e hizmet etme yolunda üzerimize düşenleri yerine getirmeye çalışıyoruz. Ben de Güneydoğu kökenliyim ancak Türkiye partisi olan AK Parti’de siyaseti tercih ettim. Bu dönemde Mersin’de AK Parti’nin güçlü olarak çıkacağı kanaatindeyiz. Zaten araştırmalar da bu iddiamızı destekliyor. Muhalefetin bize karşı tek vücut olmasına rağmen biz yine milletimizle ittifak yapıp yolumuza devam edeceğiz. Mersin’de halkımız yerel yönetimden dolayı istediği hizmeti alamadı. Köy ile şehir arasında duruyor. Şehirleşmeye henüz geçmiş değil. Sanayileşme ve turizm açısından potansiyeli olmasına rağmen yerel yönetimler Mersin’i atağa geçiremedi. Çünkü vizyon sahibi değiller. Ama artık Mersin hakettiği yere gelmeli. Esnaf ve vatandaşlardan büyük destek alıyoruz. Halk artık refah içinde huzur içinde yaşamak istiyor. Bu yüzden de çözüm sürecinin hızla hayata geçirilmesini bekliyor. Artık bu yoldan dönüş yok. Çünkü çözüm sürecini halk satın almıştır. 

ferhat.esnek@haber7.com
twitter: twitter.com/fesnek

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 32
  • RTE Fan 8 yıl önce Şikayet Et
    38 yasinda bir gurbetci cocugu ilk kez oy kullanak, insallah,yarin benim icin buyuk gun
    Cevapla
  • mardinli 8 yıl önce Şikayet Et
    hadi arkadaşlar bu seçim çok önemli. nede olsa akp kazanacak 1 oy vermesemde olur diyip kullanmamazlk yapmayın. %46+ alalım ki ayağımızı yere sağlam basabilelim.
    Cevapla
  • Fikir 8 yıl önce Şikayet Et
    Ahiretinnizi bir oy ugruna Heder etmeyin. Bir oy ugruna dininnizi satmayin. Ak parti islami temsil etmese de ummetin teveccuhu ona yoneldi. Sirf bu yuzden ak partiye oy verrmek zorundayiz. Ak parti kaybederse düşunun kim kaybedecek. Kesinlikle munafiklar işbirlikciler hainler kaybetmeyecek inkarcilar kaybetmeyecek. Ama ÜMMET Kaybedeceek. Aman ha bir oy cok sey demekttir. Dunya alem BBC CNN TIME diye başlayan basın AK PARTI KAYBETSIN DIYE CALISIYOR. bu da size bir sey anlatmiyor mu. 7 hazirana dek BİZE ŞİRİN GOZUKECEK HAINNLERE kefereeye inanmayn. Haşhaş. Icmeyin. OYUNUZA SAHİP. CIKIN
    Cevapla
  • sancar 8 yıl önce Şikayet Et
    iyi sallamışsınız..belediyeyi alan mhp..mersinde 1. parti mhp..
    Cevapla
  • Gürkan 8 yıl önce Şikayet Et
    Hayal kurma, hile ile anca buraya kadardı. Vatan haini mhp hikayesi sona erdi.
    Cevapla
  • Erdoğan 8 yıl önce Şikayet Et
    Başka işleri yok, koro halinde dini diyaneti dillerine doladılar. İçlerinden biri de çıkıp, '180 derece farklı görünen partileri bir araya getiren şey AKP'nin muhafazakârlığıdır, çalışkanlığıdır' diyemiyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsmail Saymaz: Bir binayı almayı beceremeyenlere iktidarı teslim ederler mi?
'Türkler ilk savaşı kazandı' Bulgar dergisi KAAN, F-35 ve S-400'leri yazdı