BESYO mezunlarına kadro istedi

AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, yıllar önce mezun olduğu CBÜ Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’nu (BESYO) ziyaret etti.

BESYO mezunlarına kadro istedi
BESYO mezunlarına kadro istedi
GİRİŞ 29.05.2015 11:45 GÜNCELLEME 29.05.2015 11:45

Özdağ ziyarette yaptığı konuşmada, BESYO mezunlarının en büyük sıkıntısının istihdam edilememek olduğunu kaydetti.

AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, Selçuk Özdağ, 35 yıl önce mezun olduğu Celal Bayar Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yükseokulu'nu ziyaret etti. Özdağ'a ziyaretinde Gençlik ve Spor İl Müdürü Savaş Duman ve Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Mehmet Göral da eşlik etti.

Yıllar önce okuduğu okulu inceleyen Özdağ, yer yer duygusal anlar yaşadı.

SORUNLARI ÇÖZMEK BİZİM İŞİMİZ

AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ ziyarette yaptığı konuşmada, "Burası benim akademi hayatımın başladığı yer. Türkiye'de 3 Spor Akademisi vardı. En seçkin kişiler, spor sevdalıları buradaydı. Ben burada 5 yıl eğitim gördüm. Basketbol, atletizim ve futbolla uğraştım. Bu okulda hem güzel, hem de kötü günler yaşadım. Benim okuduğum dönemlerde sağ ve sol çatışması vardı. Bu çatışmalar nedeniyle umutsuzluğa düşmedim, yılmadım. Yüksek lisansımı tamamlayarak doktorayı da bitirdim ve ardından Doçent ünvanını aldım. Burada çok değerli hocalarımız vardı. Şu anda Türkiye'de çok değerli insanlar, BESYO'dan mezun oldular. Yıllar sonra milletvekili oldum ve yine okuluma geldim. BESYO'dan mezun olan arkadaşlarımızın en önmli sorunlarından biri istihdam sağlanamaması. Bu sorunu çözmek bizim görevimiz. Hükümetimiz spora teşvik edici bir çok proje hayata geçirdi. Sağlıklı nesiller için halkımızı spora teşvik etmeye devam edeceğiz. Okullarımızı ve spor tesislerimizi modern hale getirerek Türkiye'yi temsil edecek sporcular yetiştireceğiz. Ben spor adamlarının ve sporcuların emrinde bir milletvekiliyim." dedi.

EN BÜYÜK SORUN İSTİHDAM

Özdağ, "Bizim sporu tabana yaymamız gerekir. Biz ne yazık ki sporu tabana yayamadık. Türkiye büyük olimpiyatlar yapmış ama sporu halka yayamamış. Başarılar sağlıklı bir nesille ölçülür. Türkiye spor yapmıyor. Bizim spor tesislerimiz ile yürüyüş ve bisiklet parkurlarımız yok. Şehirlerimiz, modern şehircilik anlayışından uzak. Ne kadar çok sporcu yetiştirirsek, o kadar fazla yetenek çıkar. Bir çok ülke bunu yapıyor. Spor Akademileri çok büyük işler yaptı ancak sporu halka yaymalıyız. Halkın spor yapmasını salayacak şehirler dizayn etmeliyiz. Ve BESYO mezunlarının en önemli sıkıntılarından biri de istihdamdır. Sporcular istihdam edilmiyor. Spor Akademisi mezunlarının istihdam sorunu çözülürse, Türkiye bir o kadar ilerler. Hükümetimizin istihdama yönelik yaptığı çalışmalar var. Herkesi rahatlatmaya çalışıyoruz. Eğer bir BESYO mezunu; öğretmen ya da sporcu olmak yerine esnaf ya da sanayici olursa, Türkiye sporda ilerleyemez." diye konuştu.

AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ daha sonra, Gençlik Spor İl Müdürü Savaş Duman ile birlikte bir süre tenis oynadı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ticaret Bakanlığı'ndan İsrail açıklaması! 1019 ürün dahil edildi
Erdoğan 30 Mart'ta açıklayacaktı: Anlaşma son anda iptal edilmiş