C-5 kodlu karanlık odadan İdris Naim Şahin çıktı!

Paralel yapının emniyet içinde kurduğu ve C-5 kodu ile gizlenen yapılanma, Hrant Dink soruşturmasında bir kez daha gündeme geldi.

C-5 kodlu karanlık odadan İdris Naim Şahin çıktı!
C-5 kodlu karanlık odadan İdris Naim Şahin çıktı!
GİRİŞ 30.05.2015 09:15 GÜNCELLEME 30.05.2015 15:26
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Paralel Müdür Ali Fuat Yılmazer’in, karanlık planlar için kurduğu C-5 kodlu odaya, dönemin İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’in vize verdiği, Dink Cinayetinin de burada planlandığı belirlendi.

Bu gizli yapılanmayı araştıran savcılık, illegal olarak kurulan C-5’in 2012 yılında dönemin İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin tarafından legal hale getirildiğini belirledi. Paralel Yapı’nın 2007 yılında Emniyet içindeki operasyonlarını daha rahat gerçekleştirebilmek için “Ulusalcılık bürosu” adıyla oluşturduğu hayalet oda, İstihbarat Daire Başkanlığı eski Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer’in önceki gün Hırant Dink soruşturmasındaki sorgusunda gündeme geldi.

Star'ın haberine göre; İstanbul Cumhuriyet Başsavcı vekilliği Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından kamu görevlilerini ihmali olduğu iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında ifade veren Yılmazer,”Suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve tasarlayarak öldürmeye yardım etme” suçlarından sevk edildiği İstanbul 5. Sulh Ceza Hakimliği’nce tutuklandı. Tutuklama kararında iseYılmazer tarafından kurulan C-5 bürosu vurgusudikkat çekti. Hakim kararında “C-5” bürosunun İçişleri Bakanlığı’nın oluru ile 23 Kasım 2012’de yasal mevzuata bağlı olarak çalışmaya başladığı, burada, öncesinde kanun ve mevzuat dışı gizlice oluşturulan bir birim olarak yapılması planlanan Dink cinayeti, Rahip Santora cinayeti, Zirve Yayınevi cinayetleri Ergenekon, Balyoz ve benzeri operasyonların alt yapısının hazırlandığı tespit edilmiştir” ifadelerine yer verildi. 

Şahin yasal kimlik kazandırdı

Normal polis memurlarının ise girişine izin verilmeyen “C-5” isimli gizli yapının; 5 yıl illegal faaliyet yaptıktan sonra 23 Kasım 2012’de Paralel Yapı’nın darbe girişimleri sonrasında AK Parti’den istifa eden dönemin İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin tarafından resmi hüviyet kazandırıldığı ortaya çıktı. 

YORUMLAR 18
  • asr 8 yıl önce Şikayet Et
    vatanın en buyuk haini
    Cevapla
  • cihat 8 yıl önce Şikayet Et
    geldigi gunden beri akp nin basina bela oldu ama akp onu savunmaya calisti, ama bu idris ilk firsatta satti akp, adi ustunden taklaci..
    Cevapla
  • ERG 8 yıl önce Şikayet Et
    Fikriyatı ne olursa olsun canı-namusu Türk Devleti'ne emanet olan zavallı bir ermeniyi sokak ortasında infaz etmek Türk Milleti'ne herhangi bir şeref katmazdı. Haber ilk düştüğünde bunu yapanlar kim olursa-olsun vatan haini diye düşünmüştüm. Rahmetli Şehit Muhsin Yazıcıoğlu da bu konuda "bizim tarlayı önceden birileri sürmüş" derken aslında bu pis planın gerçek hedefinin ne olduğunu da ortaya çıkarmış oluyordu.
    Cevapla
  • Hüseyin Şahin 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu adamla aynı soyadı taşıyorum maalesef. Bunu bakan iken de gözüm tutmamıştı. Yanılmamışım. Yazıklar olsun. Sayın Recep Tayyip Erdoğan sayesinde makam mevki sahibi oldu. Sonra döndü sahibini ısırmaya kalktı.
    Cevapla
  • ahmet 8 yıl önce Şikayet Et
    taklacı naim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AB'de Türkiye zirvesi! Sonuç bildirisi açıklandı!
Ronaldo eski takımını borçlu çıkardı! Servet değerinde tazminat