Davutoğlu'ndan muhalefet liderlerine çağrı

Başbakan Ahmet Davutoğlu 7 Hazirans sonrası muhalefet liderlerine anayasa çağrısı yaptı.

GİRİŞ 31.05.2015 11:47 GÜNCELLEME 31.05.2015 14:49
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Başbakan Ahmet Davutoğlu Haberturk canlı yayınında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Davutoğlu  seçim neticesi ne olursa olsun demokratik sivil bir anyasa yapmamız lazım. Türkiye'de yargının yenilenmesine ihtiyaç var. Yargı reformu stratejisini adım adım uygulayacağız. Bürokrasi çok yıprandı. Bazı bakanlıklar yeniden yapılandırılabilir.

İşte Davutoğlu'nun konuşmasından satırbaşları:

8 Haziran'da önecelikle ele alacağımız yapısal konuları içeren 10 maddeyi tespit ettim. Bir kısmı hemen yapılacak, bir kısmı süreç içerisinde gerçekleşecek bir yaklaşım. Bu 10 maddeyi başlıklarıyla sıralayayım. 

SİVİL ANAYASA

Birincisi Anayasa. Seçim neticesi ne olursa olsun buradan da muhalefet partilerine sesleniyorum; Türkiye artık 12 Eylül anayasasını taşıyamıyor. 8 Haziran'dan itibaren muhalefet partilerine çağrı yapacağım, gerekirse bir araya gelelim şimdiden söylüyorum, bunu davet olarak kabul edebilirler, birlikte oturup şimdiye kadar gerçekleşmemiş bir şeyi yapmaya çalışalım; sivil bir anayasa.

ÇÖZÜM SÜRECİ

İkincisi, çözüm süreci. Seçimin neticesi ne olursa olsun çözüm süreci istikametinde devam edecek. Yeni durumu değerlendirerek kurmuş olduğumuz çözüm süreci mekanizmasını hemen işletmeye başlayacağız. Yeni hükümet ilk toplantısından sonra çözüm süreci ile ilgili atılacak adımlar konusunda bir şekilde devamlılık sürecek. 

Üçüncüsü, toplumsal uzlaşı. Bütün toplum kesimlerinin görüşlerini de ifade edeceği bir iletişimin canlı olacağı bir dönem.  Yani derdi olan herkesle yeni bir iletişim kanalının açılması.

YORUMLAR 8
  • amedli 8 yıl önce Şikayet Et
    HDP olmasında bunlar olsun..ben razıyım.HDP kürtler için çalışmıyor.sürekli kaos planları var
    Cevapla
  • osman 8 yıl önce Şikayet Et
    hiç gülesim yoktu.
    Cevapla
  • Misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    o değil de Diğerlerinin 7 Haziran'dan sonra hala muhalefet olacağını yüzlerine vura vura söylüyor.
    Cevapla
  • ali emir izmir 8 yıl önce Şikayet Et
    anayasa güzelde takan yok yeni anayasayı takacağınız nerden belli.Özel kurum ve bankaların mal varlığına kafasına göre el koymak hangi anayasada var.Anayasada cumhurbaşkanı parti belirtemez hiçbir partiyi kayıramaz ve parti adına gösteri yapamaz kararını kim takıyor.
    Cevapla
  • isimsiz 8 yıl önce Şikayet Et
    Eğer paralel darbe başarılı olsaydı ne yapacaklarını önceden bas bas bağırıyorlardı! Allah'dan Erdoğan vardı da başarılı olamadılar. Yoksa olacakları düşünemiyorum bile... Anlaşılan daha da akıllanmamışlar! Allah ıslah etsin.
    Cevapla
  • .... 8 yıl önce Şikayet Et
    paralel maralel sanane.sen hukuksuz davranma yeter.keyfine göre yasa nerede var.başkasıda hukuk tanımayıp sana paralel yapsa vızıklamıyacaksın o zaman.nasılsa keser döner sap döner.gün gelir hesap döner.
    Cevapla
  • ahmet sarmusak 8 yıl önce Şikayet Et
    Terleyen reis istiyoruz oturan değil başkanlık istiyoruz yatanlardan değil.çalışan istiyoruz laf istemiyoruz iş yapan istiyoruz.onlar konuşur ak parti yapar.BANK ASYA haşhaşi bankasıdır.kafasına göre el koyma nerde var her şey kanuna uygun.bol kepçeden atıyorsun birader.tutarsa diye.neden halen gizli ortaklarını açılmadı neden vermiyor ?neden ?sizin döneminiz bittti.siz israile veya pensilvanyaya gidin.haşhaşi başı orada.
    Cevapla
  • Ali 8 yıl önce Şikayet Et
    Anayasada haşhaşi vatan hainlerini koruma kanunu var da biz mi bilmiyoruz?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan esprili gönderme: Artık Fenerbahçeli değilim
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan İranlı mevkidaşıyla görüştü