Kurtulmuş: MHP HDP'yle mi ortak olacak?

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş "CHP, MHP, HDP beraber bir koalisyon kurabilir mi? Olur mu böyle bir şey?" diye sordu.

Kurtulmuş: MHP HDP'yle mi ortak olacak?
Kurtulmuş: MHP HDP'yle mi ortak olacak?
GİRİŞ 01.06.2015 20:20 GÜNCELLEME 01.06.2015 20:20
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "AK Parti iktidarını engelleyeceksin yerine ne koyacaksın? Böyle düşünenlere söylüyorum, CHP, MHP, HDP beraber bir koalisyon kurabilir mi? Olur mu böyle bir şey? Kurabileceklerse, MHP'li kardeşlerimiz 'Biz HDP ile koalisyon kuracağız' desinler" ifadelerini kullandı.

Kurtulmuş, seçim çalışmaları kapsamında memleketi Ordu'nun Fatsa ilçesinde özel bir firmaya ait tekstil fabrikasını ziyaret etti.

"AÇIK ARA BİRİNCİ OLACAĞIZ"

Fabrikanın üretim tesisinde işçilerle bir araya gelen Kurtulmuş, burada yaptığı konuşmada, 7 Haziran'da AK Parti'nin açık ara sandıktan birinci parti olarak çıkacağına inandıklarını söyledi.

Seçim öncesi bazı çevrelerin koalisyon beklentisi içerisinde olduğunu vurgulayan Kurtulmuş, "Koalisyon nasıl olacak?" diye sordu.

"MHP HDP'YLE Mİ KOALİSYON KURACAK?"

AK Parti'nin oylarının düşmediğine işaret eden Kurtulmuş, "CHP ve MHP'ye de sorsanız onlarda tek başına iktidar olacaklarına inanmıyorlar. Zaten CHP ve MHP'nin tek başına iktidara gelmelerinin imkanı yok. Geriye tek bir şey kalıyor. Arkasında örgüt olan partinin HDP'nin barajı aşmasını istiyorlar. Hem CHP hem MHP içten içe 'barajı açsın' diyor. Böylece AK Parti'nin milletvekili sayısı 25, 30, 40 aşağı düşsün, AK Parti iktidar olmasın veya kıl payı iktidar olsun. AK Parti iktidarını engelleyeceksin yerine ne koyacaksın? Böyle düşünenlere söylüyorum, CHP, MHP, HDP beraber bir koalisyon kurabilir mi? Olur mu böyle bir şey? Kurabileceklerse, MHP'li kardeşlerimiz 'Biz HDP ile koalisyon kuracağız' desinler" diye konuştu.

"MİLLETİN SADECE YÜZDE 22'Sİ KOALİSYONU İSTİYOR"

Kurtulmuş, Türkiye'de sadece milletin yüzde 22'sinin koalisyon istediğini, geriye kalan bölümün ise bir partinin tek başına iktidar olmasını istediğini anlattı.

Oyunu başka partilere veren vatandaşların dahi AK Parti'nin tek başına iktidar olmasından yana olduğunu anlatan Kurtulmuş, şöyle konuştu:

"Neden böyle söylüyor insanlarımız aklı selim düşündükleri için. Türkiye'de istikrarsızlık olmamasını istedikleri için. Daha güzel bir Türkiye kurabiliriz ama Allah muhafaza bir kriz durumunda şuan sahip olduğumuz bütün imkanlar artık sahip olamadığımız imkanlar olur. 7 Haziran'da sizlerin de istikrardan yana, büyümeden yana kararını vereceğinizi ümit ediyoruz. Ordu'nun, Fatsa'nın, Ünye'nin bizlere sahip çıkacağını biliyoruz."

Kurtulmuş, Türkiye'de kişi başına gelirin 10 bin dolarlar seviyesine yükseldiğini, yeni Türkiye'de hedeflerinin bu rakamı daha yükseklere çıkarmak olduğunu da sözlerine ekledi.

YORUMLAR 3
  • BHY 8 yıl önce Şikayet Et
    DHKP-C VE PKK aynı çizgide mi yer alacak DHKP-C yanlıları CHP hayranı değiller mi? şimdi MHP'ye kaymış o halde T.C 'de iki parti olsun CHP ve AK parti soldakiler sol tarafta sağdakilerde sağda bütünleşsin listede yüzlerce parti ismine ne gerek var?
    Cevapla
  • yorumcu 8 yıl önce Şikayet Et
    nasıl bir siyaset anlayışınız var..bütün seçimlerde muhalefet iktidar üzerine oynayarak seçmenin karşısna çıkar..eee sizde tek başınıza iktidarda olduğunuza göre..sizi eleştiren herkes aynı sınıfamı giriyor..el insaf artık..
    Cevapla
  • temiz bey 8 yıl önce Şikayet Et
    MHPye hiç güvenim yok, adı milliyetçi diye başlıyor fakat Bahçeli başta olduktan sonra milliyetçilikten bir şey beklemeyin !
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Fırtınaya dayanamayan cami minaresi yıkıldı
Yalanlara tepki gösterip borçları açıkladı! 20 günde 2 milyar TL harcamadıysanız...