Arınç: Hz. Eyüp'ün sabrı bizde yok

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç "Çözüm sürecinde hükümetin gerekli sabrı gösteriyoruz bu işin garantisi biziz" dedi.

Arınç: Hz. Eyüp'ün sabrı bizde yok
Arınç: Hz. Eyüp'ün sabrı bizde yok
GİRİŞ 02.06.2015 00:37 GÜNCELLEME 02.06.2015 00:37
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Memlekette kardeşlik olsun barış olsun' diye çalışıyoruz. Herkes şunu bilsin ki her şeye rağmen bu süreci başlatan biziz ve büyük bir sabırla devam ettiren de biziz. Eğer bizde sabır olmasaydı, halkımıza verdiğimiz sözden vazgeçecek olsaydık, Çözüm Süreci olmazdı" dedi.

Arınç, Ankara'dan uçakla geldiği Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı'nda, Cizre Kaymakamı Ahmet Adanur, İdil Kaymakamı Ali Karakaya ve partililer tarafından karşılandı.

AK Parti Cizre İlçe Başkanlığını ziyaret eden Arınç, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Çözüm Süreci'nin önemine değinerek, barış sürecinin garantisi olduklarını söyledi.

Barış sürecinin başarıya ulaşması gerektiğine dikkat çeken Arınç, şunları kaydetti:

"HERKES SİLAHSIZ SİYASET YAPSIN"

"Hazreti Eyüp'ün sabrı bizde yok ama onu kendimize örnek alıyoruz. Masada olacağız bu işi bitirmek için söz veriyoruz. Bunun garantisi biziz. Birileri duysun diye söylüyorum, eğer AK Parti iktidardan giderse 'yerine kim gelirse gelsin' diyenler zil takıp oynamaya başlarsa AK Parti'nin olmadığı Türkiye'de Çözüm Süreci de yoktur. Bunu da bilsinler, ona göre hesaplarını yapsınlar. Çözüm Süreci varsa bizimle var. Çözüm Süreci'nin başladığı anda sona erdirecek olan da biziz çünkü biz halkımızı seviyoruz, onun üzülmesini, ağlamasını, gözyaşı dökmesini istemiyoruz. Annelerin çocuklarının dağa çıkmasını, dağda ölmesini istemiyoruz. Onlar da bu ülkenin evlatları. Silah, şiddet bitsin. Herkes ne olacaksa bu topraklarda olsun. Herkes fikrini, inancını söylesin. Herkes silahsız, şiddetsiz siyaset yapsın; istediğimiz budur."

Daha sonra partisinin adliye binasının karşısındaki seçim bürosuna geçen Arınç, burada partililere hitaben yaptığı konuşmada, muhalefet partilerinin birbirlerini eleştirmediğini belirterek, şunları söyledi:

"BİR TEK ŞEY İSTİYORLAR: AK PARTİ YIKILSIN"

"HDP'nin MHP'yi eleştirdiğini, MHP'nin HDP'den söz ettiğini duydunuz mu? CHP'nin HDP'ye, HDP'nin CHP'ye eleştiride bulunduğunu duydunuz mu? Onlar birbirlerini çok seviyorlar, iş birliği yapıyorlar ve tek bir şey istiyorlar: AK Parti yıkılsın. CHP bile diyor 'oy verip gitsinler' yani birileri oy verecek biz gideceğiz. Halbuki bana oy verirken kendileri gitmesi lazım. Tek düşündükleri var: AK Parti fazla oldu artık gitsin memleket yansın, yıkılsın, fakirleşsin, yoksullaşsın, Suriye, Irak olsun hiç önemli değil yeter ki AK Parti gitsin. Öyle yurtseverlik olmaz, biz her yerde çok açık bir şekilde diyoruz ki AK Parti'den daha iyisini bulursanız onlara oy verin ama oy verdiğiniz partinin de iktidara gelme şansı olsun."

Hiçbir muhalefet partisinin tek başına iktidara gelme şansının bulunmadığına işaret eden Arınç, bütün partilerin amacının AK Parti'yi aşağıya çekmek olduğunu bildirdi.

"AK PARTİ TEK BAŞINA İKTİDAR OLACAK"

"Millet bizi sevdi en son yüzde 50 oy verdi ve biz üç dönem iktidar olduk" diyen Arınç, şöyle devam etti:

"Ben barajı aşamazsam Türkiye'yi yıkarım' diyen yok. Bunların içerisinde 'yakarım' diyen, 'elime silah alırım' diyen, 'herkesi doğrarım' diyen yok. O zaman HDP de dahil hiçbir partinin ben barajı aşarsam milletime teşekkür ederim, o oy verdiği için aşacak ama oy vermez ise sen barajı aşamazsan dünyanın sonu değil. 'Bir kabahatim var ki millet bana oy vermedi' bunu söylemek yerine 'ülkenin sonu gelir ortalık berbat olur, şu şöyle olur, bu böyle olur' diyerek, tehditlerle oy almaya çalışmak, bir siyasi partinin yapacağı iş değildir. Burası dağ başı değildir. Köylüleri tehdit etmenin, şehre bu yolla baskıda bulunmanın, şantaj yapmanın yolu siyaset yolu değildir. Bir insan iki yoldan birini tercih eder. Siyaseti tercih etmiş ise siyasette şiddet olmaz. 'Ey millet sandık orada, ben de partiyim. Bana oy verirsen ben seni şöyle yöneteceğim' dersiniz. Yoksa şiddeti tercih ederseniz, o zaman siyaset dilini kullanamazsınız."

İnsanlara, milleti bitiren fitne odaklarının biteceği, Çözüm Süreci ve barış, ülkede kardeşlik olacağı dışında başka bir şey vadetmediğini anlatan Arınç, "Bana korktuğun için değil beni seviyorsan oy ver' diyorum. Allah'ın izni ile sandıklar patlayacak, AK Parti tek başına iktidar olacak, kaldığımız yerden tekrar yola devam edeceğiz" dedi.

YORUMLAR 5
  • sss 8 yıl önce Şikayet Et
    hdp de gayet iy biliyorki onu destekleyenler zorbalıktan anlıyor o yüzden tehdit ediyor
    Cevapla
  • yorumcu 8 yıl önce Şikayet Et
    bende buraya yazıyorum..yakın zamanda arınç ve gül gibi siyasetçiler akplilere göre en büyük düşman olacak.
    Cevapla
  • alara 8 yıl önce Şikayet Et
    de git şurdan bu arınçı hala konuşturuyorlar, Türkiyede bir koalisyon konuşuluyorsa arınç sayesindedir.niyetinin iyi olduğunuda açıkçası düşünmüyorum. ve son güne kadar yeni bir kazık atabilir akpye
    Cevapla
  • Sukru 8 yıl önce Şikayet Et
    Mhp=hdp bundan otesi yok
    Cevapla
  • miso 8 yıl önce Şikayet Et
    son çırpınışları sözde çözüm sürecini hükümet programına almayanlar hep bunun arkasına saklanıyorlar matbaaya giderken yolda kayb olmuş.....
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Konser saldırısının arka planı! Rusya ile Türk Dünyası'nı savaştırmak istiyorlar
İsrail'i korku sardı! Yaptırımlar gelebilir - Gazete manşetleri