Vatan Partisi'nin Hakkari mitingi olay oldu

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Hakkari’nin Yüksekova İlçesi’nde miting yaptı. Miting sonrası vekil adayı istifa etti.

Vatan Partisi'nin Hakkari mitingi olay oldu
Vatan Partisi'nin Hakkari mitingi olay oldu
GİRİŞ 02.06.2015 20:48 GÜNCELLEME 02.06.2015 20:48
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Hakkari’nin Yüksekova İlçesi’nde miting yaptı. Yaklaşık 100 kişiye konuşan Perinçek, "Edirne’den Hakkari’ye kadar bir olursak başımız dik olur. Bölünürsek köle oluruz. Türk ve Kürt’ü ayırmak isteyenler Türk’ü de Kürt’ü de köle yapmak isteyenlerdir" dedi. Mitingin ardından Vatan Partisi’nin Hakkari 1. sıra milletvekili adayı Namık Ereli, partisinden istifa ettiğini ve adaylıktan çekildiğini açıkladı. Ereli, ardından da HDP’ye katıldığını söyledi.

YAKLAŞIK 100 KİŞİYE HİTAP ETTİ

’Edirne’den Hakkari’ye kardeşlik ve kucaklaşma’ mitingine katılmak için uçakla Hakkari’nin Yüksekova İlçesi’ne gelen Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ve beraberindeki partililer, 3 kilometre uzaklıkta bulunan Ova Mahallesi’ndeki Yeni Şehir Stadı arkasında düzenlenen mitinge katıldı. Yaklaşık 100 kişiye hitap eden Perinçek, konuşmasına Kürtçe ’Hün be xer hatin’ (Hepiniz hoş geldiniz) diyerek başladı.

Sık sık, ’Birlik barış kardeşlik’ ve ’Türk, Kürt kardeştir, Amerika kalleştir’ sloganlarının atıldığı mitingde konuşan Perinçek, hiçbir siyasi partinin seçim mitingi yapmadığı Yüksekova’da bütün engellemelere rağmen miting yaptıklarını belirterek, şöyle devam etti:

"Bizim için Edirne neyse, Artvin neyse, Hakkari ve Yüksekova da odur. Vatanımızın parçasıdır. Bizim kardeşlerimiz, eniştelerimiz, amcalarımız, dayılarımız Yüksekova’da. Gaziantep’ten, Adana’dan, İstanbul’dan hep Yüksekova’ya selamlar yolladık. Bu millet birlik istiyor, kardeşlik istiyor. Vatanlarını ekmek, biçmek istiyor, çarşılarında şenlik istiyor. Birlikte bu ülkeyi imar etmek, ailesiyle başı dik, bağımsız yaşamak istiyor. Edirne’den Hakkari’ye kadar bir olursak başımız dik olur. Bölünürsek köle oluruz. Türk ve Kürt’ü ayırmak isteyenler Türk’ü de Kürt’ü de köle yapmak isteyenlerdir. Ayrılarak onurlu, başı dik yaşama şansı yok."

Perinçek, Yüksekova’dan bakıldığı zaman okyanus ötesinde değil, burada sınırın ötesinde Amerika’nın gözüktüğünü söyleyerek, "Amerika’yı Suriye’de de görüyoruz. Gelmiş kardeşi kardeşe düşürmüş. Kanıyla zulmüyle buradan gözüküyor. Bizi kırdırmak için burada. Irak’ta yaptıklarını biliyoruz. Suriye’de nasıl kardeşleri birbirine kırdırdığını biliyoruz. Amerika ve İsrail bu bölgeye kan, zulüm, terör getirdi. Bütün terör örgütleri, yobaz örgütler Amerika’nın piyonu. Vatan Partisi Amerika ve İsrail’in bölücülüğüne karşı bütün Batı Asya ülkelerini birleştiren bir büyük projeyi hayata geçiriyor. Batı Asya Birliği’ni inşa etmeye başladık. Suriye’de Beşar Esad ile görüştük, Mısır’a, İran’a gittik. Irak’la, Azerbaycan’la da görüşüyoruz. Bu görüşmelerde Suriye’yle, Irak’la, İran’la, Mısır’la antlaşmalar yapıyoruz. İran Vatan Partisi önderliğindeki bir milli hükümete yüzde 17 daha ucuz petrol ve doğalgaz vermeye hazır, yeter ki Türkiye teröristlere ev sahipliği yapmasın diyor" diye konuştu.

MİLLETVEKİLİ ADAYI İSTİFA ETTİ

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, mitingin ardından Yüksekova’dan ayrılırken, partinin 1. sıra milletvekili adayı Namık Ereli partisinden istifa ettiğini, adaylıktan da çekildiğini açıkladı. İstifa dilekçesini İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı’na veren Ereli, ardından da HDP’ye katıldı. HDP ilçe binasına giden Ereli’ye parti rozeti takıldı. Ereli’nin mitinge olan ilginin azlığına tepki gösterdiği öğrenildi.

YORUMLAR 19
  • temiz bey 8 yıl önce Şikayet Et
    perinçekle yola çıkanın sonu budur !merak ediyorum yaşar okuyan için çalacak parti kapısı kalmadı ?
    Cevapla
  • kriminal 8 yıl önce Şikayet Et
    Yalan söylüyorsunuz...Orada 100 kişi yoktu...Kameraman,sivil polis çıkar...Hadi çıkarma çıkarma :) :) ..Ben saydım komple 100 bile etmiyor..:) :) :)
    Cevapla
  • maremer 8 yıl önce Şikayet Et
    uçakla mı gitmiş. hangi hava alanına gitmiş? Ak partinin Terör örgütüne rağmen yaptı hava alanına mı? onlar konuşur Ak parti yapar.
    Cevapla
  • hüseyin şahin 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu Kominist Partisi değil miydi bu. Vatan partisi olması vatanı çok sevdiğini göstermez herhalde. Makyaj...
    Cevapla
  • yorulmaz 8 yıl önce Şikayet Et
    1. sıra adayı kimin lehine istifa ediyor. Mitin alanını Doğu Perinçek mi dolduracaktı. Danışıklı Döğüş. HDP saflarına geçmesi kıvrak olduğunu gösteriyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fuat Oktay duyurdu: 5 Türk devletinden ortak karar! En üst düzeye çıkartılıyor
Erdoğan sinyali vermişti! Cezası 10 katına çıkıyor