Erdoğan'dan canlı yayında önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan Show TV canlı yayınında Melih Altınok'un sorularını yanıtladı.

GİRİŞ 02.06.2015 23:08 GÜNCELLEME 03.06.2015 01:25
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Erdoğan Show TV'de gazeteci Melih Altınok'un sorularını yanıtladı. Erdoğan MHP'nin HDP'yle koalisyon yapabileceğini söyledi. Külliye'deki altın kaplama klozet yalanını manşetine taşıyan Sözcü gazetesine verdiği cevapta "Yayınladıkları fotoğraflar kendi evlerinin klozet kapağıdır" dedi.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları:

Memurlardan kesilen konut edindirme paralarını biz ödedik. Bizden önceki hükümet depremin altında kaldı. Biz de deprem geçirdik ama 1 senede Bingöl'ü, Van'ı inşa ettik. Biz Batı'da ne varsa Doğu'da da o olacak dedik.

"ABDÜLHAMİD'E YAPILAN BANA YAPILDI"

- MİT tırlarıyla ilgili birçok yanıltıcı haber yapıldı. Neler söyleyeceksiniz?

Biz nasıl teröre destek veriyoruz ki 2 milyona mülteciye kucak açıyoruz.

- New York Times'ın yayınları için neler diyeceksiniz?

Bunların yayınları yeni değil. Allah rahmet eylesin bunu Abdülhamid'e yaptı. Menderes'e, Özal'a yaptı. Sonra bana yaptılar.

Gezi olaylarında da bunu yaptılar. Dertleri ne biliyor musunuz? Türkiye'yi bölüp, parçalamak ve yönetmek istiyorlar. Ama milletimiz bir oldukça, diri oldukça onlar hiçbir şey yapamazlar.



''BUNU SADECE TÜRKİYE YAPIYOR''

Şu anda Suriye'de ölümle korkutulan, bombalarla korkutulan ve ülkemize kaçan 1 milyon 700 bin Suriyeliyi burada bakan onlara her türlü imkanı veren biz değil miyiz? Aynı şekilde Irak'tan 300 bin insanı şu anda barındıran biz değil miyiz? Biz nasıl teröre destek veriyoruz ki, Suriye'nin o zalim rejiminden kaçanları Irak'ta aynı şekilde bunları bu ülkede besleyelim. Dünyanın hiçbir yerinde şu anda bu tür zulümlerden kaçıp da onlara bakan onları besleyen bir başka ikinci ülke yok. Bunu sadece Türkiye yapıyor. 

"PARALEL YAPI PANİKLEDİ, ZAYIFLADI"

 - Paralel yapının hala etkin olduğu söyleniyor. Mücadele nasıl gidiyor?

40 yıllıık bir yapılanmadan bahsediyoruz. Bunları bir anda söküp atamazsınız. Biz darbe hükümeti değiliz. İşimizi hukuk çerçevesinde yapıyoruz. Paniklediler, çok zayıfladılar.

Mısır'da bakın darbeci bir hükümet geldi ve mursi ve 2 bin kişiyi cezalandırdılar. 40 bin kişi cezaevinde.

Bu yapı ulusal güvenliğimizi tehdit eden yapı olarak kitaba girdi.

"HDP TEHDİT EDİYOR"

 - HDP dediğimizde seçim güvenliği konuşuluyor. HÜDA PAR'lı iki kişiyi öldürdüler.

Ben de bölgedeyim. Muhtarları ciddi şekilde tehdit ediyorlar. Bazısı dayanamayıp gidiyor. Bazısı buna kendini adamış direniyorlar.

Jandarma, polisimiz gerekli tedbirlerini aldı. Karı - Koca geliyor oy kullanmaya. Hanım diyor ki benim kocam bana baskı yapıyor. Ben kendi oyumu kullanacağım. Seçim kurulu başkanına bunu söyleyecek. Bundan önceki seçimlerde görülmeyen bir rahatlık olacaktır.

Tam istediğimiz gibi Batı'daki gibi bir ortam olmayacak.

- Batı'da da elektirik kesiliyor gibi laflar söylüyorlar.

Bunlar tamamen uyduruk şeyler. Bunlara itibar edilmemelidir. Kaldı ki her siyasi partinin sandık kurulu dışında müşahitleri var. Bunlar itibarımızı bozmaya yönelik uydurma söylemlerdir.

"MHP HDP'YLE İTTİFAK YAPAR"

 - HDP barajın altında kalırsa kaos çıkar gibi sözler söyleniyor.

Bunlar barajı aşarsa aşar. Ben bundan rahatsız değilim. Barajın altında kaldığı zaman neden böyle bir endişe duyuyor ki. Barajı aşmadığı takdirde ortalık yakıp yıkılır. Bu parti Meclis'te var mıydı? Vardı. Dertleri ne? İktidar partisinden ne kadar fazla oy alırım mantığı. Bir tarafta iktidar partisi diğer tarafta diğer partiler var.

Şu anda şununla koalisyon yapmayız diyen MHP DSP'yle ittifak yapmadı mı? Şimdi bunu söyleyemiyor. Neden? Söylese oyları taban yapar.

- MHP HDP'yle ittifak yapar mı?

Yapar.

"TÜRKİYE'NİN KAYIP YILLARI KOALİSYON YILLARIDIR"

- Koalisyon olsa ne olur? Tek başına iktidar olsa neler olur?

Türkiye için 40 yıl kayıp yıllardır. Bunlar da koalisyon yıllarıdır. Bu gerçeği göremeyenler bu ülke için hayırlı rüyalar göremez. Türkiye'de hala koalisyıon adına çıkanlar şunun peşindeler: Tek başına iktidar olmasın değil. Benim geçmişte başında olduğum parti iktidar olmasın. Neden ülkeyi kendileri yönetemiyorlar. Benim Başbakanlığım dönemimde istediklerini yapamadılar.

Öyle ya da böyle parlamenter sistemle geldik ama patinaj yapıyoruz. İstediğiniz adımları atamıyorsunuz. Başkanlık sistemine geçildiğinde bu hız kazanacak.

Bir belediye başkanın özerkliği, rahatlığı Başbakan'da yok. En basit bir maddeyi Meclis'ten geçiriken kaç gün geçiyor.

"MUHALEFET BEN BİTERİM DİYE BAŞKANLIK SİSTEMİNİ İSTEMİYOR"

- Seçim çalışmalarında Başkanlık sistemi vurgusu yapıldı mı?

Bu vurgu yapılıyor diyemem. Muhalefetin işine gelmiyor. Ben biterim diyor. Çünkü iki partiye gider. İlk seçimde 50+1'i yakalayan alır götürür. İkinci tura kalırsa iki parti yarışa girer.

- Başkanlık sistemi muhalefete de iktidar şansı getirmez mi?

Olabilir. Bazı ülkelerde seçime koalisyon yaparak giriyorlar. Meydanlar başkanlık sistemine 'Evet' diyor. Biz anayasa komisyonunda her türlü desteği verdik. Ancak 60 madde tartışılabildi. Ana muhalefetin başındaki zat dedi ki gelin imzalayalım. Yok dedi 4 partinin imzası lazım dedi. Hiçbir şekilde dürüst olmayan biri.

- Türk tipi başkanlık sistemi olur mu?

Türk tipi derken hepsi bize ait olsun demiyorum. İlim adamları, gazeteciler dünyayı takip etmyor mu? Bizim geleneklerimize, göreneklerimize göre olsun.

"MEYDANLARDA O ALIŞTIĞIM HAREKETLİLİK YOK"

- Rehavet var dediniz? O rehavet nedir?

Geçmiş seçimlerdeki heyecanı görmüyorum. Bugün Kars ve İskenderun'da başka bir hava gördüm. 4 gün kaldı. Bu hareketliliğin olması normaldir. O alıştığım o hareketlilik yok. Kendileri bekledikleri havayı yakalamadıklarını görüyorlar. Sivas ötesi meydanlar farklı. Sivas'tan bu yana meydanlar farklı. Pazar günü tabloyu göreceğiz.

- Vaatler var.

Çok yalanlar var. Şu oturduğumuz mekanla ilgili kaçak saray dediler. Düşünebiliyor musunuz? Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'yle ilgili böyle densiz açıklama olur mu? 

Bunların odaları var. İdeolojik anlamda beraber oldukları bir kurum. Ben belediyecilikten geliyorum. Her şeyi hukuka göre yapıyorum.

"ONA LİDER DEMEYELİM KASET BAŞKANI O"

 Melih Altınok: Ben tuvaletlere girdim. Öyle bir şey yok. CHP liderinin iddiası vardı.

Lider demeyelim.  Lider kökten gelir. Söke söke gelir. Bundan genel başkan olur. O da kaset genel başkanı.

"O FOTOĞRAFLAR SÖZCÜ'NÜN SAHİBİNE AİT"

- Sözcü gazetesinde fotoğraflar yayınlandı.

Onlar kendi evlerinini fotoğraflarıdır. Kendileri yalıda, villada oturuyor.

 - Sizin yurt gezileriniz muhalefet tarafından eleştiriliyor.

Benim yurt gezilerim için hiçbir yasal engel yoktur. Ben seçimlerden önce ne dedim "koşan, terleyen bir Cumhurbaşkanı olacağım" dedim. Birileri milletime yalan söylüyorsa milletime doğruyu anlatırım. Milletimize yardımcı olmamız gereken bir makamdayız.

- Bazı medya grupları yurt dışındaki yatırımcıya yönelik aleyhte propaganda yapıyor. Türkiye güvenli liman değil diyorlar.

- Doğan medya grubunun yayınları için neler diyeceksiniz?

Bunlar vesayet sisteminden beslenirler. Bundan ayrılan yazarların kurduğu gazeteye bak. Ya Cumhurbaşkanı'na ya ailesine vuracaklar.

"NE AYDINI KARANLIK BUNLAR"

- Diğer Cumhurbaşkanlarından sizin farkınız ne?

Biz milletimizin hizmetinde olduğumuz için. Biz bu ülkeyi dağa, teröre teslim etmeyeceğiz. Vatan, milleti savunanlar buna izin vermeyecek.

200 tane karanlık tip çıkmış bir şeyler imzalamış. 6-7 Ekim olaylarında öldüren kim? Kürt. Ölen kim? Kürt. Ne aydını bunlar karanlık.

Yasin Börü meselesine gelelim. Bu 200 kişi bu olayı kınadı mı? Siirt'te muhtar öldürüldü. Siz nasıl aydınsınız? Bu öldürülen insanlar görülmeyecek mi?

Bir başka yerde bunların zihniyetini temsil eden birisi öldürüldüğü zaman ayağa kaldırıyorlar.

"BİZ BU ÜLKEYE HİZMET VERDİK"

- Çözüm süreci bu partiyle nasıl gider?

Biz bunu başlattığımızda HDP, MDP yoktu.

- Hakkari'de havaalanı, hastane yapıyorsunuz. Ama eski partiniz gerekli desteği alamıyor.

İşte bizim farkımız bu. En Batı'dan en Doğu'ya her yer aynı olacak.

İki tane hastane açtık. Herkesi tehdit ettiler. Kimse bu açılışa katılmayacak diye.

Şırnak'ta da aynı şekilde havaalanı açtık. Yine tehdit ettiler. Doğu ve Güneydoğu'ya yaptığımız yatırım 260 milyon.

- 7 Haziran seçimlerini Türkiye açısından nasıl görüyorsunuz?

Bu seçimle beraber hükümet bir güven oylaması yapacak. Halkın güven oylamasıyla beraber işe adeta sıfırdan başalayacaklar.

Çok ciddi bir kadro değişikliğine gittiklerini görüyorum. Yeni hizmet kervanıyla yola çıkacaklar. Ben bir koalisyon görmüyorum.

- HDP'nin barajı aşması Kuzey Irak'la bir çatışma yaşanacağı söyleniyor?

Onlarla bu işin alakası yok. Bizim için Filistin, Gazze, Irak, Suriye meselesi önemli. Keza Mısır ve ukrayna'da. Ukrayna'daki Ahıska Türkleri buraya gelmek istiyor. Ben de elimden geleni yapacağım.

- Demirtaş Mısır'daki idamları durdurmak için bir heyet kuralım ve bunun için orada olalım dedi.

"DEMİRTAŞ TERÖR ÖRGÜTÜNÜN SIĞINTISI"

Bu samimi bir açıklama değil. Gitsin heyet kursun göndersin.

Bu ülkede bir terör örgütünün sığıntısı olarak siyaset yapmasın. Böyle beyanda bulunmasının sebebi de buna bizden başka kimsenin sahip çıkmaması.

"BİR TEK TABAK ÇANAK ALMADIM"

- Bardakların fiyatları konuşuldu. Bunların tanesi 1500 lira mı?

Benim dönemimde buraya tabak, çanak hiçbir şey almadım. Hepsi demirbaşa kayıtlı olanlardır. Bardaklar, halılar hepsi Çankaya'dan gelenler.

Benim Başbakanlık dönemimde misafirlerimizi dışarıda karşılardık. Bu sorunu ortadan kaldırdık.

YORUMLAR 14
  • yüksel 8 yıl önce Şikayet Et
    yüzyılda bir çıkan büyük lider RTE. sahip çıkalım cumhurbaşkanımıza. Allah yar ve yardımcısı olsun başımızdan eksik etmesin. İnşallah
    Cevapla
  • bahadır yıldız 8 yıl önce Şikayet Et
    mhp batıl olan her şeyle/şerle ittifak yapar.hdp zaten islam düşmanı bir yapı.chp her türlü musibetin çelikleşmiş iradesi.
    Cevapla
  • sinan 8 yıl önce Şikayet Et
    Ak parti oy verilebilecek tek parti tamam eyvallah AMA birazda Gerçeğe bakalım, yani maddiyata... ben cebimdeki paraya bakarım. Kamu kurumunda çalışanlara ha bire maaşlarına zam yapılıyor. Binlerce üniversite mezunu özel şirketlerde asgari ücretle çalışıyor. Devlet Ben asgari ücrete karışamam diyorsa neden asgari ücretliden alınan 300 TL te yakın vergiyi kaldırmıyor ?
    Cevapla
  • meto 8 yıl önce Şikayet Et
    sn.cumhurbaşkanım herzaman arkandayız allahına kurban rabbim yolunu açık ömrünü uzun etsin.
    Cevapla
  • Ugurum 8 yıl önce Şikayet Et
    Canim Cumhur Baskanim seni cok seviyoruz Yüce Rabbim dogrunun yanindadir.Mevlam Ülkemizi zalimlerin zulmünden korusun ve bizimle oynayanlara öyle belalar versinki kendi dertlerinden bizimle ugrasamasinlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan esprili gönderme: Artık Fenerbahçeli değilim
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan İranlı mevkidaşıyla görüştü