Kanada'daki oylar Türkiye'ye gönderildi

Kanada'da yaşayan Türk vatandaşlarının 7 Haziran milletvekilliği seçimleri için kullandıkları oylar Türkiye'ye gönderildi.

Kanada'daki oylar Türkiye'ye gönderildi
Kanada'daki oylar Türkiye'ye gönderildi
GİRİŞ 03.06.2015 06:14 GÜNCELLEME 03.06.2015 06:19

Ottawa'daki Türkiye Büyükelçiliği'nde kullanılan bin 757 oy, diplomatik kurye ile Türkiye'ye yola çıktı.

Türk Hava Yolları'nın TK 036 sefer sayılı Montreal-İstanbul uçağı ile gönderilen oylara, Ottawa Büyükelçiliği'nde görevli diplomatlardan Erim Özen başkanlığında Serdar Ülker, Serkan Özdemir, Ali Murat Akpınar, Süleyman Canıdemir ile AK Parti Temsilcisi Mesut Koçak ve CHP Temsilcisi Hasan Taşkıran nezaret etti.

AA muhabirine bilgi veren AK Parti Temsilcisi Mesut Koçak, TSİ 14.00 sularında İstanbul'da olmayı planladıklarını belirterek, ''Oy torbalarımızı Atatürk Havalimanı'ndaki Yüksek Seçim Kurulu yetkililerine teslim edeceğiz'' dedi.

Öte yandan, Toronto kentinde kullanılan 3 bin 460 oyun da THY'nin TK 018 sefer sayılı Toronto-İstanbul uçağı ile dün İstanbul'a getirildiği öğrenildi. Diplomatik kurye ile götürülen oylara, Türkiye'nin Toronto Başkonsolosluğunda görevli muavin konsoloslar Cüneyt Hasan Erkılıç, Ebru Demirbaş, Gökhan Toy ile AK Parti'yi temsilen Mehmet Emin Erilli ve CHP'yi temsilen Halil Sivri nezaret etti. Toronto bölgesinde kullanılan oylar dün YSK'ya teslim edildi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan önemli açıklamalar
Changan Lumin Corn Türkiye'ye geliyor! 450 bin liraya sıfır otomobil