HDP'nin o pankartına büyük tepki

HDP'nin Batman mitinginde provokasyon amaçlı yazılan pankarta AK Partili adaylardan büyük tepki geldi.

HDP'nin o pankartına büyük tepki
HDP'nin o pankartına büyük tepki
GİRİŞ 03.06.2015 16:44 GÜNCELLEME 03.06.2015 16:44
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

HDP'nin Batman mitinginde "Barajı aşarsak, bizler bulutuz, güneşiz, yağmuruz, barajı aşamasak, benim meskenim dağlardır dağlar" yazılı pankart açılması, Doğu Anadolu bölgesinde tepkiyle karşılandı.

"DEMOKRASİDE BUNUN YERİ YOK"

AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk, Batman'da HDP mitingi sırasında açılan pankarta ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, seçim güvenliği konusunda her türlü önlemlerin alınacağını ve vatandaşların bu konuda rahat olması gerektiğini belirterek, dağla, silahla demokrasi mücadelesinin verilemeyeceğini, demokraside de bunun yerinin olmadığını söyledi.

"VAN'I YAKTIKLARINDA 12 BELEDİYELERİ VARDI"

"Barajı aşamazlarsa bu olayları yapacaklarını söylüyorlar ama barajı aşsalar bile bu olayları yapmayacaklarına dair en ufak bir garantileri bile yok" diyen Kayatürk, 6-7 Ekim olaylarına değinerek, "Van'ı yakıp yıktıklarında kentteki 14 belediyeden 12'si HDP'nin elinde bulunuyordu ve 4 milletvekilleri vardı" ifadelerini kullandı.

Kayatürk, buna rağmen "HDP'lilerin kenti yakıp yıkmaktan vazgeçmediğini" belirterek, "En başta şiddeti, silahı, korku salmayı bırakmaları lazım. Dağla, silahla bu işler olmaz. Dağla, silahla korkutmak kadar büyük bir korkaklık yoktur" dedi.

"HDP İYİ NİYETLİ DEĞİL"

AK Parti Van milletvekili adayı Ömer Çaha da HDP'nin halka yaptığı baskıların herkes tarafından bilinmesi gerektiğini vurgulayarak, Çözüm Süreci'nin sonuca ulaşmasını istediklerini ancak bu konuda HDP'nin kendileri kadar iyi niyetli olmadığını dile getirdi.

Erciş ilçesinde de "HDP dışında başka partinin girmesi tehlikeli ve yasaktır" şeklinde pankart asıldığını anımsatan Çaha, "Daha sağduyulu olmaları gerekiyor. Kimse şu ana kadar dağlardan bir şey elde edememiştir. Dağ siyaseti devam ederse kendileri kaybeder. Bölgemiz ve ülkemiz kaybeder" diye konuştu.

HALKIMIZ BÜYÜK BASKI ALTINDA

AK Parti milletvekili adayı Faruk Alpaslan ise seçim çalışması yapmak üzere gittikleri bazı yerlerde, "burası kurtarılmış bölge", "sizler buraya giremezsiniz" şeklinde söylemlerle karşılaştıklarına değinerek, bunun pankartlar da dahil farklı yöntemlerle gerçekleştirildiğini anlattı.

Bölgedeki insanları baskıdan ve tehditten uzaklaştırarak yıllarca özlemini duydukları özgürce yaşama kavuşturmak gerektiğine işaret eden Alpaslan, "Bizler kardeşçe, insanların en iyi hizmeti almasının peşindeyiz ancak bu çalışmaları yaparken bize yönelik de tehditler oldu. Halkımız büyük bir baskı altında. Halkımızı bu baskılardan kurtarmamız gerekiyor" diye konuştu.

YORUMLAR 20
  • nazlınurrrr 8 yıl önce Şikayet Et
    siz sivil siyaset yolunu bunlara göstedikçe,onlar aha fazla şımarıyor,anladığın dilden karşılık ereceksin,yoksa bunları hiç bir uslub,hiç bir siyasi nezaket yola getiremez,ikna edemez.bunların varlığa kaosa endeksli....
    Cevapla
  • EKREM HAN 8 yıl önce Şikayet Et
    Keşke şu idam geri gelse bu gibi belalara karşı uygulansa...
    Cevapla
  • Gerçekçi 8 yıl önce Şikayet Et
    HDP ye oy verende , destekleyende, Allah indinde vebaldedir.Cehennemliktir
    Cevapla
  • vanlı 8 yıl önce Şikayet Et
    Ya Rabbi bu Mübarek cuma akşamı hürmetine hdp barajı aşmasın söz veriyorum Allah can sağlığı verirse ramazan ayında bir ay oruç tutarım
    Cevapla
  • vatandaş 8 yıl önce Şikayet Et
    Bıktık artık defolun gidin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Emekliye temmuz müjdesi: 2 ayrı düzenlemeye gidilecek
Erdoğan 30 Mart'ta açıklayacaktı: Anlaşma son anda iptal edilmiş