Memur-Sen'den sert açıklama: Fuat Avni tosladı

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Twitter'da "Fuat Avni" adlı kullanıcının seçime yönelik iddialarının kumpas olduğunu söyledi.

Memur-Sen'den sert açıklama: Fuat Avni tosladı
Memur-Sen'den sert açıklama: Fuat Avni tosladı
GİRİŞ 06.06.2015 01:18 GÜNCELLEME 06.06.2015 01:18

Yalçın, Eğitim Bir-Sen Osmaniye Şubesi'nin Korkut Ata Üniversitesi Amfisinde düzenlediği, "Yeniden büyük Türkiye'de sivil toplumun rolü" konulu konferansta, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Seçim öncesi algı operasyonu oluşturulmaya çalışıldığını ifade eden Yalçın, "Twitter fenomeni olarak bilinen, Twitter müfterisi Fuat Avni önceki gün bir liste yayınlayarak Memur-Sen'e bağlı sendikaların üyelerinin de içerisinde bulunduğu bir liste yayınlayarak bir iftira kumpası üzerinden bir tezgah ortaya koydu, bir algı yönetimi yapmaya çalıştı ama tosladı. Yayınladığı 25 kişilik listenin içerisinde 15 kişinin sandık görevi yok. Listeler ayaküstü oturularak hazırlanmış, bir algı yönetimi yapılmaya çalışılıyor" şeklinde konuştu.

Seçim sonrası bir tartışma başlayacağını, bu tartışmanın merkezine Memur-Sen'in konulacağını ileri süren Yalçın, şöyle devam etti:

"Algı operasyonu var, suç birilerinin üzerine yıkılarak, şimdiden zemin hazırlanmaya çalışılıyor. Bunu deşifre ettik. Bu konuda Memur-Sen ailesi olarak, olayın gerçek yüzünü ortaya koyarak seçim kuruluna açıklama yapması çağrısında bulunduk. Çünkü bir algı operasyonu var. Seçim sonrası bir tartışma başlayacak. O tartışmanın merkezine Memur-Sen'i oturtacaklar. Bunun sebebi ise kuyruk acıları var. Bu ülkede 7 kez darbe girişimi olduğunda, darbe kıran görevi yapan, 'kral çıplak' diyen Memur-Sen ailesidir. Buradan açık ve net konuşuyorum. Bütün paralellere söylüyorum, ne gücünüz yeter ne de dişiniz geçer." 

Yalçın, 17 -25 Aralık operasyonu girişimde bulunanların, bu operasyonları yapmaya gücünün ve yeteneğinin yetmeyeceğini bilen bir kesim olduklarını söyledi. 

Bunun küresel bir operasyon olduğunu dile getiren Yalçın, şunları kaydetti:

"Milletin size açtığı krediyi, gönlü ve musluğu yanlış değerlendiriyor, heba ediyorsunuz, yapmayın bunu, hizmeti hezimete, cemaat kelimesini cerahate dönüştürmeyin diye çağrıda bulunduğumuzda, Gezide mesele ağaç değildi, burada dershane değildi diye sesimizi yükselttiğimizde, bizi anlamayanlar geldiğimiz noktada görüyoruz ki kralın çıplak olduğu ortaya çıkmış, bizi küresel operasyonlara, egemen güçlere bağlamaya çalıştıkları ama suçüstü oldukları ortaya çıkmıştır. Onun için altı samimiyet ve ibadet, ortası hararet ve ticaret, üstü cesaret ve ihanet içerisinde olan yapıya karşı bizim söyleyeceğimiz şudur: Türkiye bu ortamları her zaman yaşadı. Üniversitelerde insan özgürlüğünün ayaklar altına alındığı, çocukların özgürlüklerinin turnikelere sıkıştırıldığı dönemlerde sesini yükselten, kamu vicdanını temsil eden insanlara karşı her şeye tekbir diyenlerin bu gün herkesi tehdit eder hale gelmiş olmasına hakikaten şaşıyoruz."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bayraktar TB3'te 30. uçuş da tamamlandı
44 ile sarı kodlu uyarı: Göz gözü görmeyecek