'Milletin söylediği sözün üstüne sözümüz olmaz'

Milletvekili seçimleri için Denizli’de vatandaşları yüzde 90’a yakın oranda sandığa gitti.

'Milletin söylediği sözün üstüne sözümüz olmaz'
'Milletin söylediği sözün üstüne sözümüz olmaz'
GİRİŞ 08.06.2015 04:40 GÜNCELLEME 08.06.2015 04:40

714 bin seçmenden 622 bin 327’si sandığa giderken, bu oyların 604 bin 663’ü geçerli sayıldı. Kesin olmayan resmi sonuçlara göre AK Parti Denizli’de yüzde 39 oy ile 247 bin 897 oy alarak birinci oldu. Cumhuriyet Halk Partisi ise ön seçim yaparak girdiği seçimde 220 bin 311 oy alarak 2.oldu. Denizli’nin üçüncü partisi olan Milliyetçi Hareket Partisi ise yüzde 18 oy ve 115 bin 22 oy aldı. Bu sonuçların ardından Denizli’deki milletvekili dağılımı ise bir önceki seçime göre değişti.

2011 seçimlerinde 4 milletvekili çıkaran AK Parti, bu seçimde 3 vekil çıkardı. CHP 2 olan vekil sayısını 3’e çıkarırken, MHP 1 milletvekilini korudu. Denizli’de daha önce düşük oranlarda oy alan HDP ise bu seçimlerde oyunu büyük oranda artırarak 24 bin oy aldı. Kesin olmayan resmi sonuçlara göre Denizli’den şu isimler milletvekili oldu: ‘’Nihat Zeybekci, Mehmet Yüksel, Bilal Uçar, Melike Basmacı, Kazım Arslan, Gülizar Biçer Karaca, Emin Haluk Ayhan.’’

'MİLLETİMİZ İÇİN HAYIRLI OLSUN'

Sonuçların açıklanmasının ardından Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci sosyal paylaşım sitesinden bir açıklama yaptı. Zeybekci, ‘’Milletin söylediği sözün üstüne sözümüz şimdiye kadar olmadığı gibi bundan sonra da asla olmaz. Sonuçlar ülkemize ve milletimize hayırlı olsun’’dedi.

CHP DENİZLİ’DEKİ OY ARTIŞINDAN MEMNUN

CHP Denizli İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu ise seçimlerde Denizli olarak etkili olduklarını ancak bunu ülkeye yayamadıklarını söyledi. Çavuşoğlu, ‘’Denizli’de güzel bir çalışma örneği gösterdik. İnsanlarımıza umut olduk. Her mensubumuz büyük çaba sarfetti. Denizli’de güzel bir sonuç elde ettik. Bundan sonra daha iyi sonuç almaya çalışacağız’’dedi.

MHP’de alınan oydaki artış memnuniyetle karşılanırken, 2. Milletvekilini çıkaramamak teşkilatları üzdü. MHP Denizli İl Başkanı Yasin Öztürk,"Denizli’de elimizden geleni yaptık. Zor şartlarda çalıştık.Aldığımız oyu artırdık ancak maalesef daha fazla milletvekilini çıkaramadık. Daha çok çalışacağız’’diye konuştu.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Canlı yayında itiraf etti! 'Kılıçdaroğlu'na İmamoğlu önderliğinde kumpas kurduk'
Changan Lumin Corn Türkiye'ye geliyor! 450 bin liraya sıfır otomobil