Bülent Arınç'tan Gökçek açıklaması

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Melih Gökçek'le girdiği tartışma ile ilgili yeni bir açıklama yaptı.

GİRİŞ 13.06.2015 11:42 GÜNCELLEME 13.06.2015 11:45
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

CNN Türk'te Hakan Çelik'in konuğu olan Arınç şu ifadeleri kullandı:

Sormasanız daha iyi olurdu. Şu ana kadardi konuşmalarımız gölgede kalabilirdi. Ben ne konuştuğumu bilen bir adamım. Aramızda hoş olmayan bir tartışma geçti. Bunu faili ben değilim. Bakanlar Kurulu toplantı halindeydim. Bu bahsettiğiniz zat, hakkımda çok çirkin twitler atmış. Şaşırdım ve üzüldüm. Sonra 1-2 saat geçti, zannettim ki birileri bunu ikaz edecek. Ama maşallah herkesin hoşuna gitmiş ki hiç kimse 'ya beyefendi sen ne yapıyorsun' demedi. Bu adam 'aferin iyi darbe vurdun aferin' diyenler de çıktı. Bakanlar Kurulu'ndan çıktım. Öncesinde sayın başbakana sordum, dedi ki; bunu muhatap alma, ben kendisiyle konuşurum ve yanlışlığın hesabı bir şekilde sorulur. Kendisine teşekkür ediyorum.

Şimdi ben buna çakarım eşi de üzülür diye düşündüm. İnsan kendine hakim olabilmeli ama duygusal yön ağır basıyor. Beni ailemden kızımdan vuruyor paralel suçlamasıyla. Biz elbette cemaatin hizmetlerine Tayyip Bey gibi, Davutoğlu gibi yakınlık duymuş olimpiyatlara gitmiş kişileriz. Ama 17-25 Aralık'tan sonra kesinlikle irtibatımızı kestik. Hükümeti yıkmaya çalışanlara hiçbir zaman yakınlık duymadık.

Ben Melih Gökçek'e sadece oy vermedim oy da topladım. Bu yapıyla onun ilişkileri çok içli dışlı olmuştur dedim. Sonrasında gerektiğinde açıklarım. Ama hiçbir cümlemde 8 Haziran'dan sonra 100 tane yolsuzluk açıklayacağım demedim. Gökçek arsaları verdi verdi. Tayyip Bey karşı çıkıncı toparlamaya çalıştı mahkemelerle.

BENDEN BİR AÇIKLAMA BEKLEMEYİN

Ama siyasal eleştirilerimin 8 Haziran'da ne olacağı konusunda kötü bir haberim var konuşmayacağım. Bundan sonra Melih Gökçek hakkında bana soru sormayın. Cevap vermeyeceğim. Siyasal eleştiri yapacaktım, bundan sonra yapmayacağım.

Parsel parsel dediğim konu paralele ilişkin şeyler. Cemaatlere arsa bina vermekle kötü yapmadı. Hatta iyi yaptı. Ama onun beni paralelci olarak göstermesi sonrası ben çıkıp sen de bunu yaptın dedim. O da yaptığını kabule etti.

Balkon konuşmasında Gökçek'le yan yana gelmek istemediğim iddiaları gerçek dışıdır. Aramızdaki polemik bu kadar çirkinleşecek seviyede değil.

YORUMLAR 16
  • SADIK 8 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Abdullah Gül ile sizi bir türlü anlayamıyorum ne yapmaya çalışıyosunuz şunu bilinki bu hareketin tek lideri vardır Recep Tayyip Erdoğan birlikte hareket edecekseniz ne ala yok ona rağmen bir şeyler yapmaya çalışıyosanız yazık size!
    Cevapla
  • Doktor 8 yıl önce Şikayet Et
    Yav kardeşim o zaman ne diye böyle açıklama yaptın, şimdi ne diye çark ettin. Gökçek haddini aşmış size böyle söylemiş, siz de ondan hiç aşağı kalmadan adamı bombaladız. Keşke söylenmeseydi. İş işten geçtikten sonra pişmanlık neye yarar. Tam tersi bizde ters teker.
    Cevapla
  • Adnan 8 yıl önce Şikayet Et
    Seçimlerde Bülent Arınç muhalefete (Pensilvanya'ya) çalıştı. Melih Gökçek'in paralelci ithamını haklı çıkardı
    Cevapla
  • git artık 8 yıl önce Şikayet Et
    parsel parsel sattı dedin enaz 3 puan kaybetti akparti senin yüzünden. şimdi açıklamasını yaptı cemaatlere verdi iyi de yaptı diye. ozaman deseydin ya bunu. iyiki 3 dönem var ve iyiki gidiyorsun.
    Cevapla
  • Mustafa67 8 yıl önce Şikayet Et
    Sayende puan kaybı yaşadık,gezicilerle buluştun onlara gevşek davrandın seçime giderken yıllarca ankarada başkanlık yapmış gökçek i hedefine aldın sanıyorken hedefinin ne olduğunu aslında biliyordun .bu ćıkışların yokmu insanı sinir ediyor Puan kaybettirdin zarar verdin bunu düşün vicdanınla kal
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Denizde de karada da bozguna uğradılar - 25 Nisan 2024 gazete manşetleri
TikTok'a yasak! ABD Başkanı Biden imzayı attı