MGK'ya damga vuracak hassasiyet!

MGK, salı günü Beştepe’de toplanacak. MGK'da, Suriye'nin kuzeyinde terör örgütleri vasıtasıyla koridor açma girişimleri masaya yatırılacak.

MGK'ya damga vuracak hassasiyet!
MGK'ya damga vuracak hassasiyet!
GİRİŞ 28.06.2015 14:19 GÜNCELLEME 28.06.2015 14:19
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Güney sınırında oldu bittiye izin yok!

Sınırda yeni bir devlet kurulmasına izin verilmeyeceği vurgulanacak.

Milli Güvenlik Kurulu, Suriye'nin kuzeyindeki sıcak gelişmelerin gölgesinde salı günü toplanıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında, 7 Haziran seçimlerinin ardından ilk kez yapılacak toplantıda, bölgedeki girişimlere karşı izlenecek strateji masaya yatırılacak. 

CUMHURBAŞKANI UYARMIŞTI 

MGK'nın en önemli gündem maddesi sınır boyundaki gelişmeler olacak. Uluslararası ittifakın bombardımanı altında terör örgütü PYD-HPG güçlerinin, DAEŞ'in ele geçirdiği yerleri geri almasıyla gündeme gelen "koridor oluşturma" çabası masaya yatırılacak. Ayn El Arab olarak bilinen Kobani ile Cizire'nin ardından Tel Abyad'ın da bu gruplara verilmesi Ankara'yı alarma geçirmişti. 

HASSASİYETLER BİLDİRİLDİ

Hükümet'in, BM'den NATO'ya, AB'den İslam İşbirliği Teşkilatı'na kadar uluslararası örgütlerle ABD ve İngiltere'nin de aralarında olduğu ülkelere yönelik "mektuplu diplomasi" çalışması sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan da en üst tondan uyarıda bulunmuş ve "Suriye'nin kuzeyinde, güneyimizde bir devlet kurulmasına asla müsaade etmeyeceğiz” demişti. Bu hassasiyetin, MGK bildirisine de yansıtılması ve uluslararası camiaya mesaj verilmesi bekleniyor. 

TÜRKİYESİZ DÜZEN KURULAMAZ

Türkiye'ye yönelik başlatılan algı operasyonu da MGK'nın gündem maddelerinden biri olacak. Başta HDP ve DBP olmak üzere bazı siyasi partilerin, Kobani bahanesiyle yine vatandaşı sokağa dökme girişimleriyle sosyal medya üzerinden yürütülen "Türkiye'yi teröre destek veren ülkeymiş gibi gösterme" gayretleri büyük tepki çekmişti. Cumhurbaşkanı da, Türkiye dışarıda bırakılarak bölgede sürdürülebilir bir düzen kurulamayacağını vurgulamıştı. MGK bildirisine de hassasiyetin yansıtılması bekleniyor. 

Mısır ve Kıbrıs da gündemde

Toplantıda, özellikle Ege ve Akdeniz'de son dönemde artış eğilimine giren yasa dışı göçmen kaçakçılığının değerlendirilmesi bekleniyor. Kıbrıs'ta yürütülen müzakerelerde gelinen aşama, Mısır'da Muhammed Mursi'ye verilen idam cezasının onanmasıyla yaşanan gelişmeler ve İsrail-Filistin sorunu ele alınacak başlıklar arasında bulunuyor. 

KAYNAK: HAKKI KURBAN - AKŞAM
YORUMLAR 2
  • ısrarcı 8 yıl önce Şikayet Et
    içimizdeki İrlandalılar oldukça işimiz zor...
    Cevapla
  • ısrarcı 8 yıl önce Şikayet Et
    ama imkansız değil.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
AB'nin derdi Doğu Akdeniz - Gazete manşetleri
Belediye binasına asılan borç sonrası Şeyma Döğücü sessizliğini bozdu