İşte Meclis'te ilk 2 tur oylama sonuçları

Dün TBMM Genel Kurul'unda Meclis Başkanlığı seçiminin ilk iki turu yapıldı. Adaylardan hiçbiri yeterli sayıya ulaşamadı.

İşte Meclis'te ilk 2 tur oylama sonuçları
İşte Meclis'te ilk 2 tur oylama sonuçları
GİRİŞ 30.06.2015 16:29 GÜNCELLEME 01.07.2015 08:09
Bu Habere 57 Yorum Yapılmış

İlk tur oylama sonuçları şöyle;

İsmet Yılmaz (AK Parti) 256
Deniz Baykal (CHP) 125
Ekmeleddin İhsanoğlu (MHP) 81
Dengir Mir M. Fırat (HDP) 81
Boş:

Geçersiz: 0

İKİNCİ OYLAMA SONUÇLARI

İsmet Yılmaz (AK Parti) 256
Deniz Baykal (CHP) 128
Ekmeleddin İhsanoğlu (MHP) 80
Dengir Mir M. Fırat (HDP) 80

367 BULUNAMADI

Meclis Başkanlığı seçimi ilk iki turu bugün 15:00'da başladı. Bu turlarda adaylardan birinin seçilmek için en az 367 oy alması gerekiyordu ancak hiçbir aday bu sayıya ulaşamadı.

3. TURDA DA SONUÇ ALINMAYABİLİR

İkinci turdan sonra adaylardan birinin çekilmemesi halinde bugün üçüncü turda da sonuç alınamayabilir. Dördüncü turda ise en yüksek oyu alan iki aday yarışacak ve en fazla oyu alan seçilecek.

TAKTİK SAVAŞLARI BUGÜN

Partilerin Meclis Başkanlığı için taktik savaşını yarınki turlarda yapması bekleniyor. Teknik olarak AK Parti'nin 60'a yakın milletvekilini üçüncü turda HDP'li Dengir Mir Mehmet Fırat'a yönlendirip CHP'li Deniz Baykal'ı dördüncü turda saf dışı bırakma olanağı bulunuyor. Bu durumda son tura AK Parti ve HDP'li aday kalacağından ve MHP'liler Fırat'a oy vermeyeceğinden Yılmaz'ın kazanma şansı olabilecek.

ÖNCE BAŞKAN SONRA DİVAN SEÇİLECEK

Yarın sonuçlanması beklenen Meclis Başkanlığı seçiminin ardından partiler divan üyeliklerine kimlerin ismini vereceğini belirleyecek. Meclis Başkanlık Divanı üyeleri 8 AK Parti, 4 CHP, 3 MHP ve 3 HDP'li üyeden oluşacak. Başkanlık Divanı'nın oluşması bu hafta zor gözüküyor. Başkanlık Divanı'nın da oluşmasının ardından hükümeti kurmak için 45 günlük yasal süreç de başlayacak.

YORUMLAR 57
  • Fatih22 8 yıl önce Şikayet Et
    Yukarıda yazıldığı gibi chp'yi saf dışı bırakmak gerekli ama AKP'nin hdp'ye oy atacağını sanmam. Ama olursa çoğu mhp'li Akp'ye kayar. Fakat şöyle düşünün gerçekte hdp desteklenmiş olmayacak sadece chp saf dışı bırakılacak yani hdp'yi finalist yapıp finalde tekme basılacak sırf kazanmak için tabi bu da. Yalnız şunu unutmayalım hdp ters köşe yaptırabilir bize, adaylıktan çekilerek chp'ye oylarını kaydırabilir. Yada bunlar önceden tahmin edip nasılsa Akp bize verecek oylarını bizde chp'ye verelim taktiğini yapabilirler.
    Cevapla
  • habil 8 yıl önce Şikayet Et
    neden 367 yi bulamadılar yüzde 60 367 oy etmiyormu yada bunlar kendi adaylarını seçtiremiyormu yani üçünüz bir olsanız bir ak parti etmiyorsunuz.değil üçünüz üçyüzünüz gelse bir ak part etmez.
    Cevapla
  • Orkun 8 yıl önce Şikayet Et
    oyalanmayalımmmm, Milletin iradesi AKP.
    Cevapla
  • ümit 8 yıl önce Şikayet Et
    bu tabloya göre meclis başkanı baykal nedeni 4. tura chp-mhp-hdp kardeş partiler baykala verecek
    Cevapla
  • nida 8 yıl önce Şikayet Et
    ak partililer ne hdp ye ne MHP ye nede CHP ye oy vermez.kimse siyaset mühendisliği yapmasın.kafa karıştırmasın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gaziosmanpaşa'daki toprak kaymasının yaşandığı anlar ortaya çıktı!
CHP Grup Sözcüsünden şoke eden gaf: Cemil Tugay'a “Cemil Bayık” dedi