Koray Aydın: AK Parti ile koalisyon tamam gibi

DSP-ANAP-MHP koalisyonunun arabulucularından biri olan MHP'li Koray Aydın, "Yanılma payım sıfır. AKP-CHP koalisyonu oldu gibi" dedi.

Koray Aydın: AK Parti ile koalisyon tamam gibi
Koray Aydın: AK Parti ile koalisyon tamam gibi
GİRİŞ 30.06.2015 12:50 GÜNCELLEME 30.06.2015 13:13
Bu Habere 104 Yorum Yapılmış

13 yıllık tek parti iktidarının sonunda bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde koalisyon tecrübesi olan az sayıda siyasetçi var.

Milliyetçi Hareket Partili Koray Aydın onlardan biri. Bir dönem Devlet Bahçeli ile Genel Başkanlık yarışına giren Koray Aydın, bugün partisi tarafından Meclis Başkan Vekili seçildi. 1999 yılında kurulan ve Türkiye'nin gördüğü son koalisyon olan DSP-ANAP-MHP koalisyonunun arabulucularından biri olan, bizzat bakanlık dağılımını yapan Koray Aydın, bugünkü siyasi ortamı değerlendirdi.

Aydın, "AKP-CHP koalisyonu kurulacak çünkü iki taraf da iktidarda olmayı çok istiyor. Meclis'teyim ben havayı görüyorum. Yanılma payım sıfır. Çok istekliler. İyi bir izdivaç olacak belli. Çok uzun sürmeyeceğini düşünüyorum ben koalisyon kurulmasının." dedi.

AK Parti’nin çözüm sürecini rafa kaldırması durumunda MHP ile de masaya oturabileceğini söyleyen Aydın’a göre, partinin bu adımı atması zor. Çünkü “karşı tarafa tutamayacağı sözler verdi ve bunların ortaya çıkmasını istemiyor.”

Seçim sonuçlarını da değerlendiren Koray Aydın, gelen sorulara şu yanıtları verdi;


Muhalefet cephesinde kimin oyu sizi şaşırttı?

Ben bu dönemde hiç yanılmadım.

HDP dahil mi?

HDP’yi 12’nin üzeri tahmin etmiştim. Hatta son akşam 12.7 yazmıştım. Çok yanılmadım. MHP’de biraz yanıldım. 18 bekliyordum. Onun dışında CHP’yi, AKP’yi neredeyse tam bildim.

HDP’nin aldığı oyu neye bağlıyorsunuz?

HDP’nin seçimle ilgili yürüttüğü organizasyonu ben siyaset sosyolojisi açısından irdeliyorum. Kabaran duygular var. Kendilerine alan açılmış, bir meşruiyet zemini oluşturulmuş. İktidarın Doğu ve Güneydoğu'yu kendilerine teslim etmesi, kamu düzeninin yok edilmesi, geniş coğrafyada yaşayan insanlar ve onların Türkiye’ye dağılmış yakınları olmak üzere “Madem Devlet Öcalan ile görüşülüyor, buranın hakim gücü bunlar. Biz de bunlarla beraber olalım” duygusunu hissettiler yaygın olarak. Bir de uzun yıllardan beri barajı geçme konusu gündeme gelince, dindar Kürtler de bu defa oy verdi.

Al Jazeera

YORUMLAR 104
  • Yobaz bayan 8 yıl önce Şikayet Et
    Depremzede prefabrik,mavi akım yolsuzluğu,rüşvet ,ihalelere fesat karıştırmak,haksız mal edinme ayyuka çıkmış o zamanlar akladı hepsini devlet abileri bu millet ne çabuk her şeyi unutuyor yahu,akpartinin 4 bakanına takmış sen kendi adamlarını nasıl akladın onu açıkla bir.Mesutla hüsamettin vardı iyi çalanlar koalisyonu yaptıkları için hırsızlıklarını karşılıklı akladılar.Yolsuzluk yapanlar partilileri 13 sene evveli unutmuşlar galiba hatırlatmak lazım.
    Cevapla
  • urfalı 8 yıl önce Şikayet Et
    oh nede güzel .erken seçimdede mhp oy devşirsin.
    Cevapla
  • Haydar 8 yıl önce Şikayet Et
    İçindeki dileğini dile getirmiş.
    Cevapla
  • poyraz 8 yıl önce Şikayet Et
    Koray bey C.Başkanlıği seçiminde ki ortağınız çok meraklısı siz kurun
    Cevapla
  • vartolu cemil 8 yıl önce Şikayet Et
    ben en başında AKP CHP koalisyonu Ülkemiz için daha hayırlı olur demiştim bahçeliden ne köy olur nede kasaba
    Cevapla
  • Laz Ordulu 8 yıl önce Şikayet Et
    Aynen katılıyorum Hiç Birşey Olmaz Bu Bahçeliden Milleti Oyalıyor Bu Şahıs
    Cevapla
  • ahmed usta 8 yıl önce Şikayet Et
    Kemalden mi olur..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Aysever'den CHP'li belediye başkanlarına: Ekrem'in tetikçisi olamazsınız
3 penaltı kurtaran kaleci: Babam bana muska verdi!