Tüm gözler Cumhurbaşkanı'na çevrildi

İsmet Yılmaz'ın 4. turda Meclis Başkanı seçilmesinin ardından gözler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a çevrildi.

Tüm gözler Cumhurbaşkanı'na çevrildi
Tüm gözler Cumhurbaşkanı'na çevrildi
GİRİŞ 02.07.2015 02:05 GÜNCELLEME 02.07.2015 02:09
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Erdoğan'ın, Ak Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'na hükümet kurma görevini vermek için Meclis Başkanlık Divanı'nın oluşumunu bekleyip beklemeyeceği merak konusu oldu. Meclis Başkanı seçiminin ardından koalisyon seçenekleri içinde ibre, AK Parti-MHP koalisyonuna kaymaya başladı. 

İsmet Yılmaz, bugün Meclis'te yapılan 4. tur oylamada Meclis Başkanı seçildi. Erdoğan, hükümet kurma görevini Meclis Başkanı seçiminden sonra vereceğini söylemişti.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, dün şu açıklamayı yapmıştı: 

''Şu anda Meclis Başkanlığı sürece bugün ve yarın devam edecek. Ondan sonra Divan Başkanlığı kurulacak ve bu önümüzdeki süreç içinde uygun bir günde Sayın Cumhurbaşkanımız hükümeti kurma görevini, Meclis'te en fazla sandalye sayısı olan parti genel başkanına, bir milletvekili olarak geçiyor resmi kayıtlarda, bu görevi verecek. Kendisinin de ifade ettiği gibi burada anayasanın çizdiği çerçevede bütün süreçler takip edilecek ve ondan sonra top siyasi partilerin sahasında olacak. İlerleyen günlerde o koalisyon görüşmelerinin nasıl ilerleyeceğini hep beraber göreceğiz. Ama burada Cumhurbaşkanımızın görevi, hükümeti kurma görevi verdikten sonra süreci izlemesi ve Anayasanın kendisine verdiği yetkiler çerçevesinde 45 günlük süreci yönetmesi olacak.'' 

Kalın, ''Yani, Başkanlık Divanı oluşmasını bekledikten sonra mı hükümeti kurma görevi verilecek?'' sorusu üzerine de, ''Onu bir kaç gün içerisinde görürüz'' demişti. 

TÜM GÖZLER ERDOĞAN'DA

Meclis'teki seçimin ardından Ankara'da gözler, Erdoğan'a çevrildi. Erdoğan'ın, Davutoğlu'na hükümeti kurma görevi vermesi için Meclis Başkanlık Divanı'nın oluşumunu bekleyip beklemeyeceği merak konusu oldu. Erdoğan, yarın hükümeti kurma görevini verebilir. Başkanlık Divanı önümüzdeki salı günü oluşacak. Erdoğan, Başkanlık Divanı'nın oluşumunu beklerse hükümeti kurma görevi, önümüzdeki haftaya sarkabilecek.

KOALİSYON SEÇENEKLERİNDE İBRE BİR KEZ DAHA DEĞİŞTİ

İsmet Yılmaz'ın seçilmesinin ardından koalisyon müzakereleri için iki ihtimalin ağırlık kazanması bekleniyor. Dün ibre AK Parti - CHP koalisyonu yönündeydi. Ancak bugün MHP'nin 4. turdaki geçersiz oy çıkışı ve grup konuşması ile AK Parti - MHP koalisyonu da yeniden gündemde öne çıkma eğilimi içine girdi. MHP'nin tutumu, AK Parti'ye dolaylı destek olarak yorumlandı.

YORUMLAR 14
  • Sofuoğlu 8 yıl önce Şikayet Et
    En mantıklı olanı da,en doğru olanı da AKP ile MHP koalisyonudur.
    Cevapla
  • bozkurt 8 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah AKP-MHP koalisyonu. Çünkü ikiside milli bu milletin din, örf, adet, gelenek ve göreneklerine değer veren tabana sahip. Aslında sağda 1 parti solda bir parti olacak. inşallah gelecekte bu görülüyor. Bu ortaklıkta buna zemin hazırlar. O zaman sol hayatta iktidar göremez.
    Cevapla
  • ali veli 8 yıl önce Şikayet Et
    akp-mhp zamanında birbirlerine demediklerini bırakmadılar şimdi koalisyondan bahsediyorlar.milletle alay ediyorlar.koalisyona hayır.bir an önce erken seçim olmalıdır.
    Cevapla
  • nevşehirli 8 yıl önce Şikayet Et
    nevşehirli 7 haziran seçimlerinde sözleri ne olaçak millet ne söz verdi şimdi ne yaptı böyle siyaset olmaz yüce türk millet inançı kayıp oldu mhp karşı..
    Cevapla
  • mehmet emin 8 yıl önce Şikayet Et
    mhp ile kesinlikle kurmamalı. eğer öyle bir hataya girerse benim için ve birçok kişi için ak parti biter.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Beşiktaş - Ankaragücü! CANLI
Tarım Kredi Market'ten yeni indirim! Yeni liste yayınlandı