Bakan Eroğlu'ndan kritik koalisyon açıklaması

Bakan Eroğlu İzmir'de Devlet Su İşleri 2'nci Bölge Müdürlüğü tarafından yapımı devam eden Fetrek Çayı ıslah çalışmalarını yerinde inceledi.

Bakan Eroğlu'ndan kritik koalisyon açıklaması
Bakan Eroğlu'ndan kritik koalisyon açıklaması
GİRİŞ 03.07.2015 23:06 GÜNCELLEME 03.07.2015 23:06
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Çalışmalarla ilgili bilgi alan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, gazetecilerin sorularını da yanıtladı. 

İZMİR'E NE SÖZ VERDİYSEK BUNU TAMAMLAMAK BİZİM BOYNUMUZUN BORCU 

AK Parti İzmir Milletvekili ve Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Adnan Menderes Havalimanı'nda AK Parti İl Başkanı Bülent Delican, Torbalı Belediye Başkanı AK Partili Adnan Yaşar Görmez, daire müdürleri ve bir grup AK Partili tarafından karşılandı.

Beraberindekilerle Torbalı İlçesi'nde (DSİ) 2'nci Bölge Müdürlüğü tarafından yapımı devam eden Fetrek Çayı ıslah çalışmalarının yapıldığı alana giden Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, çalışmaları yerinde inceledi. Çalışmalarla ilgili bilgiler veren Bakan Eroğlu, "Fetrek Çayı'nın ıslah çalışmaları devam ediyor. Geçici şantiye kurup çalışanlarımız sürekli olarak burada kalacak. Toplamda 22 kilometre uzunluktaki alanda çalışma yapılacak. Ayrıca bir göletimiz de olacak. Örnek bir dere olsun istiyoruz. Bir kılavuz kanal ve etrafında da taşkınlara karşı bir alan yapılacak. Burası çok büyük bir proje şimdiye kadar yapılamamasının nedeni de bu. Toplam 44 iş makinesi ve mühendisler, elemanlarla çalışmalar yürütülüyor. Burayı tamamladıktan sonra da işletmesini de belediyeye vereceğiz. Çok güzel bir alan olacak, muhteşem bir göletin etrafında İzmir'in en güzel mesire yerini yapacağız. İzmir'e ne söz verdiysek bunu tamamlamak bizim boynumuzun borcu. Bazı kişiler, seçimlerden sonra çalışmaların durduğunu ileri sürmüş, böyle bir şey olamaz. Sözümüzün eriyiz. Ayrıca bir takım gölet sözü vermiştik, Seferihisar ve Aliağa'da onları da yapacağız. Bayramlaşmaya geldiğimiz zaman onun da müjdesini vereceğiz. Küçük Menderes Havzası'nda bizden önce ne bir gölet ne bir çalışma yapılmamış. Gölet ve etrafındaki mesirelik alanın maliyetinin 100 milyon lira civarında olmasını bekliyoruz. Eskiden 53 metre genişliğinde bir kesit yapılıyordu, 500 veya bin yılda bir oluşacak taşkına göre hesap yapılıyordu, biz burada ilk kez bu mantığı değiştirdik, kılavuz kanal dediğimiz kanalda su akacak, ama taşkın olması durumunda su kılavuz kanal dışındaki kesitten akacak. Biz o büyük taşkın olması durumunda suyun geçmesini sağlayacak geniş alanda her hangi bir yapıya izin vermeyeceğiz. Ama vatandaşlarımız gezip yürüyüş yapabilecek, bisiklet kullanabilecek" dedi. 

AK PARTİ- MHP KOALİSYONU DA OLABİLİR, AK PARTİ- CHP KOALİSYONU DA 

Konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Bakan Eroğlu, koalisyon çalışmalarıyla ilgili şunları aktardı; "Hükümetin kurulmasının adımları var, birinci adımı Meclis Başkanı'nın seçilmesiydi, onu tamamladık. İsmet Yılmaz benim de dostumdur çok başarılı bir kişidir. AK Parti adayının kazanmasından dolayı sevindik. İkinci adım Başkanlık Divanı'nın seçilmesi, bu çalışmaların ardından sayın Cumhurbaşkanımız hükümeti kurması için Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu'na görev verecek. Parti olarak yaptığımız toplantılarda, bütün partilerin Genel Başkanları'na giderek onların düşüncelerini alacağız. AK Parti- MHP koalisyonu da olabilir. Muhtemelen AK Parti- CHP koalisyonu da olabilir. Bunlar görüşmeler yapıldıktan sonra karar verilecek. Bu konuda uzlaşmacı bir yaklaşım istiyoruz, dayatmalara razı gelemeyiz, çünkü bir en büyük oranda oy alan bir partiyiz. Bunu yakalamak Avrupa'da falan yakalamak mümkün değil. Biz tabi yüzde 48- 50'lere alıştığımız için yüzde 41 sanki bizim için düşük bir oran gibi gözüküyor, ama büyük bir orandır. Herkes aldığı oy oranını dikkate alarak uzlaşmacı bir tutum içine girerse bir koalisyon hükümeti kurmak mümkün olur. Ama dayatma içinde, 'Bir takım şartlar koyacağız', 'Kırmızı çizgilerimiz var' derlerse yapılacak hareket bellidir. Milleti hakem olarak kabul edip tekrar seçime gitmekten başka çare yoktur. Biz AK Parti olarak, Türkiye'nin menfaatini partimizin üzerinde tutuyoruz. Biz krize sebep olmak istemiyoruz, hükümetin kurulmasından yanayız. Milletimizin mesajını AK Parti olarak iyi anladık, milletimizi seviyoruz." 

G-20 toplantısı ve olası erken seçimin baskı unsuru olup olmadığının sorulması üzerine Bakan Eroğlu, bunun baskı unsuru olmayacağına değindi. G-20 zirvesiyle ilgi hazırlıkların çok iyi yapıldığını belirten Bakan Eroğlu, Türkiye'yi hükümetsiz bırakmanın doğru olmayacağını, geçmişteki krizlerin hatırlanması gerektiğini savundu. Bakan Eroğlu açıklamalarının ardından beraberindekilerle ıslah çalışmalarını inceledi. Ardından da Torbalı Belediyesi'ne gelerek, Başkan Görmez'i makamında ziyaret etti. Bakan Eroğlu, daha sonra parti teşkilatıyla iftar yapmak üzere belediye hizmet binasından ayrıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • Emekli 8 yıl önce Şikayet Et
    Oradan bir 5 oy daha düş Veysel Efendi.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsmail Saymaz: Bir binayı almayı beceremeyenlere iktidarı teslim ederler mi?
CHP'deki "para sayma" soruşturmasında yeni gelişme! Şüphelilerin ifadeleri ortaya çıktı