Erdoğan talimat verdi! Talep patlaması yaşanıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla vatandaşın sorunlarının çözümü için 'Halkla İlişkiler Birimi' kuruldu.

Erdoğan talimat verdi! Talep patlaması yaşanıyor
Erdoğan talimat verdi! Talep patlaması yaşanıyor
GİRİŞ 05.07.2015 01:45 GÜNCELLEME 05.07.2015 01:52
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

12 kişilik heyet il il dolaşarak halkın, üniversitelerin ve STK'ların sorunlarına çözüm üretecek.

Milletin oylarıyla seçilen ilk Cumhurbaşkanı olan Recep Tayyip Erdoğan, vatandaşın talepleriyle daha yakından ilgilenebilmek için özel bir ekip oluşturulması talimatını verdi. Cumhurbaşkanlığı Halkla İlişkiler Birimi tarafından uygulanmaya başlayacak projeye göre, 12 kişiden oluşacak bir heyet, il il gezerek, sivil toplum kuruluşları, üniversiteler ve vatandaşlarla doğrudan iletişime geçecek. Her türlü şikayet, görüş ve öneriler dinlenerek not edilecek. Sürekli devam edecek yurt gezileri kapsamında oluşturulacak raporlar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulacak. 

GÜNDE 1500 TALEP GELDİ

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgilere göre, Erdoğan'ın seçilmesinin ardından Cumhurbaşkanlığı Halkla İlişkiler birimi oldukça aktif çalışmalar yürütmeye başlarken, günde ortalama bin 500 kadar dilek, şikayet ya da talep bu birime ulaştı.

İstekler, çok çeşitli yollarla Beştepe'ye geldi. Kimi yurttaşlar, Erdoğan'a mektup ya da e-mail yazarken, bazıları telgraf çekti. Bazı yurttaşlar ise, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne gelerek doğrudan taleplerini iletti. 

FOTOĞRAF İSTİYORLAR 

Halkla İlişkiler Birimi, her talebi tek tek değerlendirerek ya ilgili kurumlara gönderiyor ya da doğrudan sorunun çözümü için çaba gösteriyor. Cumhurbaşkanlığı kaynakları, en büyük talebin, Erdoğan'ın fotoğrafı konusunda geldiğini belirtiyorlar.

HALKA İNİLECEK

Erdoğan'ın, önümüzdeki aylarda Halkla İlişkiler Birimi'ne hiçbir devlet kurumunda bulunmayan bir statü kazandırmak amacıyla talimat verdiği belirtildi. Bu doğrultuda, önümüzdeki aylarda 12 kişilik bir ekip, yurdun çeşitli bölgelerini dolaşarak, başta STK'lar ve üniversiteler olmak üzere vatandaşın taleplerini yerinde öğrenecek. Söz konusu temaslar raporlanarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulacak. Cumhurbaşkanı da, ilgili devlet kurumlarından gereğini yapmalarını isteyecek.

2.5 SAATLİK BEŞTEPE TURU

Cumhurbaşkanlığı Sarayı içindeki 1150 odadan 1024'ünün bulunduğu binalar medyaya kapılarını açtı. Cumhurbaşkanlığı Basın Başdanışmanı Lütfullah Göktaş'ın gazetecilere binaları gezdirmesi 2.5 saat sürdü. 

YORUMLAR 16
  • recep 8 yıl önce Şikayet Et
    Yanlız halka inmek ne alaka, onu yapması gereken millet vekilleridir, adı üstünde millet vekili, benim vekilim gelecek soracak bakacak, ona göre benim için beni orada temsil edecek. Ama şimdikiler sadece, benim 1 yılda aldığım maaşı onlar 1 ayda alır , havalı koltuklarda otururlar, zaten miletvekili artık saıdan ibaret oldu.
    Cevapla
  • Vatancı 8 yıl önce Şikayet Et
    Yapılan güzel bir uygulama:) biran önce harekete geçilmeli. Resmi kurumlardaki o hasta yapı (düzensizlik, hesap verilmeyiş, standartsızlık, vb.) biran önce çözülmeli. BU VATAN BİZİM.....
    Cevapla
  • Kemal 8 yıl önce Şikayet Et
    Değil 1150 0da TÜRKİYENİN her tarafı Saray haline, ferahlığına getirilecek inşallh.TC DEVLETİ bundan daha güzel saray ve mekanlara layık bir devlettir. SARAY Dünyaya bakan yüzümüzdür.7 Haziran yumuşak bir fren yaptırsa da daha ileriye atlayabilmek için bazen geri gitmek gerekir. DUMAK YOK YOLA DEVAM.
    Cevapla
  • seyfullah 8 yıl önce Şikayet Et
    Adam gibi adam RTE buyuk lider
    Cevapla
  • muşlu 8 yıl önce Şikayet Et
    hani o beştepeyi chp mhp lilerde görecekmi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü
Uluslararası Adalet Divanı'ından kritik Gazze kararı!