Erken seçimde sonuç ne olur?

MAK Araştırma Yönetim Kurulu Başkanı Kulat, koalisyon ihtimalinin düşük olduğunu, Türkiye’nin hızla erken seçime gittiğini söyledi.

Erken seçimde sonuç ne olur?
Erken seçimde sonuç ne olur?
GİRİŞ 05.07.2015 14:59 GÜNCELLEME 05.07.2015 15:02
Bu Habere 75 Yorum Yapılmış

 AK Parti’nin birçok araştırmasına imza atan MAK Danışmanlık Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kulat, Meclis Başkanlığı seçimiyle birlikte ortaya çıkan tablonun erken seçimi biraz daha kuvvetlendirdiğini belirtti.  Kulat, olası erken seçimde ise AK Parti'nin tek başına iktidar olacak sonuca yakın olduğunu söyledi.

PARTİLER İSTEMİYOR

Erken seçimin ne zaman olacağıyla ilgili de bir iddiada bulunan Kulat, “Koalisyon ihtimalini de sıfırlamıyorum ama 15 yada 22 Kasım’da seçimin olacağını açıkça düşünüyorum. Yani Türkiye hızla erken seçime gidiyor” dedi.

AK Parti- MHP koalisyonu ihtimalini de değerlendiren Kulat, “Aslında koalisyonu MHP kadar AK Parti de istemiyor. Bahçeli, kesin bir dille muhalefette kalacağını söyledi. 13 yıllık iktidar sürecinin ardından AK Parti’nin de koalisyon kurması kolay değil. Kaldı ki AK Parti’nin ana hedefi iktidar olmak değil. AK Parti bir sonraki hamlede kurabileceği başka diyaloglarla Başkanlık sistemini hedefliyor. Bunu yakalamak adına tek başına hükümet kurmak zorunda zaten. AK Parti ne yapıp edip tek başına iktidar olmanın yolunu deneyecektir” şeklinde konuştu.haber7

TEK BAŞINA İKTİDAR OLUR 

Vahdet haberine göre; Yenilenecek bir seçimde AK Parti’nin akıllı davranması sonucunda kazançlı çıkacağını savunan Kulat, “AK Parti ihmal ettiği kesimleri kucaklarsa, yaptıkları yanlışları, Kürt meselesi, çözüm süreci gibi teknik hataları düzeltme yoluna giderse, ‘koalisyon ihtimallerini denedik ama olmadı’ diyerek bunu topluma iyi anlatırlarsa 2-3 puan almaları içten bile değil” diyerek olası bir erken seçimde AK Parti’nin yeniden tek başına iktidar olabileceğini söyledi. 

YORUMLAR 75
  • ADNAN 8 yıl önce Şikayet Et
    ak parti ihmal ettigi kesimleri yani iç anadolu gibi gövdesini tekrar hatırlar ise ilk seçimlerde %53 bandında oy laması hiç de zor değil
    Cevapla
  • yalcin 8 yıl önce Şikayet Et
    Kürt ve ak partiye oy vermis guney dogulu biri olarak bende saskinim kürtler farklidir ama hakaretler dogru degil su anda akp ye oy veren ve tekrar verecek cok kürt vardir sizlere katilmiyorum.
    Cevapla
  • mustafa 8 yıl önce Şikayet Et
    Taşeron işçi meselesi,üniversite mezunu işsizler ordusu,Güneydoğudaki pkk baskısı, Asgari ücret meselesi,İş güvenliği ve sağlığı meselesi,devletin üst kademesindekilerin israf sorunu, Tv dizilerimizle dünyaya ahlaksızlık sattığımız sorunsalı Bütün bunlar çözülürse En az %47 Olur Allahın izniyle
    Cevapla
  • misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    miletin vergileri ile seçime girmeyin kendi.miletin paralarını harcamayın.kendi parti aidatları ile girmeyin.yoksa acısı fakir fukara dan çıkar.
    Cevapla
  • Aslan 8 yıl önce Şikayet Et
    Ak parti artık milliyetçi oylara talip olmalı çözüm süreci falan rafa kaldırılmalı artık ak partiye kürtlerden oy gelmez zaten adamlar istediklerini aldılar.70 yaşında haca gidip gelmiş bir adam bile ben oyumu hdp ye verdim diyorsa artık onlardan medet ummak yanlış tekrar T.C ye dönülmeli Andımız tekrar okullara tekrar geri gelmeli Ziraat bankasının başına tekrar T.C gelmeli artık verilen tavizler yavaş yavaş geri alınmalı çünkü bunlar iyilik bilmediler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Sergen Yalçın'dan Beşiktaş yönetimine mesaj! Geri dönecek mi?
Uzman isimden dikkat çeken faiz yorumu: ‘Merkez’ sürpriz yapabilir