Akdoğan: Türkiye düzlüğe çıkmalı

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, seçimden çıkalı bir ay olduğunu, taşların daha yerine oturmadığını belirtti.

Akdoğan: Türkiye düzlüğe çıkmalı
Akdoğan: Türkiye düzlüğe çıkmalı
GİRİŞ 05.07.2015 14:42 GÜNCELLEME 05.07.2015 14:51
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

 Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, seçimden çıkalı bir ay olduğunu, taşların daha yerine oturmadığını belirterek, "Bir an önce belirsizliğin aşılması, Türkiye'nin düzlüğe çıkması önemli. Hükümet de burada gerçekten sorumlu bir yaklaşım içerisinde. Hükümet, Türkiye'yi türbülansa sokmadan, Türkiye bir zarar görmesin sorumluluğuyla hareket ediyor" dedi.

"BELİRSİZLİĞİN GİDERİLMESİ LAZIM"

Akdoğan, seçim sonuçlarını da değerlendirerek, "Belirsizliğin giderilmesi lazım. Seçimler her zaman bir belirsizlik ortamıdır. Herkes bir frene basar, uluslararası yatırımcılar da ülke de. Para hareketliliği de durur seçim dönemlerinde. Seçimden çıkalı bir ay oldu, taşlar daha yerine oturmadı. Bir an önce belirsizliğin aşılması, Türkiye'nin düzlüğe çıkması önemli. Hükümet de burada gerçekten sorumlu bir yaklaşım içerisinde. Hükümet, Türkiye'yi türbülansa sokmadan, Türkiye bir zarar görmesin sorumluluğuyla hareket ediyor" ifadesini kullandı.

Hükümetin bir an önce kurulmasının, herkesin önünü görmesinin önem taşıdığına dikkati çeken Akdoğan, tüm partilerin bu mantıkla hareket etmesi gerektiğini bildirdi.

Akdoğan, seçim sonuçlarına ilişkin anketlerin farklı tablolar ortaya koyduğunu belirterek, AK Parti'nin seçim konusunda tecrübeli olduğunu vurguladı.

Toplumun nabzını en iyi tutan partinin AK Parti olduğunu, o yüzden bu tablonun çok sürpriz olmadığını dile getiren Akdoğan, şöyle devam etti:

YÜZDE 40 YÜKSEK BİR OY

"Bu tabloyu şöyle okumak lazım, AK Parti'nin 40-45 bandında olduğu görülüyordu zaten anketlere göre. Hatırlarsanız yayınınızda söyledim, biz yüksek oy alabiliriz. Yüzde 41 yüksek bir oydur, 40'ı geçmiş çok fazla parti yok Türk siyasetinde. Yüzde 43-44 alsak hükümet olamayabiliriz, böyle bir sıkıntı var. Dört parti olunca, bir iki puanla hükümet kurmak mümkün olabilir veya olmayabilir yorumunu yapmıştım. Sadece HDP açısından barajı geçecek mi geçmeyecek mi değil."

"SEÇİM GÜNÜNDEN BERİ ANALİZ YAPIYORUZ"

Akdoğan, hükümet kurmak açısından 1-2 puanın çok önemli olduğunu, bunu daha önce vurguladığını belirterek, şunları söyledi:

"Bazıları tedirgin oldu. Nasıl yüksek oy alıp da 276 bulunamıyor. Bu sistemde böyle bir sıkıntı var. Aslında sistemin, yapının iflasıdır. Bir parti yüzde 40-45 bandında oy alıyor ama iktidar olamıyor tek başına, bu bir sıkıntıdır aslında. Diyelim MHP üç puan fazla alıyor, milletvekili sayısı aynı HDP'yle. Burada bir terslik yok mu? Üç puan az bir puan değil. Üç puan fazla alıyorsunuz aynı vekili çıkarıyorsunuz veya biz 40'ın üzerinde oy alıyoruz tek başına iktidar olamıyoruz. Burada bir terslik var.

Bunu yaptığımız projeksiyonlarla görüyorum, gündeme getirdim. Bu yüzden 'HDP'nin barajı geçmemesi süper olur' derken bu mantıkla söyledim. AK Parti'nin tek başına iktidar olabilmesi için üç partili bir yapı gerekiyor. Dört parti olduğunda ince hesaplara iş kalıyor çok zorlaşıyor. Yoksa her hangi bir partiye düşmanlıkla alakalı bir şey değil. Dördüncü partiye geçtiği andan itibaren birinci olan partinin çok yüksek alması gerekiyor. Bu ne kadar mümkün olabilir. Bu yüzden böyle bir eleştiriydi bu."

 

YORUMLAR 7
  • mllet 8 yıl önce Şikayet Et
    dünyanın neresinde yüzde 41 olup hükümet olmuyor acaba onun için başkanlık olsun ülke rahatlasın....
    Cevapla
  • Vatan 8 yıl önce Şikayet Et
    yarına kalsada kötülerin yanına kalımıyacak
    Cevapla
  • abooo 8 yıl önce Şikayet Et
    çoğunluk elinizdeyken hesap edip yapsaydınız keşke.
    Cevapla
  • Ak Parti 8 yıl önce Şikayet Et
    Biz işte fırsatçı değiliz ülke menfaati önce gelir sınıf başkanı seçmiyoruz sonuçta ülke yönetiyor insanlar
    Cevapla
  • adalet 8 yıl önce Şikayet Et
    ya bu kadar boş kafa yoracağınıza seçimden önce analizleri tutanlara kulak verseniz olmaz mı?
    Cevapla
  • poyraz 8 yıl önce Şikayet Et
    vay fukara önce batırdın şimdi konuşmalarına meal ihtiyacı duyuyorsun bunlara gerek varmı bak sn akdoğan senin seçim öncesi pervasızca çıkışların dindar kürt seçmende hayal kırıklığı oluşturdu ve en az doğu güneydoğuda 5 puan a mal oldu bunları bil yeter her ekrana çıktığında yüzünün aldığı şekiller mimiklerin kürt seçmende korku oluşturdu acaba biz bir canavarla mı karşı karşıya kalacağız endişesi oluştu
    Cevapla
  • Yanlış 8 yıl önce Şikayet Et
    Hocam sor bakayım hangi dindar kürt hdpye oy verdiği için pişman? Hepsi isteyerek ve bilerek oy verdi ne pkk zorladı ne başka bir şey sadece nankörlük!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ve ASELSAN onu da bitirdi! Oyun değiştirecek müthiş sistem...
Hazar Denizi'nde güvenliği sağlamak için Türkiye ile temasa geçtiler!