Şahin: Gerekli dersi aldık!

AK Parti'i Şahin "7 Haziran'da gerekli dersi çıkardık, son seçimde bize oy vermemiş insanların gönüllerini yeniden kazanacağız" dedi

Şahin: Gerekli dersi aldık!
Şahin: Gerekli dersi aldık!
GİRİŞ 05.07.2015 23:52 GÜNCELLEME 05.07.2015 23:52
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, AK Parti Kepez İlçe Teşkilatı'nın Kent Ormanı'nda verdiği iftar yemeğinde yaptığı konuşmada, Antalya'nın siyasi yaşamında önemli bir yeri olduğunu, 2007 yılındaki seçimlerinin ardından TBMM Başkanlığına seçildiğini anımsattı.

Mübarek bir ay olan ramazanın akıl sahipleri için önemli dersler verdiğini kaydeden Şahin, ramazanın öncelikle disiplin dersi verdiğini belirterek, "Her şeyi zamanında, yerli yerinde yapma dersi veriyor. Sahura zamanında başlayacaksın, iftarı da zamanı gelmeden yapmayacaksın. Disiplin, Müslüman insan her şeyi zamanında ve yerinde yapacak" diye konuştu.

Şahin, mübarek aylar recep, şaban ve ramazan aylarında savaşmanın mekruh, hatta günah sayıldığını ancak İslam adına hareket ettiklerini söyleyen birtakım örgütlerin birçok Müslüman ülkeyi kana buladığını söyledi.

Müslümanların adeta birbirini boğazladığını kaydeden Şahin, "Dinin hangi hükmüne dayanarak siz bu katliamları yapıyorsunuz? Farklı mezheptendir diye gidip bir camiye hangi düşünceyle, hangi inançla canlı bomba koyarak 50-60 kişinin ölümüne sebep olabiliyorsunuz? Böyle bir şey olabilir mi?" dedi.

Bugün İslam coğrafyasında etnik yapıya dayalı cinayetlerin işlendiğini, oysa dinin gerekleri yerine getirilse bu cinayetlerin işlenmeyeceğini aktaran Şahin, şöyle konuştu:

"Bakın batı dünyasına. Birliklerini kurmuşlar, Avrupa Birliği diye birlik kurulmuş. Dini otoriteleri var, Vatikan Papa ama İslam dünyasının böylesine bir birliği yok, başları yok. Osmanlı döneminde bizim coğrafyamızda, İslam coğrafyasında bu tür cinayetler işlenmezdi. Osmanlı döneminde bir ramazan ayında Ortadoğu'da da Balkanlar'da da Kafkaslar'da da Afrika'da da barış vardı. Çünkü İstanbul'da bir otorite vardı, dini otorite de vardı, idari otorite de vardı. Şimdi bu otorite olmadığı için başıboş, kimin ne yaptığı belli değil. Herkes kendi kendine hükümran olmuş ve kötü tabloyu maalesef yaşıyoruz. Bu örgütler Allah aşkına kimin için bu savaşları veriyorsunuz. Müslümanlığa hizmet etmek için mi? Müslümanlara en büyük kötülüğü yapıyorsunuz. İslam dinini sevimsiz göstermek için başka kelime bulamadım, sevimsiz göstermek için ellerinden gelen her şeyi yapıyorlar."

"7 Haziran seçimlerinde gerekli dersi aldık"

Şahin, 7 Haziran seçimlerinden de gerekli dersi aldıklarını belirterek, son seçimlerde halkın AK Parti'yi yine birinci parti yaptığını, ancak "yanınıza bir ortak alacaksınız" mesajı verdiğini, parti olarak buna uygun davranacaklarını söyledi.

AK Parti olarak yeni hükümetin kurulması için samimiyetle hareket edeceklerini ve milletin iradesine saygı göstereceklerini vurgulayan Şahin, 2011 seçimlerinde kendilerine oy verip de son seçimde oy vermemiş olanların kendilerine neden tekrar oy vermediklerini araştırdıklarını belirtti.

Şahin, 10 bine yakın kişi üzerinden çok ciddi bir araştırma yapıldığını, gerekli dersi çıkaracaklarını ve daha önce oy verdiği halde son seçimde vermemiş insanların gönüllerini yeniden kazanacaklarını ifade ederek, şöyle devam etti:

"Bize seçmen dedi ki 'sizin arabada çekişten düşme var, şöyle buji ayarı, platin ayarı falan yaptırın, belki vantilatör kayışı gevşemiş olabilir, karbüratörü de bir temizletin. Araba zaman zaman sağa sola çekiyor, bir rot balans ayarı da yaptırın' dedi 7 Haziran'da seçmen. 'Sizin egzoztan birtakım çatlak sesler geliyor, biz sizden hiç çatlak ses duymazdık daha önce, herhalde sizin egzozta bir çatlak var, bunu da bir tamir ettirin' dedi. Biz bu mesajları aldık."

CHP ya da MHP ile bir koalisyon arayışı içinde bulunacaklarını ifade eden Şahin, koalisyonun kurulmasını samimi olarak arzu ettiklerini ifade etti. Şahin, çok açık ve şeffaf bir şekilde ülkeyle ilgili yapacakları hizmetlerle ilgili hazırlıkları koalisyon ortağıyla paylaşacaklarını söyledi.

İftar programına, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, AK Parti Antalya milletvekilleri ve teşkilat üyeleri ile Kepez halkı katıldı.

YORUMLAR 22
  • mert ali 8 yıl önce Şikayet Et
    size en büyük oy kaybı asgari ücretliden birde taşerondan geldi bunu bilinde......
    Cevapla
  • belli 8 yıl önce Şikayet Et
    tabi belli, yerli üreticiye teşvik diye ithal bilgisayar ve telefonlara %30 vergiyi ben mi alacağım? yerli üreticin adam gibi üretsin ondan alalım, zorla yerli telefon mu alacağız. ayrıca bilgisayar ne iş anlamadım, cpu yu sadece 2 3 firma üretiyor. türkiye'nin üretmesine çok var.
    Cevapla
  • Başkan06 8 yıl önce Şikayet Et
    Osmanlı imparatorluğu,Efendimiz A.S.M ile ilgli her eşyayı kutsal emanet saydı ve baştacı etti,Allah ta onları tüm dünyaya sultan eyledi nerdeyse...Sen ise mübarek Sakalı Şerife haşa sümme haşşa ''kıl'' deyip en büyük hatayı ettin.. inşallah bundanda bir ders çıkarmışsındır... Şayet hala böyle düşünüyorsan Ak partinin önce senin gibi zihniyetlerden kurtulması gerekmektedir
    Cevapla
  • 3333 8 yıl önce Şikayet Et
    Tamamen katılıyorum.Bu ve Arınç gibi makam düşkünleri istedikleri verilmeyince nasıl muhalefet ettiler unutmadık.
    Cevapla
  • sadık 8 yıl önce Şikayet Et
    emlak vergisi kiraya döndü.. yol kenarı denetim istasyonları milleti soydu.. her yıl araç muayenesi milleti bıktırdı. kontörlü hatlara bile vergi konuldu. boş evden kira vergisi istendi. gss zulmü milleti patlattı. hem akp hem millet bu yüzden kaybetti. ''halka rağmen halk için''den vazgeçtiniz mi?
    Cevapla
  • RAGIP 8 yıl önce Şikayet Et
    bundan sonra gittiğiniz yerlerde AK partinin bir ömrü var demezsiniz. Mehmet Şimşek araçlar için çerez parası burhan kuzu ısraflar bunun gibi sözleri düşünmeden konuşmayın. Millet aç siz neyin hesabını yapıyorsunuz. Halkın gelir destedeğini artırın yada halkın alım gücünü artırın yeter. Milletin sizden istediği bu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Murat Kurum, 'eş başkan' görünümlü danışmanı yerden yere vurdu: İşine baksın!
Beyaz Saray'a Gazze boykotu! Biden'ın davetini reddettiler