AK Parti'nin son anketinde bomba sonuç

AK Parti'nin son yaptırdığı anketlerde bugün seçim olsa oyunu vereceğini söyleyen seçmenin oranı yüzde 46'yı buldu.

AK Parti'nin son anketinde bomba sonuç
AK Parti'nin son anketinde bomba sonuç
GİRİŞ 09.07.2015 04:40 GÜNCELLEME 09.07.2015 13:14
Bu Habere 72 Yorum Yapılmış

AK Parti, samimi bir şekilde koalisyon kurmak için elinden gelen tüm gayreti gösterecek. Ancak muhalefetin işi yokuşa sürmesi ve erken seçimin zorunlu hale gelmesi ihtimaline karşı seçim hazırlıklarına başladı.

AK Parti'nin seçim sonrasında yaptırdığı anketler ise vatandaşların bir bölümünün kullandıkları oydan pişman olduklarını ortaya koydu. Bugün seçim olsa AK Parti'ye oy vereceğini söyleyen seçmenin oranı yüzde 46'yi buldu.

AK Parti'nin erken seçim stratejisinin ana ayakları şunlar olacak: 

YENİ BİR SÖYLEM: AK Parti, her alanda söylemini yenileyecek. Kürt kökenli vatandaşlara dönük yanlış anlamalara neden olabilecek bir dil kullanılmayacak. Kamuoyunda oluşmaya başlayan "çözüm sürecinden vazgeçiliyor" algısının önüne geçilecek. Süreç ile demokratikleşmenin ayrı şeyler olduğu vurgusu yapılacak. 

UMUT VERİLECEK: Geleceğe dönük umut verici proje ve vaatlerin bulunmamasının oy kaybına neden olduğu tespiti yapıldı. "Ekonomi ve demokratikleşme" ağırlıklı seçim kampanyasında halka umut verecek vaat ve projelere yer verilecek. Ekonomik vaatler dar gelirli, emekliler gibi sıkıntılı kesimlerin durumlarının düzeltilmesine yönelik olacak. 

SÖYLEM BİRLİĞİ: Partide bir söylem birliği oluşturulacak. Bunun için bir komisyon kurdu. Önemli gelişmeler karşısında nasıl tavır takınılacağı ve yapılacak açıklamaların çerçevesi komisyonda belirlenecek. 

SEÇİM GÜVENLİĞİ: Doğu ve Güneydoğu'daolu'da taşımalı oy kullanma düşünülüyor ancak yasa ve Anayasa değişikliği gerektiği için bu zor görünüyor. Vatandaşlardan biri kendisinin oy kullanmak için alınıp sandığa götürülmediğini belirtip başvuruda bulunursa seçimlerin iptali de gündeme gelebilecek. AK Parti'nin üstünde durduğu ikinci düzenleme ise sandık başkanlarının seçim kurulları tarafından devlet memurları arasından yapılması. 

KOALİSYON MESAİSİ

Başbakan Ahmet Davutoğlu dün partisinin CHP ve MHP ile koalisyon çalışmalarını yürütecek iki ayrı heyetle toplantı yaptı. Komisyon üyelerinin hazırlanan raporları Davutoğlu'na sundukları toplantılarda görüşmelerde izlenecek metot ve diğer detaylar hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

18 İL İÇİN ÖZEL ÇALIŞMA

AK Parti, tüm illeri masaya yatırıp neden oy kaybettiğinin değerlendirmesini yaptı. Olası erken seçimde bu değerlendirmeler kapsamında adım atılacak. Özellikle kıl payı kaybedilen 18 il üzerinde durulacak. AK Parti'nin hesaplamalarına göre 18 ilde 45 bin daha oy alınsa tek başına iktidar çıkabilirdi.

Zübeyde Yalçın'ın haberi / Sabah

YORUMLAR 72
  • serhat 8 yıl önce Şikayet Et
    Doğuda insanlar can ggüvenliğinden emin olsa daha fazlada rey alir
    Cevapla
  • solhanli 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu memleketim kiymetini bilelim yazik etmeyim elimizi visdaniza koyun bu memleketi uc kurusa muhtac edenlere teslim etmeyin yazik olur hepimiz yunanlilar durumuna duseriz
    Cevapla
  • şafak 8 yıl önce Şikayet Et
    Seçimlerde Ekonomi ve uzlaşma dili belirleyici oldu yine aynı olur.Vatandaşı ötekileştirmemek lazım.
    Cevapla
  • Demokrasi 8 yıl önce Şikayet Et
    Halk sandığa götürmek yerine sandıkları oy kullanıldıktan sonra merkeze götürsünler ve orda açsınlar
    Cevapla
  • Bukre 8 yıl önce Şikayet Et
    Yaşasın AKP Helal olsun sana.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!