İnce: CHP 7 Haziran'da başarısız olmuştur!

Muharrem İnce, 7 Haziran'da partisinin başarısız olduğunu savunarak, "AK Parti, HDP sayesinde tek başına iktidar olamadı" dedi.

İnce: CHP 7 Haziran'da başarısız olmuştur!
İnce: CHP 7 Haziran'da başarısız olmuştur!
GİRİŞ 19.07.2015 09:46 GÜNCELLEME 20.07.2015 00:42
Bu Habere 64 Yorum Yapılmış

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) 18. Olağanüstü Kurultayı'nda Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na rakip olan Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Sözcü gazetesine verdiği röportajda Kılıçdaroğlu'nu kızdıracak ifadeler kullandı.

AK Parti-CHP koalisyonuna karşı olduğunu belirten İnce, 7 Haziran seçimlerinde partisinin başarısız olduğunu vurguladı. AK Parti'nin HDP sayesinde tek başına iktidar olamadığını savunan İnce, "Ortada başarı filan yok. Ana muhalefet partisi oylarını artıramamıştır. 13 yıllık bir iktidar, az bir milletvekili farkı ile tek başına iktidarı kaybetmiştir. Ama kaybettiren de biz değiliz. Kaybettiren; HDP'nin barajı aşmasıdır. O nedenle CHP'nin aldığı sonuca başarı dersek, hem siyaset bilimine hakaret etmiş, hem de CHP'ye haksızlık etmiş oluruz" dedi.

İşte Muharrem İnce ile yapılan röportajdan bir kesit;

"17-25 ARALIK NE OLACAK?"

- Şu anda en çok dillendirilen model; AKP-CHP koalisyonu. Siz buna nasıl bakıyorsunuz?

Ben bu partinin eskilerinden biriyim. Geçmişte koalisyon yaşadım. O zaman SHP'ydi biliyorsunuz. DYP-SHP döneminde ilçe yöneticisiydim. Parti içinde bugün koalisyona çok meraklı arkadaşlarımızın o günleri hatırlamadıklarını, bilmediklerini düşünüyorum. SHP'nin o koalisyonda nasıl ezildiğini, SHP'li vekillerin nasıl dövüldüğünü, bakanların nasıl madara edildiklerini unuttu arkadaşlar. Partimizdeki bazı arkadaşların bu koalisyona çok istekli görünmeleri zaten bizim elimizi zayıflattı. Bunu hiç doğru bulmuyorum. Sadece ben değil, sokaktaki bakkalın, manavın, profesörün fikri de böyle. Hatta AKP'liler de böyle düşünüyor. Meclis'te yanıma gelip; "Sizinkiler ne meraklı bizimle hükümet kurmaya" diyen AKP'li vekiller var! 13 yıllık bir hesap var ortada. Ne olacak bunlar? 17/25 Aralık ne olacak? Kaçak saraya gitmeyiz dedik. Bu ne olacak? Yemin etmeyiz dedik, ettik gibi mi olacak?

- O zaman size göre olması gereken koalisyon seçeneği hangisidir?

Türkiye'nin 13 yılın hesabını CHP-MHP-HDP sorar. En doğru seçenek budur. Bence hâlâ da böyle bir umut var. Müthiş bir şey olur. Burada yapılacak şey; tek maddelik bir koalisyon protokolüdür. AKP'nin çoğunluk gücüne dayanarak çıkardığı kanunlarda, her üç partinin de itiraz ettikleri nelerse tespit edilerek, parlamentodan sadece onlar geçirilir. Böylece Türkiye bir restorasyon sürecine girer. Hem 17/25 Aralık'ın hesabı sorulur, hem de hukuk devleti onarılır.

"ÜÇLÜ KOALİSYON KURULURSA..."

- Çözüm süreci ne olur?

Askıya alırsınız. Rolantiye alırsınız. Bunu topluma anlatırsınız. "Başka seçeneğimiz yok" dersiniz. "Şimdi önceliklerimiz var. AKP'nin çalıp çırptıklarını, hırsızlıklarını, yolsuzluklarını bitireceğiz" dersiniz. Bir yılda çözersiniz bunu. Türkiye'de insanlara umut olursunuz ve inanın böyle bir koalisyon kurulsa, 6 ay içinde AKP dağılır. Ortada AKP diye bir parti kalmaz. Ben bunu çok net olarak görebiliyorum. Yeter ki muhalefet bu iradeyi göstersin. Gördüğüm kadarıyla CHP buna hazır. HDP de buna hazır. Sadece MHP'nin bir tavır değişikliğine ihtiyacı var. MHP bu tavır değişikliğini yaparsa Türkiye'nin önü açılır.

"AKP'Yİ HER SIKIŞTIĞINDA MHP KURTARDI"

- Ancak MHP liderinin tavrı çok net. Hatta koalisyon için birbirine en yakın iki partinin CHP ve AKP olduğunu söylüyor..

Buna kargalar bile güler bu bir. İkincisi; AKP'yi her sıkıştığı yerden kurtaran parti MHP'dir. 367'de, 4+4+4'te, türbanda, yani ne zaman AKP sıkışmışsa, bilin ki MHP imdadına yetişmiştir. Meclis Başkanlığı seçiminde de bir fırsat yakalanmıştı. Yürütme, yasama ve yargının başını muhalefet alacaktı ve bu ilk kez olacaktı. HDP ile aynı yerde olmam ne demek? 6 milyon oy almış HDP. Yani siz 6 milyon oya terörist mi diyorsunuz? Bunu dediğiniz anda Türkiye'nin bölündüğünü kabul etmiş olursunuz. MHP bu seçimin galibidir. Ama bu yaklaşımıyla seçim sonrasının da kaybedenidir. Bugün seçim olsa, MHP'nin oylarının barajın biraz üzerinde olacağını tahmin ediyorum ben.

YORUMLAR 64
  • cabbar 8 yıl önce Şikayet Et
    akp nin oyunu düşürdü milletimiz. diğer 3 partinin oyları arttı.
    Cevapla
  • BYBORA 8 yıl önce Şikayet Et
    CHP doğruyu söyleyen adam gibi adamlar da varmış. CHP'nin adamlara ihtiyacı var.
    Cevapla
  • ali ünal 8 yıl önce Şikayet Et
    HDP ; paralel ve CHP nin desteği olmasaydı baraja gömülecekti. İyi mi oldu şimdi beremen mızıkacıları gibi her eşbaşkandan ayrı bir çatlak ses. Bunlar ülke idare edemezleranacak kafası kızar birbirini öldürür. Kürdüm diyor kürdü öldürüyor.
    Cevapla
  • maremer 8 yıl önce Şikayet Et
    Yürütme, yasama ve yargının başını muhalefet alacaktı ve bu ilk kez olacaktı. yasamayı ve yürütmeyi anladık ta yargının başını nasıl alacaktı. yargı bağımsız değil mi yoksa Chp zihniyetinde?
    Cevapla
  • Hüseyin şahin 8 yıl önce Şikayet Et
    AKP'yi her sıkıştığı yerden kurtaran parti MHP'dir diyorsun da 367'de, 4+4+4'te, türban olayı, halka rağmen bunları yıllarca dayattığınız olaylardır. Baskıcı zihniyetinize MHP dur dedi. AKP nin bir yere sıkıştığı yok.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
KAAN için yeni aşama! Teslim tarihi öne çekildi
Kalkınma Yolu Projesi ile Türkiye-Irak ticaretinde 20 milyar dolar hedefi