Lice saldırısında kahreden detay!

Lice'deki 2 şehit ve 4 yaralının olduğu hain saldırı ile ilgili Genelkurmay'da açıklama yapıldı. Açıklamada kahreden bir detay da yer aldı.

GİRİŞ 26.07.2015 12:50 GÜNCELLEME 26.07.2015 13:41
Bu Habere 44 Yorum Yapılmış

Lice'de askeri aracın geçişi sırasında teröristlerce bomba yüklü araç patlatıldı. Hain saldırıda 2 asker şehit oldu, 4 asker yaralandı. Şehitlerin 2 çocuk babası İsmail Yavuz ile yine 2 çocuk babası Mehmet Koçak olduğu öğrenildi.

Hain saldırı sonrasında Genelkurmay'dan bir açıklama geldi. Genelkurmay'dan yapılan açıklamada Lice'de teröristlerin yol kestiği ihbarı üzerine olay yerine giden askeri aracın geçişi sırasında yol kenarındaki patlayıcı yüklü araç infilak ettiği ve bu patlama sonrasında askeri aracın devrildiği belirtilirken, hainlerin patlamanın etkisi ile devrilen araçta bulunan askerlere uzun namlulu silahlarla saldırdığını da aktardı.

Genelkurmay'ın açıklaması şöyle: Bölücü Terör Örgütü mensubu bir grup terörist tarafından, 25 Temmuz 2015 günü saat 22.30 sıralarında, Diyarbakır Lice İlçesi Kayacık Köyü yol ayrımında, Diyarbakır-Bingöl yolunun kesildiği ve üç aracın yakıldığı ihbarı üzerine, olay yerine önce iki Jandarma Özel Harekât Timi, bilahare takviye kuvveti olarak dört Jandarma Komando Timi altı zırhlı kobra aracı ile birlikte sevk edilmiştir.


 
ÖNCE BOMBALI ARAÇ, SONRA ATEŞ
 
Unsurlarımızın olay yerine geldiği esnada, bölücü terör örgütünce önceden haince bir şekilde planlanmış bomba yüklü bir araç ile aynı noktada yere döşenmiş el yapımı patlayıcının (EYP), bölücü terör örgütü mensubu teröristler tarafından patlatılması sonucu, bir zırhlı kobra aracı devrilmiş, müteakiben unsurlarımız teröristler tarafından uzun namlulu silahlarla yoğun ateş altına alınmıştır.

EYP patlatılması sonucu devrilen ve hasar gören zırhlı kobra aracının içerisinde bulunan kahraman bir astsubayımız ve bir uzman jandarma çavuşumuz şehit olmuş, bir jandarma astsubay ile iki uzman jandarma çavuş ve bir jandarma uzman onbaşı yaralanmıştır. Bölgede geniş çaplı operasyonlara başlanmıştır. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine ve yüce milletimize taziye ve sabırlar diler, yaralılara da acil şifalar temenni ederiz.

YORUMLAR 44
  • Diyarbakırlı... 8 yıl önce Şikayet Et
    Ey hükümet bitir bu teröristleri....Artık yeter bu kadar şsrefsizlere yüz verdiğin..
    Cevapla
  • A.Ş.FETİH 1453 HEDEF 2023 8 yıl önce Şikayet Et
    Terörizm ve teröristlere ölüm..
    Cevapla
  • Tural Badalov 8 yıl önce Şikayet Et
    Yorumunuz Bahçeli doğru söylüyor devlete vatana zarar veren her bir parti kapatlmali suçlularda hemen hapis olmalı quldurlar hak ettikleri cezayla mutlaka ve mutlak almalı!
    Cevapla
  • Kütahyalı 8 yıl önce Şikayet Et
    Türk Milleti tarihi boyunca hep savaşmıştır.Bu milleti kimse savaşla korkutamaz.Aksine kendilerinin korkması gerekir
    Cevapla
  • vatandas 8 yıl önce Şikayet Et
    bunlara artik vur emri verilmeli kopek suruleri
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Smart büyüdü! Yeni modeli sosyal medyayı salladı! Tasarımcısı Türk çıktı
Şifre Irak hükümet sözcüsünün sözleri mi?