Hükümetten HDP'ye İmralı darbesi!

HDP'nin son operasyonlarla ilgili yaptığı 'Konuşarak çözebiliriz' açıklaması hükümet tarafında karşılık bulmadı.

Hükümetten HDP'ye İmralı darbesi!
Hükümetten HDP'ye İmralı darbesi!
GİRİŞ 27.07.2015 11:55 GÜNCELLEME 27.07.2015 11:56
Bu Habere 106 Yorum Yapılmış

Çözüm süreci kapsamında İmralı ile görüşmeler yapabilen HDP, son operasyonlar sonrası yaptığı açıklamalar nedeniyle adaya artık heyet gönderemeyecek.

Konuyla ilgili  gazetecilerin, 'Çözüm sürecinde bir mekanizma vardı. HDP, İmralı’ya Kandil’e gidiyordu. Devlet görüşüyordu. HDP’nin Abdullah Öcalan’la görüşme talebi sürüyor. Bundan sonra nasıl görüşecekler, görüşebilecekler mi?' sorusu üzerine Başbakan Davutoğlu şöyle konuştu;

Herkesin düşünmesi gerektiği bir dönemdeyiz derken bunu kastediyorum. 2013 Haziran’ına geri dönelim. Ne taahhütler verildi? Silahlı gruplar Türkiye’yi terk edecek. Bu müzakere edilecek bir husus değil. Kamu düzeni müzakere edilecek bir husus değil.

ÖNCE SİLAHLAR BIRAKILACAK

Şimdi tekrar HDP “Her şey konuşulabilir” diyor, konuşsunlar. Gitsinler, kimle konuşurlarsa konuşsunlar, ister Kandil’le, ister orayla, “Çıkın bu ülkeden, silahlı gruplar buradan çıksın” desinler. Önce silahlar terk edilecek. Öcalan, normal bir mahkûm olarak Türkiye’de avukatı ile yakınları ile görüşür. Ama bir siyasî heyetle görüşmesi için açık ve net şekilde o siyasî heyetin teröre karşı tutum almasını bekleriz. Açık ve net şekilde bütün silahların bırakılacağı ve silahlı grupların Türkiye’yi terk edeceği hususunda hem beyan hem de adımın atılması gerekir. Bunu görmeden sadece bir süreç devam ediyormuş gibi bir görüntü vermek için yapılacak ziyaretlerde bir fayda mülahaza etmiyoruz.

YORUMLAR 106
  • fırtına 61 8 yıl önce Şikayet Et
    kimseyle gorusturmeyin onu avukatları tanıdıkları farklimi sanki
    Cevapla
  • aman konuşmayın 8 yıl önce Şikayet Et
    çözüm sürecinde umutlu olmak istedik. inşallah çözüm süreciyle bölgede kalıcı bir barış olur dedik ama siz konuştukça ağzınızdan tehditten başka bir şey çıkmadı şimdi mi aklınız başınıza geldi?
    Cevapla
  • sezai arslan 8 yıl önce Şikayet Et
    Sizler nekadar utanmaz arlanmaz hdp lisiniz
    Cevapla
  • rizeli 8 yıl önce Şikayet Et
    Çözüm mozum bitti artik ak partinin gücünü göreceksiniz...
    Cevapla
  • anadolu 8 yıl önce Şikayet Et
    sizin bie haltı çözeceğiniz yok...kelin ilacı olsa başına sürermiş..bunlar imralıya turistik gezi yapıyorlar.öcalan denen katilin dağdaki anılarını dinleyip geliyorlar...çözüm nerede...yolda geliyor....o kadar gittiniz geldiniz neyi çözdünüz..birde sorunu çıkartan zaten öcalan ve onun tayfası..neyi çözecek allah aşkına...sizden bir halt olmaz olmayacak...size oy verenlerde görür inşallah sizin ne mal olduğunuzu....
    Cevapla
  • nazım 8 yıl önce Şikayet Et
    Nazlı Ilıcak ta görürmü acaba?Paralel yapıda destekliyor.F tipi ne olacak
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Avrupa'nın 42 büyükşehrinde en pahalı ve en ucuz şehirler: Türkiye'den de bir il var...
Rezalet! 23 Nisan kutlaması adı altında yapılan etkinlik pes dedirtti