Şentop'tan Demirtaş'a cevap

AK Parti'li Mustafa Şentop, Demirtaş'ın "Partileri halk açar, halk kapatır" sözleriyle ilgili olarak "Demirtaş'ın demagoji yaptığını söyledi

Şentop'tan Demirtaş'a cevap
Şentop'tan Demirtaş'a cevap
GİRİŞ 27.07.2015 18:55 GÜNCELLEME 27.07.2015 18:55
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Şentop, Almanya'daki temasları çerçevesinde MÜSİAD Berlin Şubesi yöneticileriyle bir araya geldikten sonra gazetecilere açıklamada bulundu.

DEMİRTAŞ'IN SÖZLERİNE CEVAP

Mustafa Şentop, Demirtaş'ın "Partileri halk açar, halk kapatır" sözleriyle ilgili olarak şunları kaydetti:

"Demirtaş'ın açıklaması tamamen demagojidir. Şunu kastediyorum, bir gerçekliği olmayan sadece söylenişi hoş olan bir laftır bu kadar. Ona bakarsanız bakkal dükkanını da şirketleri de halk açar kapatır, alaka göstermezse tabii ki biter. Bu demek değildir ki hiçbir şeyin bir kuralı yoktur kriteri, zemini yoktur. Yine bu işleri yapanların sorumluluğu yoktur, o anlama gelmez. Öyle hoş laflarla ama içi boş laflarla siyaset yapmak kısa süreli olabilir ancak. O bakımdan eğer sorumluluk sahibi bir siyasetçiyseniz siyasetin gereğini yapmanız lazımdır. Ama siyasetçi değilseniz terör örgütü mensubuysanız o zaman gidin dağa çıkın orada yapın işinizi."

Siyasi partilerin siyaset yapması ve kesinlikle şiddeti dışlaması gerektiğini vurgulayan Şentop, "Şiddeti bir araç olarak, bir yöntem olarak kullanmaktan vazgeçtiğinizi veya bununla işiniz olmadığını kamuoyuna deklare etmeniz lazım. O zaman ancak siyasi parti iddianız bir gerçek olarak kabul edilebilir" diye konuştu.

Sağda solda espri yapmakla, fıkra anlatmakla, rol yapmakla siyaset olmayacağını belirten Şentop, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Olur da kısa bir süre olabilir, bir renk falan getirirsiniz siyasete tebessümle karşılanabilir. Sonuç itibarıyla siz kalkıp İstanbul'da işte İzmir'de Türkiye'nin batısında barıştan falan bahsederken öbür taraftan arkamızda terör örgütü var, şu terör örgütü, bu terör örgütü derseniz yine aynı şekilde 'DAEŞ terör örgütüne karşı operasyon yapılmalı, üzerine gidilmelidir ama PKK'ya kimse dokunmasın o bizim yandaş örgütümüz' diye açıklama yaparsanız inandırıcılığınızı kaybedersiniz. Millet nezdinde de böyle. Eğer siyasi partiyseniz siyasi partinin asgari gereklerine uymanız gerekiyor. Söylemek istediğimiz budur Türkiye'de."

SÖZLERİNE AÇIKLIK GETİRDİ

Daha önceki açıklamasında "HDP kapatılsın" anlamında bir şey söylemediğini vurgulayan Şentop, HDP'nin kapatılmasını temenni etmediği söyledi. Şentop, "Hukuki boyut, süreç işlememeli, ben bunu temenni etmiyorum. Ama basit olarak Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı bu konuda bir çalışma yapıp birtakım deliller ortaya koyarsa, bulursa bu deliller dava açmasını haklı kılacak kadar güçlü deliller olursa Anayasa Mahkemesine dava açabilir. Bunun olmamasını ben temenni ediyorum. Ama herkesin de siyasetçiyse siyasetçi sorumluluğuyla hareket etmesi gerekir. Terörle arasına mesafe koyması lazım" dedi.

"TERÖR YAPACAKSANIZ TERÖRİSTSİNİZ"

HDP'nin terörle siyaset arasında net bir ayrım yapması gerektiğinin altını çizen Şentop, "Siyaset yapıyorsanız siyaset yapın, terör yapacaksanız teröristseniz o zaman terörist olun ona karar verin, dağa çıkın. Bu ikisi arasında net bir ayrım ortaya konulması gerekiyor Türkiye'de. Millet de Kürt kökenli vatandaşlarımız da HDP'den bunu bekliyor" ifadesini kullandı.

Türkiye'de seçimlerin serbest bir şekilde yapılmasının önemine dikkati çeken Şentop, "KCK'nın PKK'nın teröristleriyle beraber sandık başında milletin oyuna müdahale etmeye kalkarsanız 'Attığınız oyu bize gösterin' derseniz, sandığa gitmeyenler yerine oy kullandırtmaya çalışırsanız, o zaman dersiniz tabii 'Arkamızda terör örgütleri var. Biz onlara dayanarak siyaset yapıyoruz' dersiniz. Siyasetse siyaset terörse terör, kesin bir ayırım ortaya konmalı. Bugünler o bakımdan bir fırsat sunuyor HDP'ye" diye konuştu.

YORUMLAR 4
  • Kara MG 8 yıl önce Şikayet Et
    Doğru demiş halk açar halk kapatır. Nasıl ki açılmasına müsade ettiği gibi kapatır. Hatta içindekileri de gömmesini bilir.
    Cevapla
  • KÜRT OĞLU 8 yıl önce Şikayet Et
    Sen terör örgütünün taşeronu olarak çalış. Ondan sonra da; "Partileri halk açar, halk kapatır." de. Türkiye'de bir referandum yapılsın. "HDP kapatılsın mı, kapatılmasın mı?" diye. Yüzde doksanın üzerinde "kapatılsın" sonucu çıkar.
    Cevapla
  • DNian 8 yıl önce Şikayet Et
    Abddekinin onda biri yapilsin yeter
    Cevapla
  • Abd de 8 yıl önce Şikayet Et
    Abd de terore ne yapiliyorsa burda da o yapilsin
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Anadolu Ajansı 31 Mart'ta nasıl bir mesai yapacak?
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi