Dengeler değişti! Adana’ya ABD filosu

IŞİD ile mücadele kapsamında ABD Almanya’daki hava filosunu Adana’da bulunan İncirlik’e kaydırıyor.

Dengeler değişti! Adana’ya ABD filosu
Dengeler değişti! Adana’ya ABD filosu
GİRİŞ 31.07.2015 08:52 GÜNCELLEME 31.07.2015 08:52
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Washington’un hava yığınağı ve Türkiye’nin PKK ile IŞİD’e yönelik operasyonlarının Suriye’nin ve bölgenin siyasi haritasını değiştireceği kaydediliyor.

Türkiye'nin IŞİD ile mücadele kapsamında hava üslerini açma kararının ardından, ABD'nin Almanya'daki 480'inci Hava Filosu'nu Adana'daki İncirlik Hava Üssü'ne kaydıracağı öne sürüldü.

Gelişmeleri yorumlayan bölge ve dünya basını, “Türkiye'nin Suriye'de IŞİD mevzilerini bombalayarak güvenli bölge oluşturmaya çalışması ve ABD'nin de buna izin vermesi bölgenin siyasi haritasını değiştirecektir" yorumunda bulundu." Al Arabiya'daki bir analizde İsrail'in Golan bölgesini kontrol etmeye çalıştığını Türkiye'nin de IŞİD'in elindeki yerlerde oluşturacağı “güvenli böge" ile Suriye'nin bölünmesini hızlandıracağı kaydedildi.

SEYİR DEĞİŞECEK

İngiltere'de yayımlanan Times gazetesi ise Almanya'daki Spangdahlem Hava Üssü'nde bulunan ABD 480'inci Hava Filosu'yla birlikte yaklaşık 200 personelin Adana'daki İncirlik Üssü'ne nakledilmesinin Suriye'deki iç savaşta bir dönüm noktası oluşturacağı vurgulandı.

Türkiye'nin geçen hafta hava üslerini, ABD ve IŞİD karşıtı koalisyon üyesi ülkelerin uçaklarına açma kararı aldığı hatırlatılan haberde, “Bu filonun uzun bir İncirlik deneyimi var. 1991'deki Körfez Savaşı'nda da görev yapmıştı. Uçaklar artık Suriye'deki IŞİD hedeflerine bir saatten kısa bir sürede ulaşabilecek" denilerek Suriye'deki iç savaşın seyrinin değişebileceğine işaret edildi.

Gazetede İncirlik ve Türkiye'deki diğer üslere gönderilmesi muhtemel diğer hava araçları arasında Reaper adı verilen silahlı insansız muharebe araçları ve İngiltere'deki Suffolk üssünde bulunan F-15E Strike Eagle jetleri olabileceğini de kaydedildi.

MESAFE KISALDI

ABD jetleri Suriye'deki IŞİD hedeflerini vurmak için, Körfez'deki farklı üslerden yaklaşık 1000 mil (1609 km) uçuyor. Bu mesafenin İncirlik sayesinde 250 mile (yaklaşık 400 kilometre) ineceğine dikkat çekiliyor. (Yeni Şafak)

YORUMLAR 11
  • Orhan Resmi 8 yıl önce Şikayet Et
    Ne zaman biz terörü bitirmeye karar veriyoruz abd işin içine giriyor. Bir zaman da çekiçgüç çıktı. Tam terörü eziyoruz geliyor işe karışıyorlar.
    Cevapla
  • murat 8 yıl önce Şikayet Et
    Hükümet çözüm sürecine benzetirse vay geldi başımıza öylede olacak gibi
    Cevapla
  • osmanlıserdarı 8 yıl önce Şikayet Et
    inşallah hükümet ne yaptığını biliyodur. suriyei karıştıran ırakı karıştıran pkk yı krduran finanse eden işidi kurduran finase eden abd dir siz onlara havaalanlarını açıyorsunuz.
    Cevapla
  • Ne hale geldik 8 yıl önce Şikayet Et
    Sırf incirliğin abd ye tekrar kiraya verilmesiicin turkiyede olusturulan kaosu Müslümanlar olarak anlayamadiysak hergun iraktan gelecek masum mazlum olum haberlerine simdiden kendimizi hazirlayalim
    Cevapla
  • İbrahim 8 yıl önce Şikayet Et
    Pkkya yardım etmesin de ne halt yiyosa yesin ne de olsa kagıt uzerinde muttefikimiz (aslında degil) eger yardım etmezse pkk 2 ayda biter
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gelirini beyan etmeyenler için ‘pişmanlık’ imkanı! Bakan Şimşek'ten çağrı
İnsan ömründen tam altı yıl çalıyor! İşte havası en kirli ülkeler...