Demirtaş'tan 'soruşturma' açıklaması

Demirtaş, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca hakkında başlatılan soruşturmayla ilgili açıklamalar bulundu.

Demirtaş'tan 'soruşturma' açıklaması
Demirtaş'tan 'soruşturma' açıklaması
GİRİŞ 31.07.2015 18:39 GÜNCELLEME 31.07.2015 18:39
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca, hakkında başlatılan soruşturmaya ilişkin, "Soruşturma geçen yıl başlatılmıştı. Yeni başlamış bir soruşturma değil. Beni suçlayacak en küçük bir şey varsa, dokunulmazlığın kaldırılmasını ben kendim istedim" dedi.

Demirtaş, bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri, gazeteci ve yazarlarla bir araya geldiği basına kapalı toplantı öncesi, gazetecilere açıklama yaptı.

İslami kesime yakın temsilci ve gazetecilerle son dönemdeki gelişmelere ilişkin görüş alışverişinde bulunacaklarını belirten Demirtaş, Türkiye'nin barış istediğini vurguladı.

Kendisi hakkında açılan soruşturmaya ilişkin soru üzerine Demirtaş, yeni değil, geçen yıl başlatılmış bir soruşturma olduğunu belirterek, "Beni suçlayacak en küçük bir şey varsa, dokunulmazlığın kaldırılmasını ben kendim istedim. Dokunulmazlık zırhına sığınacak insanlar değiliz. 550 milletvekili ve Cumhurbaşkanı da dahil hepimizin dokunulmazlığı kalksın. Kim ne halt yemiş, beraber hesap verelim. Hepimize hesap sorsunlar. Korkmuyorlarsa buyursunlar" diye konuştu.

Selahattin Demirtaş, "Biz bu ülkede size savaş yaptırmayacağız. Birilerinin iktidarı için kimsenin evladının ölmesine izin vermeyeceğiz. Bu evlatlar kolay mı yetişiyor? PKK, 'Masaya oturmaya, elimizi tetikten çekmeye hazırız' dedi. Ülkenin Başbakanı buna mutlaka sağduyulu bir cevap vermek zorundadır. Sandığın sonucuna saygı duyun" dedi.

YORUMLAR 7
  • ALİ 8 yıl önce Şikayet Et
    bende kürtüm kahrolsun PKK
    Cevapla
  • bitlisli 8 yıl önce Şikayet Et
    bu adami.gorunce cinlerim tepeme geliyir
    Cevapla
  • birisi 8 yıl önce Şikayet Et
    Silah zoruyla oy kullandırıyorlar adınada demokrasi diyorlar
    Cevapla
  • Cemil 8 yıl önce Şikayet Et
    Ulan adam resmen terör örgütü halen şirin göstermeye çalışıyorlar direk tutuklanıp muhebbet hapis cezası alması lazım
    Cevapla
  • rumuz 8 yıl önce Şikayet Et
    bu adam yağ gibi su yüzüne çıkıyor pkk ya desene silah bırak diye demokraside işine gelmiyor bunlar kanla besleniyor allah bunlara hidayet versin islah etsin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Turgut Altınok, Mansur Yavaş'ın Londra'da PKK destekçisiyle görüşmesine tepki gösterdi
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi