Bakan açıkladı: Her şey yarın belli olacak

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Almanya’da önemli açıklamalarda bulundu.

GİRİŞ 12.08.2015 22:35 GÜNCELLEME 12.08.2015 22:35

Bozkır, ''AK Parti ile CHP arasında bir koalisyon hükümetinin kurulup kurulmayacağı yarın genel başkanlar tarafından açıklanacaktır'' dedi. 

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır temaslarda bulunmak üzere geldiği Almanya’da bulunan Türkiye’nin Berlin Büyükelçiliği’nde basın mensuplarına değerlendirmelerde bulundu. 

''YARIN AÇIKLANACAK''

Hükümetin kurulması konusunda da değinen Bozkır, ''Yarın genel başkanlarımız Cumhuriyet Halk Partisiyle AK Parti arasında sürmekte olan istikşafı görüşmelerinin sonucuna göre son bir görüşme yapacaklardır. Bunun sonucunda da AK Partiyle Cumhuriyet Halk Partisi arasında bir koalisyon hükümeti kurulup kurulmayacağı sonucunda AK Parti ile CHP arasında bir koalisyon hükümetinin kurulup kurulmayacağı yarın genel başkanlar tarafından açıklanacaktır. Onun dışında da MHP ile koalisyon alternatifi, seçimler alternatifi vardır. Ancak biz hiçbir alternatif sona ermeden diğer alternatiflerin yeterli olacağı kanaatinde değiliz. Dolayısıyla şuandaki görevimiz beklentimiz CHP ile olan bu istikşafı görüşmelerin sonucunda alınmasıdır. Bunun sonucunda bir hükümet kurulacağı kararı çıkarılırsa gereği yerine getirilir. Hükümet kurulamayacağı kararı çıkarsa o zaman diğer alternatiflere bakılır. Normal demokrasinin ve siyasetin mekanizmaları bu sürecin devamını kararlaştıracaktır'' dedi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
BMGK'de tarihi Filistin oylaması! ABD'nin oyuyla veto edildi
Tokat'taki deprem kameralara böyle yansıdı