Başbakan Davutoğlu'ndan müthiş hamle

Hükümeti kurmakla görevlendirilen Davutoğlu, 11 AK Partili, 5 CHP’li, 3 MHP’li ve 3 HDP’liye bugün mektupla bakan olduklarını bildirecek.

Başbakan Davutoğlu'ndan müthiş hamle
Başbakan Davutoğlu'ndan müthiş hamle
GİRİŞ 26.08.2015 03:40 GÜNCELLEME 26.08.2015 18:11
Bu Habere 30 Yorum Yapılmış

Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından, AK Parti'den 11, CHP'den 5, MHP'den ve HDP'den de üçer milletvekiline yarın (bugün) öğle saatlerinde iletilecek mektupta işte bu ifadeler yer alacak.
 
Kişiye özel mektuplar saat 11.00’de kuryeler vasıtasıyla milletvekillerinin TBMM'deki makam odalarına gönderilecek. Mektupların muhataplarına tebliğ edilmek üzere Başbakanlık'tan çıkışının ardından, Başbakanlık Basın Müşavirliği tarafından, teklif götürülen milletvekillerinin isimleri medyaya açıklanacak. 

Başbakan Ahmet Davutoğlu imzasıyla milletvekillerine gönderilecek mektubun dikkat çekici yanı, sadece kabine üyeliğine davetin yer alması. Yani mektubun muhatabına hangi bakanlığın önerildiği bilgisi metinde yer almıyor. 
 
Milletvekillerinden bu çağrıya olumlu yanıt verenlerin hangi bakanlık koltuğuna oturacağı sonradan, yine Başbakan tarafından belirlenecek.
 
BAYKAL VE TÜRKEŞ İDDİASI
 
Kulislerin en sıcak başlığı, seçim hükümetine üye vermeyeceğini açıklayan CHP ve MHP'den hangi milletvekillerine davet gönderileceği konusu.
 
Ankara’da dün akşam itibariyle en çok konuşulan; Başbakan Davutoğlu'nun CHP'den Deniz Baykal ve MHP’den Tuğrul Türkeş'e hükümet üyeliği teklif edeceği söylentisiydi.
 
Sayın …… …… Milletvekili,
 
TBMM / Ankara
 
Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın 104 ve 116’ıncı maddelerinin kendisine verdiği yetkiye istinaden, Sayın Cumhurbaşkanı tarafından alınan Türkiye Büyük Millet Meclisi seçimlerinin yenilenmesi kararı doğrultusunda, Başbakan olarak atandım.
 
Anayasa’nın 114’üncü maddesi gereğince, 1 Kasım 2015 tarihinde yenilenecek seçimlere kadar görev yapmak üzere kurulacak geçici seçim hükümetinde yer almanızı istiyorum.
Bu konudaki cevabınızı tarafıma, 24 saat içinde yazılı olarak bildirmenizi rica ederim.
 
Ahmet Davutoğlu Başbakan 

Murat Çelik'in haberi / Vatan

YORUMLAR 30
  • tezcan 8 yıl önce Şikayet Et
    böyle bir siyasi hareketin tek şıklı olabileceğini düşünenlere acırım. başbakanımızın strateji uzmanı olduğunu unutuyorsunuz.ve şu da bir gerçektir ki basiret ve feraset ilahi bir ikramdır.
    Cevapla
  • safa 8 yıl önce Şikayet Et
    mhpkk kabul etmez ama hdp kabul edecek
    Cevapla
  • Misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    bence süper olmuş şimdi onlar vermesin bakalım görelim hdp hazır bekliyo zaten bunlarla yola cıkılmaz arkadaş davut oglu işini bilir kolay gelsin başkanım
    Cevapla
  • tipi 8 yıl önce Şikayet Et
    ya kabul etmezlerse
    Cevapla
  • aslı 8 yıl önce Şikayet Et
    ne hamle be. asıl kabul etmezlerse nolacak.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP kurultayı iptal edilebilir! Delege tezgahı ortaya çıkıyor
Turgut Altınok, Mansur Yavaş'ın Londra'da PKK destekçisiyle görüşmesine tepki gösterdi