Bakanlık teklifini kabul eden isimler 3'e çıktı

Davutoğlu'nun seçim hükümetinde bakanlık teklif ettiği isimlerden 3'ü olumlu yanıt verdi.

Bakanlık teklifini kabul eden isimler 3'e çıktı
Bakanlık teklifini kabul eden isimler 3'e çıktı
GİRİŞ 27.08.2015 14:07 GÜNCELLEME 27.08.2015 17:25
Bu Habere 100 Yorum Yapılmış

HDP EŞ Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, HDP'li milletvekillerine geçici hükümette bakanlık teklifinde bulunulmasını değerlendirerek, "Daha önce kararımızı açıklamıştık. Bu 3 arkadaşımız da yakın zamanda Bakan olarak görevlerine başlayacaklar" demişti.

Ancak HDP'li Levent Tüzel basın toplantısıyla bakanlık teklifini reddettiğini duyurdu.

"BAKAN OLARAK GÖREV YAPACAKLAR"

Demirtaş, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun geçici hükümet kurma çabaları kapsamında HDP'li milletvekillerine Bakanlık teklifi götürmesini değerlendirerek, "Biz bu konuda kararımızı daha önce de açıklamıştık. Partimizin merkez yönetimi toplanmış ve karartımızı netleştirmiştik . Biz geçici seçim hükümetinde görev alacağız. Hangi arkadaşımız görev alırsa bizim açımızdan fark etmez. Bütün milletvekillerimiz o görevi layıkıyla yürütebilecek düzeye, potansiyele sahiptir. Daha önce kararımızı açıklamıştık. Bu 3 arkadaşımız da yakın zamanda Bakan olarak görevlerine başlayacaklar" dedi.

3 İSME TEKLİF GİTMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, koalisyon hükümetinin kurulamamasının ardından AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nu geçici seçim hükümetine Başbakan olarak atamıştı. Davutoğlu da kurulacak hükümette aralarında HDP'li Müslüm Doğan, Ali Haydar Konca ve Levent Tüzel'in yanı sıra CHP, MHP milletvekillerine bakanlık teklif etmişti.

3 İSİM BAKANLIĞI KABUL ETTİ

HDP'li 2 ismin de teklifi kabul etmesi üzerine Tuğrul Türkeş'le birlikte Davutoğlu'nun 'bakanlık' çağrısına olumlu yanıt veren vekillerin sayısı 3'e yükseldi. 

YORUMLAR 100
  • emine 8 yıl önce Şikayet Et
    Seçim öncesi chpnin ve mhpnin ve de paralelcilerin tüm gayretleriyle barajı aştınız.şimdi de bakanlık alacaksınız.bu da oyunun bir parçası mı acaba sıra daki...birlikte ne güzel salladık.unutmadık unutmayacak, unutturmayacağız
    Cevapla
  • asif 8 yıl önce Şikayet Et
    Yaziklar olsun hani vatan diyodunuz Akp için deyil vatan için burdayiz deseydinizde hainleri saf dışı bıraksaydıniz. Kaos bitmesin turkiye kaybetsin diye olmadik şeyler yaptınız ve teklifleri red ettiniz, tuğrul beyin ismini bile sildiniz sahte milliyetçiler sizi,böyle bir mhp bitmeli inşaallh bitecekde
    Cevapla
  • mert millet 8 yıl önce Şikayet Et
    firsat bu firsat göreceğiniz son bakanlik olur inşallah.
    Cevapla
  • ahmet 8 yıl önce Şikayet Et
    Bahçeliyi anlayan varsa lütfen ne yapmak istediģini anlatsın.Seçimde halk ne anladıǧını ona gösterecektir.2002 seçimlerinden beter olur.Memleket yangın yerine dönmüş o sorumluluk almaktan kaçıyor.Bizimle yürü Türkiye!
    Cevapla
  • karaşahin 8 yıl önce Şikayet Et
    chp ve mhp nin yoğun gayretleri ile bu ülkede Bakanlık da aldınız. Görüp görebileceğiniz en büyük ve son rahmet budur.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Naci Görür 'Aklımızı başımıza toplamamız lazım' deyip uyardı: Depremden çok zarar verir
Başıboş köpek dehşeti devam ediyor! Yaşlı kadın tanınmaz hale geldi...