Yeni kabinenin en büyük sürprizi

Büyük Birlik Partisi'nin eski Genel Başkanı Yalçın Topçu, Davutoğlu'nun seçim kabinesinde Kültür ve Turizm Bakanı olarak yer aldı.

Yeni kabinenin en büyük sürprizi
Yeni kabinenin en büyük sürprizi
GİRİŞ 29.08.2015 01:15 GÜNCELLEME 29.08.2015 01:23
Bu Habere 47 Yorum Yapılmış

Davutoğlu'nun açıkladığı seçim kabinesinde göze çarpan en büyük sürprizlerden birisi BBP eski Genel Başkanı Yalçın Topçu'nun isminin yer alması oldu. Yalçın Topçu, Kültür ve Turizm Bakanlığı'na getirildi. 

 
'DEVLET EMRETTİ BİZ DE KABUL ETTİK'
 
Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu yaptığı ilk açıklamada, "Türkiye önemli bir süreçten geçiyor. Devlet emretti, biz de kabul ettik." dedi.
 
Anayasa'nın 114. maddesi çerçevesinde kurulan Geçici Bakanlar Kurulu'nda Kültür ve Turizm Bakanı olarak görev alan Yalçın Topçu, "Türkiye önemli bir süreçten geçiyor. Devlet emretti, biz de kabul ettik." dedi.
 
BAKAN YALÇIN TOPÇU'NUN ÖZGEÇMİŞİ
 
1957 yılında Ardahan'da doğan Topçu, Büyük Birlik Partisi kurucuları  arasında yer aldı. 
 
Ankara kurucu il başkanlığı görevini 1995 yılına kadar üstlenen Topçu,  1996 yılında memuriyet hayatına döndü. 11 yıl Başbakanlık Basın ve Halkla  İlişkiler Müşavirliğinde çalışan Topçu, 2007 yılında işletme müdür yardımcısı  olarak memuriyet hayatından emekliye ayrıldı. 
 
Büyük Birlik Partisi Genel Sekreteri seçilen Topçu, 25 Mart 2009'da  Genel Başkan Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybetmesi üzerine gerçekleştirilen  24 Mayıs 2009 tarihindeki 4. Olağanüstü Kongrede partinin yeni genel başkanı  oldu. 
 
İki yıl kadar sürdürdüğü genel başkanlık görevini 12 Haziran 2011  Milletvekili Genel Seçiminde alınan sonuç üzerine yaptığı yazılı açıklama ile  bıraktığını açıklayan Topçu, 3 Şubat 2014 tarihinde, bir dönem genel başkanlık  yaptığı Büyük Birlik Partisi'nden istifa etti. 

YORUMLAR 47
  • temel candan 8 yıl önce Şikayet Et
    aaa bu isid degilmi
    Cevapla
  • reis 8 yıl önce Şikayet Et
    YALÇIN TOPCU tam isabet hayırlı olsun.
    Cevapla
  • SANDUKA 8 yıl önce Şikayet Et
    Adam gibi adam. Allah razı olsun senden yiğit adam.
    Cevapla
  • ömer 8 yıl önce Şikayet Et
    en çok yalçın başkana sevindim inşallah yeni hükümette de bakan olarak görmek istiyoruz muhsin başkanın vekili o
    Cevapla
  • erkan 8 yıl önce Şikayet Et
    BBP genel başkanı olduğu dönem Tekirdağdaki konuşmasında Kars'ın kaşarını Tekirdağ'ın rakısını dünya markası yapacağız dediğinde alperenler tarafından eleştirilmiş ve alperenleri temsil etmediği beyanı ile tescil edilmişti. umarım turizm Bakanı olarak kaşarımızı ve rakımızı tanıtacak bir ortam bulur.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!
İstanbul'a yeni tünel: Süre 30 dakika kısalacak, açılış tarihi belli oldu!