Kılıçdaroğlu'nun İmam Hatip çelişkisini yakaladı

Kılıçdaroğlu 'nun seçim mitinglerindeki "İmam hatipleri biz kurduk" açıklamasına TİMAV Başkanı'ndan 'samimiyetsizlik' tepkisi geldi.

Kılıçdaroğlu'nun İmam Hatip çelişkisini yakaladı
Kılıçdaroğlu'nun İmam Hatip çelişkisini yakaladı
GİRİŞ 07.10.2015 13:45 GÜNCELLEME 07.10.2015 13:45
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

 Türkiye İmam Hatipliler Vakfı (TİMAV) Genel Başkanı Ecevit Öksüz, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 'nun seçim mitinglerindeki "İmam hatipleri biz kurduk" açıklamasını değerlendirirken "Hem 'İmam hatipleri biz açtık' diyeceksiniz hem 'O okullardaki çocuklar da bizim çocuklarımız' diyeceksiniz hem de kademeli eğitimden kesintisiz 8 yıllık eğitime geçmeyi vadedeceksiniz. Bu samimiyetsizliktir" görüşünü savundu. 

Öksüz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, imam hatip okullarının halkın isteği doğrultusunda toplumsal bir ihtiyaç ve mutabakat neticesinde ortaya çıktığını belirtti.
Kılıçdaroğlu'nun söylemlerinin aksine imam hatip okullarının geçmişinin Osmanlı'ya dayandığını ifade eden Öksüz, imam hatip okullarının ilk nüvesinin 1912 yılında "Medresetü'l-Vaizin" ismiyle hayata geçtiğini, buradan mezun olanların askeri birliklerin imamlığına ve vaizlik görevlerine atanabildiğini dile getirdi.

1924 yılında açılan imam hatip mekteplerinin de ilgili bakanlığın tahsisat ayırmaması, mezunlarına devlet kurumlarında görev verilmemesi gibi nedenlerle 1930 yılında kapatıldığını, din eğitimi adına yaşanılan en acı dönemlerden birisinin 1930-1948 arasında yaşandığını kaydeden Öksüz, "Milletin yoğun talep ve şikayetleri, zamanın CHP hükümetini siyaseten zorlamış, seçimler yaklaşırken sembolik olarak 10 aylık sürelerle eğitim verecek 10 imam hatip yetiştirme kursları açılmıştır. Bugünkü imam hatip liselerinin ilk açılışı 17 Ekim 1951'de merhum Adnan Menderes'in başbakanlığında Milli Eğitim Bakanı merhum Tevfik İleri tarafından 7 ilde gerçekleştirilmiştir" ifadesini kullandı.

"İmam hatipler tarihinin en ihtişamlı günlerini yaşıyor"

Bu eğitim kurumlarına bugün de aynı ilgi ve alakanın artarak devam ettiğini dile getiren Öksüz, son olarak 28 Şubat "postmodern" darbesiyle ortaokulları kapatılan, liselerinin önüne katsayı engeli getirilen imam hatiplerin, son dönemde eğitim sistemindeki normalleşme ve iyileştirmelerle tarihinin en ihtişamlı günlerini yaşadığını vurguladı.

"Kılıçdaroğlu, imam hatip konusunda samimi değil"

İmam hatip okullarının her dönem siyasilerin ilgi odağı olduğunu ifade eden Öksüz, din eğitimi ve imam hatiplerin önündeki engellerin kaldırılmasına öncülük eden, kendisi de bir imam hatipli olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 'a teşekkür etti.

Kılıçdaroğlu'nun mitinglerde "İmam hatipleri biz kurduk. İmam Hatip okullarını kuran zaten Cumhuriyet Halk Partisi" söyleminin gerçeği yansıtmadığını, "Orada okuyan çocuklar da bizim çocuklarımız. O çocukların da kaliteli, nitelikli eğitim almasını istiyoruz" ifadesinin "samimi olmadığını" savunan Öksüz, şu görüşleri ileri sürdü:

"Sayın Kılıçdaroğlu söylemlerinde keşke samimi olsaydı. Hem 'İmam hatipleri biz açtık' diyeceksiniz hem 'O okullardaki çocuklar da bizim çocuklarımız' diyeceksiniz hem de kademeli eğitimden kesintisiz 8 yıllık eğitime geçmeyi vadedeceksiniz. Bu samimiyetsizliktir. Sayın Kılıçdaroğlu 28 Şubat ürünü kesintisiz eğitim uygulamasıyla imam hatip ortaokullarının doğrudan kapatılmış olacağını bu milletin anlamayacağını mı sanıyor acaba. Sayın Kılıçdaroğlu tüm açıklamalarında imam hatipleri CHP'nin açtığını söylerken meslek liseleri ve yükseköğretime dair planlarını açıklarken imam hatip okullarının geleceğine dair planlarının ne olduğunu söylememektedir. Doğrusu merak ediyorum, acaba 'Biz kurduk' dedikten sonra geleceğe dair hiçbir şey söylemeyerek 'Kurduğumuz gibi kapatırız" mı demek istemektedir?"

Öksüz, vatanın tüm evlatlarının hangi okula giderse gitsin önüne hiçbir engel çıkarılmaması gerektiğini kaydederek "İmam hatipliler olarak sadece kendi öğrencilerimizin ve kendimiz gibi düşünenlerin değil tüm öğrencilerimizin ve insanımızın dini, dili, ırkı, rengi veya bölgesi ne olursa olsun hak ve hukuku korunmalıdır" ifadesini kullandı.

YORUMLAR 10
  • sade vatan 8 yıl önce Şikayet Et
    sen önce ssk ya sahib çık
    Cevapla
  • ses 8 yıl önce Şikayet Et
    28 şubatı unutmadk kılıçdaroğlu
    Cevapla
  • lomay55 8 yıl önce Şikayet Et
    Sen imam hatipe sahip çıkıyorsun ama imam hatipli sana niye sahip çıkmıyor bunu hiç düşünüyor musun.
    Cevapla
  • FAHRİ 8 yıl önce Şikayet Et
    Bilmeyen diyecek ki , CHP nin Aday adayların tamamı imam hatip mezunları? Eğitimden ne anlıyorlar ki?
    Cevapla
  • a.cenkiz 8 yıl önce Şikayet Et
    saygı değer kardeşim kalemine sağlık güzel yazmışsın kılıçdaroğlu sadece imamhatipler konusunda değil konuştuğu hiç bir şeyde samimi değil azcık aklı olan anlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar heyecanlandıran gelişmeyi duyurdu! Rekor üstüne rekor kırıldı
Fuat Oktay duyurdu: 5 Türk devletinden ortak karar! En üst düzeye çıkartılıyor