Sandık güvenliğine YSK'dan 'kırmızı hat'

YSK, kimi çevrelerce öne sürülen, "sandık sonuçları üzerinde hile yapılacağı" spekülasyonlarına karşı kırmızı hatlı sistemi devreye sokuyor.

Sandık güvenliğine YSK'dan 'kırmızı hat'
Sandık güvenliğine YSK'dan 'kırmızı hat'
GİRİŞ 18.10.2015 12:45 GÜNCELLEME 18.10.2015 12:45
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Sandık başından girilen tutanakların YSK'ya gönderildiği "Seçim Bilişim Sistemi" (SEÇSİS) kapsamında ilk kez "Sandık Sonuçları Paylaşım Sistemi" (SSPS) uygulamaya girecek.

YSK'ya gelen sonuçlar, eş zamanlı olarak isteyen siyasi partilere de gönderilecek. An be an tutanaklar görülerek, parti müşahitlerinden gelen bilgilerle karşılaştırılabilecek.  YSK, sistemin usul ve esaslarını da belirledi. Yayımlanan genelge yürürlüğe girdi. 

KAYNAK: AKŞAM
YORUMLAR 4
  • ak urfalı 8 yıl önce Şikayet Et
    bunlar kendi sonuçlarını muşahidlerden onayladığı halde itiraz eden bi zihniet ne yapsanız boş bunların demokrasiye inancı yok geçin gitsin
    Cevapla
  • berkan 8 yıl önce Şikayet Et
    arkadaş her sandığın başında bir başkan bir memur üye 5 partili üye 10 tane de müşahit var.oylar tek tek açılıyor.tutanaklar tek tek yazılıyor.üyeler tarafından tek tek imzalanıp mühür vuruluyor.en son her partiye birer nüshası kontrol olarak veriliyor.daha ne olacak arkadaş.kozmik odalarda mı oy verelim.yuh yani.
    Cevapla
  • mehmet 8 yıl önce Şikayet Et
    mesele oylar sayıldıktan sonrası değil ey YSK, Hani senin sandıkların taşınmasını engellediğin yerler var ya orda pkk elinde silahla okula giriyor, hdp tüm oyları kendine atıyor, ne sandık müşahitleri nede başkanı orada olamıyor istesede, Ak parti sandık müşahidinin nasıl darp edildiğini, hepsinin nasıl tehdit edildiğini biz iyi biliriz siz bilmesenizde
    Cevapla
  • ahmet yüksel 8 yıl önce Şikayet Et
    bu ülkede başbakan bakan asılır vekiller yüce divanda yargılanır hükümet devrilir hesap sorulur ama sırtına cübbe veya üniforma geçiren ali kıran başkesen olur ve asla ne hesap sorulabilir ne de dokunulabilir.ALIN SİZE DİKTATÖRLER....YESİNLER böyle demokrasiyi.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
ABD'li devden bomba altın tahmini! Rekor serisi sürüyor
Saldırı mı tiyatro mu? İsrail-İran geriliminde o görüntüleri yayınladılar