Davutoğlu: Vicdanınıza ihtiyacımız var

Başbakan Ahmet Davutoğlu, UKADER ve KADEM'in düzenlediği ''Çalışan Kadınlar Buluşması''nda konuştu.

GİRİŞ 27.10.2015 12:37 GÜNCELLEME 27.10.2015 13:36

Başbakan Ahmet Davutoğlu ''Çalışan Kadınlar Buluşması''nda konuştu;

Bugün bu salonda başı örtülüler ve başı açıklar yan yana. Bu tabloyu 20 yıl önce görmek pek mümkün değildi. Ama biz her türlü ayrımcılığı çöpe attık ve bu noktadan asla ve asla geri dönüş olmayacaktır.

Her insanın emeğine ve üretimine katkımız var. Kadınlarımızın olduğu heryerde nezaket, şefkat ve zerafet var. Kadınlarımızın AK Parti içinde önemli yerlere gelmesi için her zaman ön açtık. AK Parti kadınlara yönelik ayrımcılığı siyasete katılım sağlayarak ilk başta yıkan partidir.

13 yıl boyunca çözülmesi hayal dahi edilemeyen sorunlarda çok ciddi yol katettik. Başörtüsü sorununu tamamen çözdük. 25 dönemde ilk defa başörtülü kadınlarımız diğer kadınlarımız gibi Meclis'e girme imkanı buldu. Kıyamet kadar kimse 28 Şubat zihniyetini geri getiremeyecek. Allah'a çok şükür o günler geride kaldı.

Kadının hassas ruhu genç nesilleri yetiştirecek ruhtur.  Zor günlerde her zaman kadın merhametine sığınmışızdır. O yüzden kadın merhametinden yeni bir dünya kurmalıyız

Sorunların çözümü için sizin katkınıza, merhametinize ve vicdanınıza ihtiyacımız var.

Biz çözüm irademizi ortaya koyduğumuzda analar ağlamasın dedik. Anaların gözyaşlarından medet umanlar bugünlerde yine devreye girdi.

Kadınlarımız merhametin sembolüdür. Olmazsa eğer baskı ve şiddet devam edecektir. Allah'a çok şükür olsun ki, sizler de o merhamet, o vicdan ve o ışık var.

1 Kasım sonrasında kadınlarımıza yönelik çok sayıda yenilikler getirilecek. Belediyelerimize kreş açma zorunluluğu getiriyoruz. Kadın girişimcilere 30 bin TL'ye kadar geri ödemesiz hibe verilecek. Okullarda tam eğitim ve öğretime geçiyoruz. Engelli ailelerinin neler çektiğini ben bizzat ablamda gördüm. 20 yıl tatil yapamadı. Onlar için her türlü imkanı seferber edeceğiz.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İstanbul'a yeni tünel: Süre 30 dakika kısalacak, açılış tarihi belli oldu!
Changan Lumin Corn Türkiye'ye geliyor! 450 bin liraya sıfır otomobil