Başbakan'dan net mesaj: Onları yaşatmayacağız

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Beyaz TV'de yayınlanan Gündem Özel programında merak edilen sorulara yanıt verdi.

Başbakan'dan net mesaj: Onları yaşatmayacağız
Başbakan'dan net mesaj: Onları yaşatmayacağız
GİRİŞ 27.10.2015 20:53 GÜNCELLEME 27.10.2015 21:43
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Başbakan Davutoğlu'nun açıklamasından başlıklar şöyle:

''Siyasi partiler iktidara gelmek için çalışır. Yoksa siyasetin tadı kalmaz. İnşallah tek parti iktidarını bu sefer elde edeceğiz. Diğer partilerin hükümet kurma iradesi de yok halk karşısında itibarı da yok. Kurban Bayramı'nda da Cumhuriyet Bayramı'nda da Diyarbakır'dayım.

KOALİSYON SÜRECİ

Bahçeli'yi hayırdan, 'havet'e, daha sonra da evete nasıl çevireceğiz. Koalisyon müzakereleri zor. Kılıçdaroğlu ve Bahçeli, nezaketsiz bir tutumla 'açıklarım' diye tehdit ediyor. Söylesinler, açıkça söylüyorum. Güven sarsılması var. Türkiye, üçüncü seçimi görmeyecek. Biz tek parti iktidarı kurmaya geliyoruz. 7 Haziran'dan sonra Bahçeli, 'hayır' demeseydi kurulurdu, Kılıçdaroğlu '13 yılı onarım hükümeti' demeseydi kuracaktır. HDP zaten, terörle kurdukları işbirliği sebebiyle denklem dışı kaldı. Hedefimiz ve çabamız tek parti hükümeti kurmaya yönelik. Hükümet olamayacaksanız, siyaset neden yaparsınız?
 
''5. PARTİ ÇIKARSA MHP'DEN ÇIKAR''

5. parti meselesi, Bahçeli'nin dikkat dağıtmak için yapmış olduğu çocukça manevra. MHP'de kendi partisi içindeki söz konusu dağılmadan dolayı 5. parti oradan çıkar.

Ankara'daki terör saldırısı, AK Parti'ye yarar mı? Bu bir kaos ortamı. İktidara yakın olan biziz. Bunu göremeyecek kadar kimsenin sığ akıllı olduğunu düşünmüyorum.

Kılıçdaroğlu'nun meselesi kafa karıştırmak. Polise ve devlete güveni sarsmak istiyor. Kılıçdaroğlu ve Bahçeli, hükümete katılsaydı o zaman. Beyefendiler ellerini taşın altına koymayacaklar, biz gece devlet idare edeceğiz. Tek iradeleri sorumluluktan kaçmak.

DAEŞ'in Kuzey Suriye'deki karargahlarını yerle bir eden biziz. Fırat'ın batısına PYD geçmeyecek, doğuda ise Türkiye'de zarar veremezler. Doğuda etnik kıyım yapıyorlar. PYD savaş suçu işliyor. Sessiz mi kalacağız? Türkiye'ye sınır kim olacaksa dost olmak zorunda. Türkiye sınırında Türkiye düşmanı unsur yaşatmayacağız. Demirtaş, küçük kurnazlıklar yapıyor. Ciddiye alınmayı istiyorsa, takındığı tutuma dikkat edecek. Yoksa 1 Kasım'dan sonra terörle mücadelede bir fark olmaz. Seçim neticesi ne olursa olsun,

Türkiye daha kartlarını açmadı. Çevredeki olaylara henüz müdahil olmadık. Suriye içinden bizi tehdit eden gruplara henüz müdahalede bulunmadık.''

YORUMLAR 8
  • tek akp hep akp 8 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar ciddi bunlar isi biliyor kim bu cennet vatanin ugruna olmazki feda süheda fıskıracak topragi sıksan şüheda canı cananı bütün varimi alsanda hüda etmesin beni vatanimdan dünyada cüda deyip devam agalar
    Cevapla
  • gül.H 8 yıl önce Şikayet Et
    "Demirtaş, küçük kurnazlıklar yapıyor.Ciddiye alınmayı istiyorsa, takındığı tutuma dikkat edecek. Yoksa 1 Kasım'dan sonra terörle mücadelede bir fark olmaz" diyorsunuz sayın Başbakanım;fark olacaksa oyumuzu ona göre verelim. Terörle mücadeleden asla vazgeçmeyin.Çünkü dış kaynaklı. Ancak sert önlemlerle terörü bitirebilirsiniz. Gerek terör gerekse diğer suçlar için idam yasasını getirmelisiniz. Terör için özel bir ordu kurup gereğini yapınız. Gündemimizden çıksın artık.
    Cevapla
  • hacı 8 yıl önce Şikayet Et
    ede bulun artık küçük enişte seni tutanmı var
    Cevapla
  • yasir 8 yıl önce Şikayet Et
    arkandayız yürü hocam kim tutar
    Cevapla
  • Cabir 8 yıl önce Şikayet Et
    Ne mutlu türküm diyene
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul Valiliği duyurdu! Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 96 vatandaş tahliye edildi
Bakan Yerlikaya duyurdu! Diyarbakır ve Mardin belediyelerine müfettiş görevlendirildi