Seçim sonucuna itiraz için son iki gün

Seçim sonucuna ilişkin YSK'ya itirazlar, 11 Kasım'a kadar yapılabilecek. YSK'nın kesin sonuçları 12 ya da 13 Kasım'da açıklaması bekleniyor.

Seçim sonucuna itiraz için son iki gün
Seçim sonucuna itiraz için son iki gün
GİRİŞ 09.11.2015 09:52 GÜNCELLEME 09.11.2015 09:52

1 Kasım'da yapılan 26. dönem milletvekili genel seçiminin ardından, itiraz süreçleri devam ediyor. 

Seçimin ardından, sandık kurulu tutanakları ve kararlarına karşı itirazlar ilçe seçim kurullarına yapıldı. İlçe seçim kurullarına itiraz süresi, 3 Kasım Salı günü saat 15.00'te sona erdi. İlçe seçim kurullarının itirazları, 5 Kasım saat 17.00'ye kadar karara bağlandı.

İlçe seçim kurullarının kararlarına ise 6 Kasım saat 17.00'ye kadar itirazda bulunabiliyordu. İl seçim kurulları bu itirazları, dün saat 17.00'ye kadar sonuçlandırdı.

Bu süreçlerin tamamlanmasının ardından, il seçim kuruluna ve il birleştirme tutanaklarına karşı YSK'ya itiraz edilecek. YSK'ya itirazlar, 11 Kasım'a kadar yapılabilecek. 

Bu arada il seçim kurulu kararlarına karşı YSK'ya "olağanüstü itiraz yolu" da kullanılabilecek.

İtiraz sürecinin tamamlanmasıyla YSK, tüm siyasi partilere "olağanüstü itiraz yolu"nu kullanıp kullanmayacaklarını soracak. Yeni itiraz gelmezse YSK, 12 Kasım Perşembe veya 13 Kasım Cuma günü kesin seçim sonuçlarını açıklayacak. 

TBMM Genel Kurulu, kesin sonuçların Resmi Gazete'de yayımlanmasını takip eden 5. gün saat 15.00'te toplanacak. İlk birleşimde milletvekilleri yemin edecek. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kurtuluş Savaşında hizmetleri tespit edilen 4 gaziye İstiklal Madalyası verilecek
Hamas ve İslami Cihad'dan Filistinlilere tüyleri diken diken eden İsrail çağrısı!