Ekonomi ve Dışişleri'nde sürpriz olacak!

Yeni kabine ile ilgili kulisler sızmaya başladı. İki yazarın bugün köşelerine taşıdığı bilgilere göre ekonomi ve dışişlerinde sürpriz olacak

Ekonomi ve Dışişleri'nde sürpriz olacak!
Ekonomi ve Dışişleri'nde sürpriz olacak!
GİRİŞ 10.11.2015 11:28 GÜNCELLEME 11.11.2015 07:44
Bu Habere 49 Yorum Yapılmış

1 Kasım seçimleri sonrasında gözler şimdi de yeni kabineye çevrildi. Geçmiş AK Parti kabinelerine göre çok büyük değişiklikler beklenmese de iki bakanlık için sürpriz gelişmeler yolda...

Bugünkü yazısına ''Yeni Kabine Kulisleri'' şeklinde başlık atan Yeni Şafak Yazarı Abdülkadir Selvi, yeni kabinede iki kadın bakanın olacağına işaret ederken, özellikle ekonomide herkesi şaşırtacak bir sürprizin geleceğini yazdı. Selvi'nin yanı sıra Star'dan Mustafa Kartoğlu'da bugünkü yazısında en az iki kadın bakan kulisini paylaşırken, Dışişleri Bakanlığı için sürpriz biri ismin konuşulduğunu da yazdı.

Abdülkadir Selvi'nin bugünkü yazısında ilgili bölüm şöyle;


Baştan belirteyim, bazı isimler konuşuluyor ama isimler konusuna girmek istemiyorum.
 
Yeni kabinede ilk kez iki kadın bakanın yer alması bekleniyor. Şimdiye kadar hep tek kadın bakan yer alıyordu. O da Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı görevini üstleniyordu. Demek ki bu bakanlık dışında bir kadın bakanımız daha olacak. AK Parti başörtülülerin Meclis'te temsilinin yolunu açmış, yine bu dönemde başörtülü bir bakanımız olmuştu. Yeni dönemde kadın bakanlarımız arasında başörtülü isim olacak mı? Başörtüsü, 12 Eylül darbesinden bu yana çok büyük mağduriyetler yaşamış bir kesimin hak ve hukuk mücadelesinin bir simgesiydi. Ama kadın bakan seçilirken tek kriterin bu olmayacağını biliyoruz. “İşi ehline verin” kuralına bakılacak.

Yeni hükümette ekonomi yönetimi ne olacak? 'Ali Babacan ekonominin kaptanı olacak mı, Berat Albayrak kabineye girecek mi, Binali Yıldırım kabine de yer alacak mı?' diye sorduğunuzu duyar gibiyim.
 
Dışişleri Bakanı'nın kim olacağını da merak ettiğinizi düşünüyorum.
 
Her bakanlık önemli. Ama her kabine döneminde ekonomin kaptanı kim olacak sorusuna cevap arandığının farkındayım.
 
Ben de merak ediyorum. Kulağıma gelen bazı söylentiler var ama ben söylentilere göre hareket etmek istemiyorum. Sadece şunu söyleyebilirim.
 
Halkımız ekonominin daha iyi yönetileceğine, geleceğe daha güvenle bakacağına inandığı için AK Parti'yi destekledi. Halkımızın önemli bir kısmı daha iyi bir gelecek inancıyla AK Parti'yi tekrar tek başına iktidara getirdi. AK Parti'nin de bunun farkında olarak, ülkeyi yönetmesi gerekiyor. Halkımız, çalkantılarla, krizlerle, tartışmalarla gününü heba eden bir Türkiye istemiyor. Huzur ve güven içerisinde yaşayabileceği bir Türkiye istediği için sandıktan tek başına iktidarı çıkardı. Macera istese tercihini farklı yönde kullanırdı.
 
Gelelim ekonomin patronu kim olacak sorusunun cevabına.
 
AK Parti, ekonomiyle ilgili beklentileri dikkate alan bir hükümet programı ve ona uygun bir kabine ile karşımıza çıkacak.
 
Özellikle ekonomi yönetiminde herkesi şaşırtacak bir sürpriz geliyor. Kabine listesini gördüğünüzde AK Parti'nin önümüzdeki 4 yılda en büyük önceliği ekonomiye vereceğini gösteren bir liste olacak.
Sürpriz dedim daha fazla kurcalamayın isterseniz.

Star Yazarı Mustafa Kartoğlu ise yazısında Dışişleri Bakanlığı için, ''Dışişleri Bakanlığı için de ‘sürpriz bir isim’den söz ediliyor. Şimdilik ‘yadırganmayacak bir isim’ demekle yetinelim.'' dedi.

YORUMLAR 49
  • osman 8 yıl önce Şikayet Et
    artık kabile devleti olduğumuza göre kim olacak? Süprizmiş...
    Cevapla
  • Biri 8 yıl önce Şikayet Et
    Ekonominin kaptanı pek ala Prof. Dr. Numan Kurtulmuş olabilir.
    Cevapla
  • bakan 8 yıl önce Şikayet Et
    bir sürü bakan var ama şu manisadaki kelepceli başörtülü kadınları görüyorlar mı?
    Cevapla
  • emree 8 yıl önce Şikayet Et
    ali babacan ekonomiyi alır yine . ulaştırma binali yıldırım ve lütfü elvandan bir olur. tarıma kesinlikle recep konuk gelmeli torku mucizesini başlatan adamdır. mehdi ekere artık teşekkür edilmeli çokda iyi durumda bırakmadı tarımı
    Cevapla
  • kemal 8 yıl önce Şikayet Et
    içişleri bakanlığına yusuf miroğlu yu görmek istiyoruz...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'den İran'a saldırı: Açıklamalar peş peşe geliyor
Kalkınma Yolu Projesi ile Türkiye-Irak ticaretinde 20 milyar dolar hedefi