Davutoğlu: Küfürbaz vekiller Meclis'ten atılsın

Başbakan Ahmet Davutoğlu, liderlerle bir araya gelerek "Kavgacı, küfürbaz vekiller uzaklaştırılsın" önerisinde bulunacak.

Davutoğlu: Küfürbaz vekiller Meclis'ten atılsın
Davutoğlu: Küfürbaz vekiller Meclis'ten atılsın
GİRİŞ 20.11.2015 10:39 GÜNCELLEME 20.11.2015 10:50
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

Davutoğlu, Meclis'te her yıl yaşanan kavga, gerilim ve küfürleşmelerin artık Türkiye'ye yakışmadığını ve toplumu rahatsız ettiğini belirtecek. Yeni bir iç tüzük ile vekillere bu konularda yaptırım getirilmesini teklif edecek. Sürekli bağıran, Meclis düzenini bozan, kavga eden ve küfürlü konuşan vekillere uzaklaştırma cezalarını da içeren bir dizi yaptırım gündeme getirecek. Yasama faaliyetlerinde süreci tıkama ve engelleme girişimlerinin Türkiye'ye yakışmadığını söyleyecek. Genel Kurul çalışmaları için de "Yasama günleri" ve "Tartışma günleri" şeklinde bir ayrıma gidilmesini teklif edecek. 

"YASAMA-TARTIŞMA AYRILSIN" 

Davutoğlu'nun iç tüzük değişikliği kapsamında teklif edeceği "Yasama-tartışma günleri ayrımı"nın amacı, Meclis'in daha hızlı ve daha etkili çalışmasını sağlamak. Bu öneri hayata geçerse komisyonlar ve tartışma günlerinde muhalefetin tüm eleştirilerini dile getirmesi sağlanacak ancak yasal düzenlemelerin görüşüldüğü oturumlarda daha hızlı ve doğru karar alınacak. 

"YAPTIRIM BELİRLENSİN" 

Davutoğlu'nun, iç tüzük değişikliği isteğinin temel amacı toplumdaki gerilime karşı uzlaşma, kutuplaşma şikayetlerine karşı çözüm konusunda ilk adımı TBMM'de atmak. Meclis'teki kavga ve hakaretleşmelerin topluma kötü örnek olduğunu vurgulayacak olan Davutoğlu, "Daha uzlaşmacı, saygın ve diyalogu önceleyen bir iç tüzük yapalım" diyecek. Mevcut iç tüzükte kavga, küfür ve benzeri durumlarda milletvekilleri için "teklif üzerine kınama, uyarı ve men" gibi cezalar mevcut ancak, uygulamada eksiklikler yaşanıyor. Yeni düzenlemeyle daha sert cezalar verilmesi ve uygulamanın da net ortaya konması istenecek. 

YORUMLAR 24
  • Bay X 8 yıl önce Şikayet Et
    Bence sınır dışı edilsin. Hatta hapis cezasi verilip tüm hakları iptal edilsin. Bak o zaman mecliste tatlı dilli olur herkes.
    Cevapla
  • asa 8 yıl önce Şikayet Et
    bir aaan önce
    Cevapla
  • Serkan 8 yıl önce Şikayet Et
    Evet evet evet. Sadece bahceli hayir der belki. Küfürbazlarda hayir der. Ama kim yazar ki. 400 milletvekilimiz var ahooooyyy
    Cevapla
  • Vatandas 8 yıl önce Şikayet Et
    Türkce yemin etmek istemeyenler, kurallara nizamlara uymak istemeyenler, bölücü zihniyetler de bu hükme baglansinlar, meclisi yol gecen hani gibi görenler de vekillikten men edilsinler.
    Cevapla
  • v.ali 8 yıl önce Şikayet Et
    bahceli den yine hayır çıkar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yeniden Refah Partisi’nin arkasındaki güç kim! İstanbul’da oyun oynuyorlar…
Ajandan, Komedyene... İşte Dünya liderlerinin siyasetten önceki meslekleri!