Davutoğlu'nun kabinede 4 ve 11 kriteri

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun kabinenin bugün açıklanması bekleniyor. Davutoğlu'nun “4” ve “11” kriterlerine dikkat ettiği ifade edildi.

Davutoğlu'nun kabinede 4 ve 11 kriteri
Davutoğlu'nun kabinede 4 ve 11 kriteri
GİRİŞ 23.11.2015 09:53 GÜNCELLEME 23.11.2015 09:53
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Kabine listesi yapılırken il kriterini uygulayan Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun “4" ve “11" kriterlerine dikkat ettiği ifade edildi. Buna göre 4 vekil ve fazlası olan illere ya bakanlık ya da bakanlık verilmezse komisyon başkanlığı ile grup başkanvekilliği verilecek. Bu durumda bu illere bir “kırmızı plaka" mutlaka gitmiş olacak.


Davutoğlu'nun da kabine listesini Erdoğan'a sunması ve burada yapılacak değerlendirmenin ardından kabinenin kamuoyuna açıklanması da bekleniyor. Jet hızıyla alınacak onayın ardından hükümet programı TBMM'ye sunulacak. Milliyet'te yer alan habere göre hükümet programının 25 Kasım Çarşamba günü TBMM'ye sunulacak. Hükümet programı üzerindeki görüşmeleri ardından 30 Kasım Pazartesi günü ise Meclis'e 64. hükümetin güven oylaması yapılacak.

YORUMLAR 9
  • varol 8 yıl önce Şikayet Et
    evet millieğitim ve sağlık bakanları kabineye girmemeliydi
    Cevapla
  • Sağlık 8 yıl önce Şikayet Et
    Müezzinoğlu Başarısız Sağlık Bakanı Olmamalı
    Cevapla
  • Ahmet Tokkan 8 yıl önce Şikayet Et
    Reis ve Başbakanımız gereğini yaparlar,hayırlı olsun diyelim.
    Cevapla
  • Milletin Nabzı 8 yıl önce Şikayet Et
    Sağlık Bakanı değişmeli, mümkünse Müezzinoğlu bakan da olmamalı. Milli Eğitim Bakanlığında değişim şart. Mevcut bakan sadece şov yapıyor.
    Cevapla
  • Mehmet 8 yıl önce Şikayet Et
    Bakanlık liyakata göre olmalı. Layık olduktan sonra bütün bakanlar İstanbuldan olsun problem değil. Hepsi bu ülkenin mv. değil mi sonuçta. Bence memleketçilik de ırkçılık gibi birşeydir. Bundan uzak durulması lazım.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Rusya'dan S-500 açıklaması! Tarih verdiler
Ancelotti inadını kırıyor! Real Madrid'de Arda Güler gelişmesi