Bakanlar Kurulu sonrası kritik açıklama

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından gazetecilere açıklamada bulundu.

Bakanlar Kurulu sonrası kritik açıklama
Bakanlar Kurulu sonrası kritik açıklama
GİRİŞ 21.12.2015 21:04 GÜNCELLEME 21.12.2015 21:40
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

İşte Numan Kurtulmuş'un açıklamlarından satır başları; 

Terör ortamından etkilenen, 12 ilçemiz başta olmak üzere etkilenen vatandaşlarımızın karşı karşıya kalmış olduğu mağduriyetlerin giderilmesi için bütün titizlikle çalışmalar yapılmış ve inşallah bunlar giderilecektir.

Rusya'nın Suriye üzerindeki 4198 uçuşundan sadece 191'i DAEŞ mevzilerine yöneliktir. Rusya DAEŞ yerine ılımlı muhalifleri vuruyor.  

'BAŞİKA' AÇIKLAMASI

Son zamanlarda orada çok yakın bir noktaya gelen DAEŞ'in tehdidinden oraya ilave bir güç kaydırılması yapılmıştır. Konunun uluslararası konuma taşınması sonrası Türkiye bu hassasiyetleri göz önünde bulundurarak oradaki güçlerinin bir kısmını Irak kuzeyine doğru çekti. Irak hükümeti bu durumu olumlu karşıladı. Askerin eğitimi devam edecek. Oradaki varlığımızı hiçbir şekilde tehlikeye atmayacak şekilde teyakkuz halinde olduğumuzu belirtmek isterim. 

RUSYA İLE YAŞANAN JET KRİZİ

Bütün haberleşme bizim tarafımızdan kayıt altına alınmış, NATO tarfından teyit edilmiş ve Rusya'ya gönderilmiştir. 

İSRAİL İLE İLİŞKİLER

Mavi Marmara katliamıyla Türkiye'nin vatandaşları uluslararası sularda şehit edilmişlerdir. Mavi Marmara olayıyla başlayan İsrail ilişkilerinin kesilmesi İsrail hükümetinin gaddarca yaptığı saldırı sonrasıdır.

Normalleşme için 3 temel şart vazgeçilmezdir. Dolayısıyla başından itibaren Türkiye'nin tavrı değişmiş değildir. Müzakereler devam ediyor, olumlu istikamette ilerliyor. 

Bir diğer gündemimizde Pazar günü sabaha karşı Keçiören'de meydana gelen yangın. Oradaki vatandaşlarımızın işyerlerinde meydana gelen zararlar giderilecek. 

Bu sefer bir spesifik bir terör olayı değil. Maalesef yaygın bir terör olayı söz konusu. Burada daha kapsamlı bir mesele ile karşı karşıyayız.

YORUMLAR 2
  • Ferhat SANCAK 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu haberin kritikliği neresinde. Ayıptır arkadaş ayıp.
    Cevapla
  • hidocan 8 yıl önce Şikayet Et
    allah yar ve yardimciniz olsun
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Uzmanından bomba iddia! Türkiye petrol üretiminde Orta Doğu ülkelerine ortak olacak
Fiat Topolino Türkiye’de 449 bin TL’den satışa çıktı! İşte özellikleri...