Ve hükümet düğmeye bastı

Kepçeyle hendek kazdıran ve itfaiye araçlarını teröristlerin çıkardığı yangına göndermeyen HDP'li belediyelerin yetkileri tırpanlanıyor.

Ve hükümet düğmeye bastı
Ve hükümet düğmeye bastı
GİRİŞ 28.12.2015 03:59 GÜNCELLEME 28.12.2015 09:08
Bu Habere 30 Yorum Yapılmış

Terörle mücadelenin amansız yürütüldüğü ilçelerde, PKK'lı teröristler belediye araç gereçlerini bomba taşımak, hendek kazmak ve patlayıcı yerleştirmek için kullandı. HDP'li belediyeler hendek kapatmak isteyen güvenlik güçlerine araç vermedi, bazı hendekler açıkta kaldı. İtfaiye araçları da PKK'lıların çıkardığı yangınları söndürmeyince hükümet düğmeye bastı. 2012'de çıkarılan Büyükşehir Yasası'nda kapsamlı bir değişime gitme kararı alındı. 

YETKİLERİNE NEŞTER 

Yeni düzenleme ile Büyükşehir belediyelerinin yetki ve sorumluluklarına neşter vurulacak. Bir önceki düzenleme ile belediyelere verilen bazı sorumluluklar geri alınacak. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun belediye başkanlarının görüşlerini almak için ilerleyen günlerde büyükşehir belediye başkanlarıyla bir araya gelebileceği ve hükümetin kararını şekillendireceği öğrenildi.

2012'de çıkarılan Büyükşehir Yasası ile 29 büyükşehirdeki il özel idareleri kapatılmış, yetki ve sorumluluklarının bir kısmını Büyükşehir ve ilçe belediyeleri devralmıştı. Yeni düzenlemeyle büyükşehirlerde yeniden il özel idarelerinin kurulması ya da valilklere ek sorumluluklar getirilmesi gündeme gelebilecek. 

İTFAİYE ALINACAK 

Yapılacak ikinci bir düzenlemeyle merkezi bir itfaiye teşkilatı kurularak, itfaiye sisteminin belediyelerin elinden alınması planlanıyor. Bu kararına ardında Türkiye'deki itfaiye teşkilatının yönetimini tek elde toplama ve ulusal düzeyde koordinasyonu sağlama arayışının olduğu da öğrenildi. Bunun için iki seçenek ön plana çıktı. Türkiye'deki tüm itfaiye teşkilatları AFAD'a bağlanacak. Ya da ayrı bir merkezi itfaiye teşkilatı kurulacak. 

YORUMLAR 30
  • BARAN 8 yıl önce Şikayet Et
    itfaiye teşkilatları bazı belediyelerin çifliği gibiydi zaten devlet eliyle düzene girmesi şarttı.
    Cevapla
  • Hata 8 yıl önce Şikayet Et
    Büyükşehir yasası bir devrimdi eğer Akparti yaptığı bu büyük reformu kendi eliyle bozarsa zarara uğrar. İtfaye için bu yapılacaksa doğru olr. Yapılacaklara terör parantezi açılmalıdır,teröre doğrudan veya dolaylı destek veren başkanların başkanlığı düşürülmelidir.
    Cevapla
  • ömer 8 yıl önce Şikayet Et
    İngilizlerin terörle mücadele kanunlarını getirin neyi bekliyorlar .
    Cevapla
  • hayret bi şey 8 yıl önce Şikayet Et
    Gelişmeleri Hayretle izliyoruz
    Cevapla
  • Adler 8 yıl önce Şikayet Et
    Bassa. ne. olaçak yari. kaçar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AK Partili Çalkın'dan DEM'li Koçyiğit'e tarihi cevap!
Paşinyan: 1915 travmasını atlatmalıyız