Bozdağ: HDP'li vekil teröriste yardım yapıyor

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ "HDP'li vekil Faysal Sarıyıldız, teröristlere yardım ve yataklık yapıyor" dedi.

GİRİŞ 01.02.2016 14:21 GÜNCELLEME 02.02.2016 03:29
Bu Habere 140 Yorum Yapılmış

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, A Haber canlı yayınında gündemi değerlendirdi. Bozdağ Cizre'de bir evin bodrum katında bulunduğu belirtilen yaralıların alınması için her yolun denendiğini ancak PKK'nın ambulanslara ateş açtığını, HDP'li milletvekili Faysal Sarıyıldız'ın da PKK'ya yardım ve yataklık yaptığını söyledi.

Bozdağ şu açıklamalarda bulundu:

"HDP'Lİ VEKİL PKK'YA YARDIM EDİYOR"

Devletin ambulans göndermediğine ilişkin beyanlar oluyor. HDP'li vekillerin bu yönde iddiaları var. Bütün iddialar üzerine buradaki yaralılara ulaşmak için her yol deneniyor. Varlığı kabul ediliyor, ambulans güvenli noktada bekletiliyor. Silahla karşılık veriliyor. Benim elimde tutanaklar var. Hastalarla ilgili bir takım telefon numaralar veriliyor. 3 telefon numarası aranıyor. 2'sine ulaşılamıyor. Birine ulaşılıyor. Bu kişi diyor ki, 'yerleşim yerini Faysal Sarıyıldız'a sorun'... Bir başka telefonda da İdris Baluken'le irtibata geçilmesi ifade ediliyor. Bu 'yaralılar var' diyenlerin bu yaralıları getirmesi lazım. Tuzaklama mayınlama var, ambulanslar giremiyor. Kurtarmak için gelen ambulansa ateş ediliyor. Ondan sonra da devlete 'katil devlet' deniyor. Burada katil kimdir, bunu herkesin iyi görmesi lazım. HDP'li vekil Faysal Sarıyıldız, resmen teröristlere yardım ve yataklık yapıyor.

"KAPSAMLI BİR EYLEM PLANI HAZIRLANIYOR"

Terörle mücadele sadece güvenlik boyutuyla ele alınırsa yanlış olur. Terörü bitirmede tek başına yeterli değildir. Güvenlik penceresinden atılan adımlar bu meseleyi tek başına çözmedi. O yüzden hükümetimiz bu konuda diğer tedbirlerin de alınması konusunda kapsamlı bir eylem planı hazırlıyor. Eğitim, sosyal yardımlar, turizm, istihdam konusunda o bölgeyi ilgilendiren çalışmalar yapılıyor. Bu adımlarda her bakanlığa düşecek görevler var.

 

YORUMLAR 140
  • misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    sayın bakanım fezleke hazırlatıp dokunulmazlıklarını kaldırıp vatan ihanetten yargılamak için ne bekleniyor mağdur edebiyatı yapamazlar bu saatten sonra halk sizin yanınızda sizin bu adımları atmanızı bekliyoruz size kasım seçiminde tüm unsurlarıyla mücadele için yetki verdik sizi güvendiğimiz için ama maalesef yeteri kadar sert olmuyorsunuz vekilleri resmen ihanet içinde gensoru yok soruşturma yok böyle olmaz sayın bakanım ve bırakın sınırları açın devlet isteyenler ayn el arab bölgesine onların kobane sine gitsinler
    Cevapla
  • ahmet 8 yıl önce Şikayet Et
    zaten hadepli vekilerin hepsi PKK aya yardım ediyor
    Cevapla
  • Misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    Ben artık bu ülkenin adaletine de meclisinede güvenmiyorum
    Cevapla
  • nnnnnnn 8 yıl önce Şikayet Et
    adliyede bitirin ne duruyorsunuz
    Cevapla
  • vatandaş 8 yıl önce Şikayet Et
    bakanın hala neyi bekliyorsunuz şunlrın dokunulmazlıgını kaldırın atın içer
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Büyükşehirlerdeki son durum belli oldu! O il de değişim kervanına katılabilir…
CHP kurultayı iptal edilebilir! Delege tezgahı ortaya çıkıyor