Cizre'deki tezgâh İHA ila bozuldu

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu: Cizre'de şov yapılıyor. Biz de "İHA'lar kayıt altında, şu an çatışma yok" dedik. O zaman çark ettiler.

Cizre'deki tezgâh İHA ila bozuldu
Cizre'deki tezgâh İHA ila bozuldu
GİRİŞ 03.02.2016 08:43 GÜNCELLEME 03.02.2016 08:43
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu: 

ŞOV YAPIYORLAR: "Cizre'de bir evin bodrum katında 30 yaralı var" iddiasıyla şov yapılıyor. 4 sağlık çalışanı şehit edilirken bunların (HDP'li vekillerin) hiçbirinin sesini duymadık. 29 ambulans ekibi alıkonulurken, "Bunlar hayat kurtarıyor, bunlara dokunmak hainliktir" demediler. Bu süreçlerde sesi çıkmayanların ülkenin itibarını sarsacak duruşları göstermeleri şovun ötesinde bir kelimeyle izah edilemez. HDP milletvekilleri İdris Baluken ve Faysal Sarıyıldız ile görüşmelerimizde "Yaralı olmayan 9 kişi, 6 da hafif yaralı var. Diğerlerinin durumu ağır" dediler. Biz de dedik ki "O 9 kişi ellerini kaldırsınlar ve ambulansa geçsinler. Hastaneye götürelim ve ondan sonraki prosedürü yapalım." "Biz el kaldırarak çıkmayız. Tek tek çıkmayız" dediler. "Tamam. Toplu halde çıkın." dedik. Hepsinin kayıtları var. Ama dünyanın her noktasında şayet bir güvenlik sorunu varsa o kişiler ellerini yukarı kaldırır, tehdit oluşturmadığını gösterir. Onu da kabul etmediler. 

ALGI OPERASYONU: Uluslararası algı operasyonu yapıyorlar. "Türkiye, sivillere tıbbi yardım yapmıyor, insan hakkını ihlal ediyor" iddiasına gerekçe üretmeye çalışıyorlar. Oysa bilerek 112 sağlık ekiplerinin bölgeye erişimini engelliyorlar. Niyetleri, orada süreyi uzatarak Türkiye'yi insan hakları açısından zor duruma düşürmek. "150 metre yakınındayız, belediye ambulansı geldi" dedik. "Güvenlik güçleri ateş ediyor" diye vazgeçtiklerini söylediler. Halbuki biz o süreçte İHA ile bölgeyi kayıt altına alıyorduk. Kendilerine bunu söyleyince çark ettiler. Baktılar ki patlama yok, silah sesi yok. Evin olduğu o caddede 3 barikat var. Evin önüne gidebilme şansı yok. Sağlıklılar ve hafif yaralılar yürüyerek gelecek. Ağır yaralılar ekipler tarafından taşınacak. Orada yaralı var mı, yok mu onu bile bilmiyoruz. Tezgah kurmuşlar. Burada terörizm ve teröristlere yandaşlık yapan siyasi figürler var. 

16 ZIRHLI AMBULANS: 3 zırhlı ambulans bölgeye gönderildi. 16 ambulansın zırh takımı devam ediyor. Ay sonunda bölgeye gönderilecek. Zırhlı ambulansın bu tip olaylarda yol güvenliği dışında bir faydası yok. Ekiplerin ambulanstan çıkması için güvenlik gerekecek. Ambulans şoförü Şehmuz Dursun direksiyonda başından vuruldu. Devletin sahip çıktığını gören vatandaş devletin yanında olur. Terör örgütü toplumdan destek alamadı, olanı da kaybetti. Bugün seçim olsa HDP barajın altında. Bunu onlar da görüyor. Yeni süreci "samimiyet, gayret ve duyarlılıkla" bütüncül götüreceğiz. Bölgeye, devletin şefkatini de kudretini de birlikte göstereceğiz. 

"CİZRELİ EYÜP ERGEN'E NİYE SAHİP ÇIKMADILAR"

"Eyüp Ergen isimli sağlık memurumuzu vurdular. Yardıma giden ambulansı kurşunladılar. Ailesi sivil halka oluşturdu ambulans öyle girebildi. Ama 1 saat 45 dakikada kan kaybından kaybettik. Eyüp, Cizre'li Kürt çocuğuydu. Sen onu katlettin, kurtarmamıza izin vermedin. Bursa'ya Diyarbakır'dan şehit geldi. Aile Diyarbakır'da defnetmek istedi. Taziyede öğrendik ki, 27 yıldır Bursa'da yaşıyorlar. 'Niye Diyarbakır'a defnettiniz?' diye sorunca 'İzne geldiğinde annesine "Şehit olacağım, beni Diyarbakır'a defnedin' demişti dediler. Bağlar'da sağlık merkezlerimizden birine bu şehidimizin adı verilecek. Önceki gün bir mail geldi: 'Sırrı Süreyya Önder ile aranız iyi. Mardinli bir kızı seviyorum. Ailesi, Türküz diye vermek istemiyor. Siz ve Sırrı Bey araya girsin' diyor. Bu tablo karşısında kimse ülkemizi bölemez." (Sabah)

YORUMLAR 7
  • recep 8 yıl önce Şikayet Et
    oranın halkı bu hainlere destek vermeseydi,bunca şehit olmazdı,çatışma olmazdı.siz nasılsanız öyle yönetilirsiniz. neye layıksalar onu buluyorlar. kimse kusura bakmasın. siz o bölgeye yardım edin hdp yine güçlenir(vanda olduğu gibi)iktidar da yine oy kaybeder. bunu bilesiniz.
    Cevapla
  • e.p 8 yıl önce Şikayet Et
    sayın bakan bu hayinlere sayip cıkanlara inanılırmı lütfenn
    Cevapla
  • kimsesiz 8 yıl önce Şikayet Et
    hiç bir teröristi sağ bırakmayın,kim ne derse desin
    Cevapla
  • doğu 8 yıl önce Şikayet Et
    Kürtlerin can düşmanı PKK
    Cevapla
  • Musa 8 yıl önce Şikayet Et
    Artık bırakın şu hasasiyeti işi çok uzattınız.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye'nin kanser haritasını TÜİK açıkladı
Uzman isimden dikkat çeken faiz yorumu: ‘Merkez’ sürpriz yapabilir