Devlet Denetleme’de Paralel Yapı çalışması

DDK, hazırlayacağı raporla Paralel Yapı'nın işleyişi, faaliyetleri, yürüttüğü yöntemler ve devlete sızma yöntemlerini ortaya koyacak.

Devlet Denetleme’de Paralel Yapı çalışması
Devlet Denetleme’de Paralel Yapı çalışması
GİRİŞ 07.02.2016 12:49 GÜNCELLEME 07.02.2016 14:31
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla kurum ve kuruluşlarda Paralel Yapı'yla mücadele çalışmalarını denetlemekle görevlendirilen Devlet Denetleme Kurulu (DDK), hazırlayacağı raporla Paralel Yapı'nın işleyişi, faaliyetleri, insan ve finansman kaynakları, yürüttüğü yöntemler ve devlete sızma yöntemlerini ortaya koyacak.

Kurulun Paralel Yapı'yla ilgili yürüttüğü çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunan DDK Başkanı Yunus Arıncı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu yapıyla mücadele konusundaki kararlılığını vurguladı.

Arıncı, şöyle konuştu:

"Mücadele kapsamında farklı kurumlarca farklı çalışmalar yürütülüyor ama hâlihazırda devletin arşivine girmiş, Paralel Yapı'yla ilgili somut bir rapor yok. DDK, bunu yapacak. Hazırlayacağımız raporla, Paralel Yapı'nın yapısı, işleyişi, faaliyetleri, insan ve finansman kaynakları, yürüttüğü yöntemler, devlete sızma yöntemleri, hepsi ortaya konulacak, işin fotoğrafı çekilecek. Paralel Yapı'nın finansman, insan kaynakları ve istihbarat gibi faaliyetlerini tamamen sonlandırmak için ne yapılabileceği konusunda mevzuat, idari tedbir, yargı süreci gibi her türlü öneriyi getirip, karar alma mercilerinin önüne koyacağız."

"Devletin hücrelerine kadar girmiş bir yapı var"

DDK Başkanı Arıncı, tüm kurumlarda yürütülen çalışmaları, yargının çalışmalarını, hazırlanan iddianameleri incelediklerini ve olaya daha geniş bir perspektifte, devletin bütünü içerisinde bakış açısı getireceklerini belirterek, "Bu yapı dini hassasiyeti ve milliyetçiliği istismar etti. Bu benim veya Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın şahsi problemi değildir. Burada devlete yönelik bir tehdit var ve biz Türkiye Cumhuriyeti devletini bu beladan kurtarmak zorundayız. Devletin hücrelerine kadar girmiş bir yapı var, beynine kadar işlemiş bir yapı var. Bunu söküp atmak zorundayız. Ciddi, kararlı ve topyekûn bir mücadeleyle bunu başarabiliriz" değerlendirmesinde bulundu.

Arıncı, DDK'nın kendisi dâhil 9 üyesinin ve uzman kadrodaki personelinin talimat doğrultusunda Paralel Yapı'yla mücadele konusunda çalıştığını, işin koordinasyonunu ise bizzat kendisinin yürüttüğünü anlattı.

Denetime ilişkin çok kapsamlı bir rapor hazırlanacağını, işin dini boyutundan istihbari boyutuna kadar çok önemli ve ilginç bilgilerin raporda yer alacağını dile getiren Arıncı, "Kapsamlı bir çalışma ortaya koymaya gayret ediyoruz. Belki de rapordan birkaç tane kitap çıkacak. Yazılacak rapor yargıya gittiğinde onlar için inanılmaz bir başvuru kaynağı, rapordaki tespitler de davaları hızlandırıcı ve destekleyici nitelikte olacaktır" diye konuştu.

KAYNAK: DİRİLİŞ POSTASI
YORUMLAR 3
  • AYBERK 8 yıl önce Şikayet Et
    üniversiteleri parelel yapının elinden lütfeeeeeeeen kurtarın!
    Cevapla
  • Haşim ÇELİK 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu tür işler demokrasi platformunda çok zaman alıyor. BAŞKANLIK SİSTEMİ gelse de hızlı icraat olsa. Ayak bağlarından çabuk kurtulsak istiyorum.
    Cevapla
  • Çavuş 8 yıl önce Şikayet Et
    Sağlıkta bir an önçe bekliyoruz paralel temizliğini vesselam
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin'le görüştü! 'Hazırız' mesajı!
Bahisçi trollün naylon şirketine İBB’den 1.5 milyonluk ihale! İşte belgesi