Yeni akillere kritik görev

Kanaat önderleri, STK temsilcileri, aşiret reisleri, din adamları ve eski siyasetçiler, bölgedeki meseleler için kafa yoracak.

Yeni akillere kritik görev
Yeni akillere kritik görev
GİRİŞ 07.02.2016 17:10 GÜNCELLEME 07.02.2016 17:10
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Mardin’de açıkladığı “Terörle Mücadele ve Rehabilitasyon Eylem Planı için devletin bütün birimleri seferberlik başlattı. Bu kapsamda atılacak adımlardan biri de İstişare Meclisleri. Yeni dönemde İmralı ve HDP gibi aktörler yerine doğrudan halkın temsilcileri muhatap alınacak. 81 şehre yayılması öngörülen İstişare Meclisleri’ne katılacak isimler, illerin özelliklerine göre değişecek. İçerisinde; kanaat önderleri, STK temsilcileri, aşiret reisleri, din adamları, eski siyasetçiler, oda başkanları, baro ve sendika yöneticileri yer alacak. “Terörle arasına mesafe koyma ve suça bulaşmamış olma” kriteri en önemli hassasiyetlerden biri. Oluşturulacak yapı, adı üstünde istişare amaçlı. 

HER PROBLEM MASADA

Ortaya çıkacak görüşler, süzgeçten geçecek; gerektiğinde düzenlemelere ve uygulamalara yansıtılacak. Başbakanlık Kamu Diplomasisi Koordinatörlüğü ile İçişleri Bakanlığı’na bağlanan Kamu Düzeni ve Güvenliği Koordinatörlüğü, süreçte sekreterya görevini üstlenecek. Sadece terör değil diğer problemler de masaya yatırılacak. Böylece halkın yönetime daha fazla katılımı sağlanırken yerel meselelerle ilgili ortaklaşa çözümler bulunacak. Yerelde halledilemeyen meseleler, önce vali ve kaymakamlara ardından gerekirse Meclis’e kadar gidecek. 

KAYNAK: TÜRKİYE GAZETESİ
YORUMLAR 6
  • fatım 8 yıl önce Şikayet Et
    pekakayı yerlebir etmek lazım iken
    Cevapla
  • Musa 8 yıl önce Şikayet Et
    Bölgedeki tek problem PKK nın adam yerine konup daha önce tek muhatap olarak alınması ve şımartılması.Başka bir problem yok elhamdülillah.
    Cevapla
  • MALATYALI 8 yıl önce Şikayet Et
    çözümü başkasına yaptırmayın siz çözün tırnağı olan başını kaşır
    Cevapla
  • garip yolcu 8 yıl önce Şikayet Et
    işte size en büyük akıl, yönünüzü batıdan İslama çevirin, ABD nin peşini bırakın, İsrail ile olan dostluğunuzu bitirin, o zaman görün nasıl düzeliyor Türkiye'miz.
    Cevapla
  • saniye 8 yıl önce Şikayet Et
    belediyeleri hdpden al, teröre destek veren partilerin yerel seçimlere girmesini engelle, gençleri terörden koru. anaokulundan üniversiteye kadar pkklı öğretmenleri bul ve at.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye'den bir şehir var! İşte Dünyanın en iyi mimarisine sahip 25 şehri...
BM, 'insan yapımı bir felaket' diye duyurdu: Şimdiye kadar dünyadaki en yüksek sayı