Kılıçdaroğlu'na toplu suç duyurusu

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret eden Kemal Kılıçdaroğlu hakkında, suç duyurusunda bulundu.

Kılıçdaroğlu'na toplu suç duyurusu
Kılıçdaroğlu'na toplu suç duyurusu
GİRİŞ 08.02.2016 12:52 GÜNCELLEME 08.02.2016 12:53
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci ve çok sayıda partili, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu hakkında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaretten suç duyurusunda bulundu. Bir vatandaş olarak Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulunduğunu belirten Temurci, “Cumhurbaşkanlığı makamına saygısını göstermek isteyen herkesi suç duyurusunda bulunmaya davet ediyoruz” dedi. 

AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, ilçe başkanları, kadın ve gençlik kolları ile çok sayıda partili Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na geldi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında 16 Ocak 2016 tarihinde CHP 35. Olağan Genel Kurultayı'nda ve 19 Ocak 2016 tarihinde TBMM'de CHP grup toplantısında yaptığı konuşmalar ile Twitter hesabından yaptığı paylaşımlar nedeniyle 'Cumhurbaşkanına hakaret'ten suç duyurusunda bulunan partililer adına İl Başkanı Temurci basın açıklaması yaptı.

Bir partinin il başkanı olarak değil bir vatandaş olarak CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulunduğunu açıklayan Selim Temurci, “Kılıçdaroğlu ısrarla ve sürekli olarak milletimizin büyük bir teveccühü ile, oy oranı ile seçilmiş ve benim de bir vatandaş olarak oy verdiğim cumhurbaşkanıma yönelik çok ağır ithamları, hem devlet terbiyesinden hem her türlü insani, ahlak, erdem ve saygıdan uzak laflarından dolayı şu anda burada bir suç duyurusunda bulundum” dedi.

“KURULTAY SONRASI YAPTIĞI AÇIKLAMALAR ÇOK BÜYÜK BİR HEZEYAN”
“Cumhurbaşkanımıza yönelik, o makama yönelik her küstahlık bizim şahsımızda, direkt milletimize karşı yapılmıştır” diyen Temurci, “Dolayısıyla Kılıçdaroğlu’nun, hiçbir zaman milletimize özde bir saygı duymadığını, bu millete ve milletin değerlerine karşı mücadele eden bir siyasi gelenekten geldiğini biliyoruz. Sürekli kurultay kazanıp hiçbir seçim kazanamayan ve bu manada böyle bir genel başkanın son süreçte özellikle kurultay sonrası yaptığı açıklamalar çok büyük bir hezeyan. Gerçekten bir genel başkanın Türkiye’ye yakışmayan bir ana muhalefet genel başkanının Türkiye kamuoyunda durumunu bize gösteriyor” diye konuştu.

“BU SAYGISIZLIĞI MİLLETE YAPTIĞINI DÜŞÜNÜYORUZ”
Çok partili hayata geçişten sonra milletin Cumhuriyet Halk Partisi’ne ezeli ve ebedi bir muhalefet verdiğini kaydeden Temurci, “CHP’de son kurultay ve sonrasında yaşanan gelişmeler parti için yaşanan tartışmalar guruplaşmalar adeta Kılıçdaroğlu tarafından Cumhurbaşkanlığımızı ve o makamı merkeze alarak toplumu kutuplaştırma ve parti içerisinde birliği sağlama adına kullanılıyor. Bunu lanetliyor kınıyoruz. Bu saygısızlığı millete yaptığını düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

“KILIÇDAROĞLU’NUN KALİTESİNİ GÖRÜYORUZ”
Selim Temurci açıklamasında, “Bütün bu iftiraların bu saldırıların güneş gibi gördüğümüz Cumhurbaşkanımıza hiçbir leke dokundurmayacağını biliyoruz. Sadece bu sözü söyleyenin kalitesini ve kalibresini ortaya koyuyor. Kılıçdaroğlu’nun kalitesini görüyoruz” dedi.

“BÖYLE BİR ANA MUHALEFETİN DEMOKRASİMİZİN EN BÜYÜK DEFOSU OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM”
Son dönemde Ortadoğu’da yaşananları ve Güneydoğu’da terörle yapılan mücadeleyi hatırlatan Temurci, “Böyle bir süreçte CHP kurultayından sonra aklımızda ne kaldı. Bir ay içerisinde CHP ne yapıyor diye baktığımızda; tabloyu kimin indirdiğinden teröriste arkadaş diyen bir yapıdan, il başkanının Güneydoğuda teröre karşı mücadeleyi ‘savaş’ diye adlandıran bir il başkanları var. Teröriste arkadaş diyen bir genel başkan. Ben böyle bir ana muhalefetin Türkiye’de demokrasimizin en büyük defosu olduğunu düşünüyorum” şeklinde konuştu.

“HİÇ KİMSE CUMHURBAŞKANIMIZA YÖNELİK HAKARET VE SALDIRIDA BULUNAMAZ”
Ana muhalefetin önemli olduğuna vurgu yapan Temurci, “Eğer muhalefet yapacaksa, AK Parti burada, diğer siyasi partilere muhalefet edebilirler. Ama hiç kimse milletimizin yüzde 52 oyu ile Cumhurbaşkanı yapmış olduğu Cumhurbaşkanımıza yönelik hakaret ve saldırıda bulunamaz. Bulunurlarsa bizde fert fert gelir ve yasal yollara başvururuz. Bugün bu yasal yol konusunda suç duyurusunda bulunduk. Cumhurbaşkanlığı makamına saygısını göstermek isteyen herkes de suç duyurusunda bulunmaya davet ediyoruz” dedi.

Açıklamanın ardından Temurci ve partililer adliyeden ayrıldı.

DİLEKÇEDE, "CUMHURBAŞKANINA HAKARET"TEN SORUŞTURMA BAŞLATILMASI İSTENDİ
Partililer tarafından savcılığa bireysel olarak yapılan suç duyurusu dilekçesinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na şüpheli olarak yer verildi.

Dilekçede “Kılıçdaroğlu, 16 Ocak 2016 tarihinde CHP 35. Olağan Genel Kurultayı'nda ve 19 Ocak 2016 tarihinde TBMM'de CHP Grup toplantısında yaptığı konuşmalarda ve Twitter hesabından yaptığı paylaşımlarda Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın şahsiyet haklarına saldırı kastıyla fevkalade ağır hakaretlerde bulunmuştur” ifadeleri kullanıldı.

Dilekçede, Kılıçdaroğlu'nun 16 Ocak 2016 tarihinde CHP Olağan Genel Kurultayı'nda yaptığı konuşmaya yer verilerek "Şüpheli şikayet konusu bu konuşmada yer alan ifadeleri ile Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı 'Diktatör bozuntusu olmakla, namus ve şeref kavramını bilmemekle, çöpe atmakla, yani sonuç olarak namussuz ve şerefsiz olmakla' itham etmiştir" denildi.

Dilekçede Kılıçdaroğlu'nun 19 Ocak 2016 tarihinde TBMM'de CHP grup toplantısında yaptığı konuşmaya yer verilerek, Kılıçdaroğlu'nun sosyal paylaşım sitesi Twitter'da da "Hitler'e özenen' gibi sözler kullanarak yaptığı paylaşımlarla çirkin tavrını sürdürdüğü belirtildi.

Kılıçdaroğlu'nun kullandığı ifadelerle eleştiri ve ifade özgürlüğü sınırlarını aştığına vurgu yapılan dilekçede, "Bu ifade sadece sayın Cumhurbaşkanımıza dönük bir saldırı ve hakaret değil, verdikleri oylarla onu bu makama layık gören bizlere ve milyonlarca vatandaşa da yapılmış açık bir hakarettir. Şüphelinin 'diktatör' nitelendirmesinde bulunması demokrasiye ve halkın iradesine en ufak saygısının dahi olmadığının açık bir göstergesidir" denildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na sunulan dilekçede Kemal Kılıçdaroğlu hakkında "Cumhurbaşkanına hakaret" suçundan soruşturma başlatılması istendi.

YORUMLAR 1
  • Şadi 8 yıl önce Şikayet Et
    Şu BUGÜN Gazetesine de bir Mahkeme tebligatı çıkartın sn Savcılar.Halkın din vicdan ve kişiliklerine saygısızlıktan.Sizleri Göreve davet ediyoruz.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İYİ Parti'nin İBB adayı Kavuncu CHP-DEM ittifakına değindi ve asıl amaçlarını açıkladı...
Ligden mi çekiliyorlar? Fenerbahçe'den flaş karar