PKK bittikçe Kürtler rahatlıyor

Terör örgütü PKK bitme noktasına yaklaştıkça bölgedeki Kürt halkı rahata eriyor.

PKK bittikçe Kürtler rahatlıyor
PKK bittikçe Kürtler rahatlıyor
GİRİŞ 08.02.2016 13:22 GÜNCELLEME 08.02.2016 13:22
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Terör örgütü PKK’nın ellerine silah verdiği çocuklarla Kürt halkı üzerinde psikolojik baskı kurduğunu ve bölgede yaşayan insanlara hayatı zindan ettiğini hatırlatan bölgenin kanaat önderleri, terör örgütü PKK’ya yapılan etkin operasyonlar sonrası PKK’nın tükenme noktasına gelmesiyle bölge halkının rahat bir nefes aldığını ve devlete minnettar olduklarını belirtiyorlar. 

BÖLGE HALKI DEVLETE MİNNETTAR

AK Parti Diyarbakır Eski Milletvekili Oya Eronat, “Özellikle Sur’da yaşayan binlerce insan PKK’nın hendek politikası ve sivilleri kalkan olarak kullanmak istemesinden dolayı evlerini, sokaklarını ve mahallesini terk etmek zorunda kaldı. Bölgeye gelen yatırımlar ve turistler 6-8 Ekim olaylarından sonra PKK ve HDP’nin başlattığı şiddet olaylarından dolayı bıçak gibi kesildi. Teröristler halkın sokaklarına hendekler kazdı, evlerini yağmaladı, yaktı, yıktı. Devlet ise evlerinden göç etmek zorunda kalan insanları Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı vasıtasıyla otellere yerleştirerek halkın mağdur olmaması için elinden geleni yapıyor. 

BÖLGE HALKI GELECEKTEN UMUTLU

Eronat, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu olayın en güzel yanı halkın PKK’nın yanında durmadığının görülmesidir. Devletimizin halkın arkasında durmasından bölge insanı çok memnun durumda. Vatandaşlar, hükümetin halkın iyiliği için elinden gelen her şeyi yaptığını görüyor ve devlete inanıyor, güveniyor. Bu bakımdan bölge halkı gelecek adına oldukça umutlu. Bölgede terör bitince bölgeye yatırım ve turizm artacak. 

HDP’Lİ BELEDİYELER DE GÖREVDEN ALINMALI

6-8 Ekim olaylarında PKK’lı teröristlerce vahşice katledilen şehit Yasin Börü’nün babası Fikri Börü, “PKK’lı teröristlerin temizlenmesi önemlidir ama sadece PKK’lı teröristlerin temizlenmesi ve hendeklerin kapatılması yeterli değil. Aynı zamanda bunları cesaretlendiren, hendek açmalarını destekleyen HDP’li belediye başkanlarının da görevden alınması gerekiyor

PKK ÇÖZÜLÜRKEN HALKTA BİR UMUT OLUŞTU

Molla Tayyip Elçi, “Çözüm süreciyle halkta oluşan umudu PKK yeni bir çatışma başlatarak yok edince çözüm sürecinde oluşan umutlar yeniden yıkıldı. Bölge halkı Irak’ın ve Suriye’nin ve oralardan göç etmek zorunda kalan insanların durumunu gördüğü için şehirlerini Suriye’ye ve Irak’a çevirmek isteyen kendilerini de mazlum Suriye halkı gibi zor duruma düşürmek isteyen PKK’nın bitirilmesi halkı memnun ediyor.

DİNDAR KÜRTLER MUHATAP ALINMALI

PKK ve HDP’nin 7 Haziran seçimlerinden sonra şiddete sarılarak halkın desteğini tamamen kaybettiği belirten Elçi, “Halk barış getirsin diye oy verdi ama onlar çatışma başlattı. Bu bakımdan halk PKK ve HDP ile devletin müzakere yürütmesini istemiyor. Yeni bir Anayasa’nın da konuşulduğu süreçte özgürlükleri ortaya koyan, eşit vatandaşlık temelinde bir Anayasa oluşturulması ve dindar bölge halkının muhatap alınıp çözüm ruhunun devam ettirilmesi gerekir” sözlerini kaydetti.

OPERASYONLARLA BÖLGEYE HUZUR GELDİ

Eski JİTEM görevlisi Abdülkadir Aygan, “PKK’nın şehirlerde sözde asayiş için görevlendirdiği ve YDG-H adını verdiği grupların içinde bir sürü serseri, balici, sokak serserisi vardı. Bunların topluma karşı ciddi bir kinleri olduğu için halka zulmediyorlardı. PKK’nın bu YDG-H adlı grupları kurmasıyla o eşkıyalar, halkın malına, canına ve namusuna her türlü zararı verdiler. Halkın evlerini zorla işgal ederek, perişan etmişler. Halk bu olaydan sonra PKK’ya tam cephe aldı. Bölgedeki insanlar bunlardan çok bezdiği için PKK’ya karşı konuşuyor artık. PKK ve HDP tabanını kaybediyor. Devlet, PKK’ya operasyon yaptıkça halka güven ve huzur geliyor” şeklinde konuştu. 

KAYNAK: YENİ AKİT GAZETESİ
YORUMLAR 8
  • Serhan 8 yıl önce Şikayet Et
    terör örgütlerinin suriyeyi getirdiği hal ortada.suriyelilerin hali de
    Cevapla
  • zaza 8 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah devlet bir daha kürt halkını pkk lıların kucağına atmaz bir devlet düşünün kendi halkını pkk terörüne teslim etti o devletin adı TÜRKİYE yazıklar olsun böyle devlete böyle hukuka ve demokrasiye, YAZIKLAR OLSUN.
    Cevapla
  • Türkhakkı 8 yıl önce Şikayet Et
    Boş işler bunlar HDP ye oy atanlar 5 - 6 milyon terörist var bu ülkede terör hiç bitmez 100 yıl 200 yıl devam eder cünkü sürgün etmiyorsunuz.9 10 çocuk yapıyolar.
    Cevapla
  • Beyaz Kürt 8 yıl önce Şikayet Et
    bu devlete sadece minnettar değiliz aynı zamanda borçluyuz. acımayın ALLAH düşmanlarına.
    Cevapla
  • Burak 8 yıl önce Şikayet Et
    ''DİNDAR KÜRTLER MUHATAP ALINMALI'' bence yanlis. PKK ya dusman kurtler muhatap alinmali ha musluman ha deyil fark etmez, bircok kurt var ben muslumanim diyor ama PKKyi savunuyor yine ayni yanlisa dusmeyin LUTFEN!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Alçakça anlaşmayı duyurdu!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin'le görüştü! 'Hazırız' mesajı!